August 2, 20177 yr Osso buco i pripadajući rižoto sa šafranom. Znam da baš i nisam normalan što kuvam na ovoj temperaturi, ama našao teleću kolenicu u Metrou, sečenu baš kako treba, pa mi bilo žao da propustim. Ako preteknem posle svih toplotnih udara koji me sačekuju kadgod uđem u kujnu, pričaću vam kako je ispalo... Kako je sečena?
August 2, 20177 yr ovo nisam fotkao pre pripremanja. kolenica se seče poprečno, tako da u svakom parčetu, debelom oko 1,5cm u sredini bude parče koske sa srži. morska so, tucani biber, prvo se proprži, podlije belim vinom i supom, pa dinsta lagano na sofritu (luk, celer i šargerepa) i hcmulju. ja dinstanje radim u rerni i svaku put bude perfektno. prvo hermetički zatvorim, a onda na kraju otvoreno zarumenim. rižoto je običan riso giallo - glavica luka, supa, belo vino, puter i hcmulje, šafran i parmezan. preko ide gremolata, ali nisam stavio koricu linuma jer nema više onog organskog u Maksiju, a ovaj turski sa voskom ne rendam u jela elem, očigledno sam pretekao, a uspelo je kao nikad, podavismo se.
August 2, 20177 yr ovo sam kupio u Metrou, ima u svakom, vakumirano stoji kod junetine, pakuje neka mesara iz Arilja čini mi se. nema uvek, kontam da se razgrabi čim dođe. treba pitati dežurnog mesara tamo. košta 600 i neki dinar za kilu isto tako, ako imaš dobrog svog mesara, hoće da urade (verujem da će ti u Štrandu iseći tako, samo traži unapred)
August 2, 20177 yr Meni u jednoj mesari nije hteo da izreže tako , a nisam imao volju da kući bonsekom režem, zato sam i pitao... ....shit has hit the fan...
August 6, 20177 yr Данас је лагана храна коју сви у кући воле. Лазањете, пасту сам купио готову. https://blog.kitchenaid.com/lasagnette-pasta-bolognese-sauce/ Edited August 6, 20177 yr by Simon
August 6, 20177 yr ja ukljuchujem svaki dan -_- nece meni hidmet da govori kad cu shta da jedem :P Edited August 6, 20177 yr by gospa buba
August 6, 20177 yr kod mene slaninice,sira i paradajiza vec treci dan..pre toga sam tri dana jela sira i paradjiza