renne Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 Jagnjeće kolenice sa krompirom i ruzmarinom rknuo u rernu na dva sata
Bujodrag Posted September 23, 2018 Posted September 23, 2018 28 minutes ago, beyoncé said: bravo, ti si ga baš oplemenio, što bi rekla moja majka (koja ima potrebu da oplemenjuje svako jelo) mali zavid Mada, baš je teško zeznuti pečenje vrata. Nema tu ništa komplikovano. Ja volim da stavim mnogo soli i ruzmarina i svašta što zateknem na polici sa začinima. Par puta tokom pečenja ga izvadim i prelivam. Kad neki krajevi počnu da crne i viljuška ga lako probada, tad je gotovo. To je to. A još je bolje kad imaš nekog dovoljno veštog da radi sve to pod tvojim nadzorom
kud_genijalci Posted October 9, 2018 Posted October 9, 2018 Soon cooking: palenta s mlekom polupasterizovanim iz Zlatiborca i s pljevaljskim sirom, pa uz duvan čvarke. Zdrav prilog: seckana paprika i beli luk. Sad se setih da am zaboravio kajmak da kupim, sunce mu žarano.Ali nema veze, već sam se raskomotio, neću da žurim.
ivy Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 jako dobar gulas od svinjetine i gljive vrbare sam skuvala danas
mraki Posted October 10, 2018 Posted October 10, 2018 (edited) Musaka s patlidžanom dan 3. Što je mnogo, mnogo je. edit: hteo na nau iting Edited October 10, 2018 by mraki
beyoncé Posted October 14, 2018 Posted October 14, 2018 ^ da se nadovežem na patlidžan kuvam hunkar begendi (sultan's delight), tj. pire od patlidžana s parmezanom (može i ovčiji kačkavalj - tako ću ja), sa gulašem od jagnjetine (nemam, pa ću staviti junetinu), i ceo dan mi je toplo oko ušiju i balim obilno zbog toga. inače, ovog leta/jeseni sam pojela apsurdne količine patlidžana u svim varijacijama i na sve načine.
aram Posted October 14, 2018 Posted October 14, 2018 Uh, taj pire od patlidžana je brutalan! Al ne znam otkud ti da se pravi s parmezanom, tursko je jelo...
beyoncé Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 u pravu si, ali tako piše u većini recepata na engleskom na netu. ima ih i par koji sugerišu čedar, drugi rikotu, a neki čak kažu da sir mora biti grčki :) oni koji su se potrudili malo više kažu turkish mature hard cheese, ili kashkaval, ili "kasar", ili tulup, tako da na kraju ne znam koji sir originalno ide. mada, ako prežalimo autentičnost, mislim da za taj pire zaista any sir will do. a može i bez. ja sam imala neki makedonski kačkavalj, pa sam to i stavila. mislim da je jelo više bilo zakinuto što nisam imala jagnjetinu, ali ni to me nije posebno omelo u dilajtu :)
aram Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Pozdravljam, napravio i ja isti dan Isto bez jagnjeta, ali s kolenicama, telećim.
beyoncé Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 e koji si ti sir stavio? jesi li odležao kao sultan ostatak dana na jastucima? (kapiram da ovo jelo tako funkcioniše, u suprotnom umesto ushita ostane osećaj kamenja u želucu. kažem to iskustveno :()
Recommended Posts