Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Fakat si lud, al ono, pozitivno :D

Posted

Osso buco i pripadajući rižoto sa šafranom.

Znam da baš i nisam normalan što kuvam na ovoj temperaturi, ama našao teleću kolenicu u Metrou, sečenu baš kako treba, pa mi bilo žao da propustim. Ako preteknem posle svih toplotnih udara koji me sačekuju kadgod uđem u kujnu, pričaću vam kako je ispalo...

Kako je sečena?
Posted

Ono ko krmenadletm

....shit has hit the fan...

Posted

ovo

ossobuco.jpg

nisam fotkao pre pripremanja. kolenica se seče poprečno, tako da u svakom parčetu, debelom oko 1,5cm u sredini bude parče koske sa srži. morska so, tucani biber, prvo se proprži, podlije belim vinom i supom, pa dinsta lagano na sofritu (luk, celer i šargerepa) i hcmulju. ja dinstanje radim u rerni i svaku put bude perfektno. prvo hermetički zatvorim, a onda na kraju otvoreno zarumenim. rižoto je običan riso giallo - glavica luka, supa, belo vino, puter i hcmulje, šafran i parmezan. preko ide gremolata, ali nisam stavio koricu linuma jer nema više onog organskog u Maksiju, a ovaj turski sa voskom ne rendam u jela

elem, očigledno sam pretekao, a uspelo je kao nikad, podavismo se.

Posted

ovo sam kupio u Metrou, ima u svakom, vakumirano stoji kod junetine,  pakuje neka mesara iz Arilja čini mi se. nema uvek, kontam da se razgrabi čim dođe. treba pitati dežurnog mesara tamo. košta 600 i neki dinar za kilu

isto tako, ako imaš dobrog svog mesara, hoće da urade (verujem da će ti u Štrandu iseći tako, samo traži unapred)

Posted

Fala. Gluperdi nikad nije palo na pamet da pita u Shtrandu

Posted

Meni u jednoj mesari nije hteo da izreže tako , a nisam imao volju da kući bonsekom režem, zato sam i pitao...

....shit has hit the fan...

Posted

ukljucio si rernu?!

ja treci dan na sladoledu

Posted

lako je njemu po norveškama da uključuje rernu

Posted (edited)

ja ukljuchujem svaki dan -_-

nece meni hidmet da govori kad cu shta da jedem :P

Edited by gospa buba
Posted

kod mene slaninice,sira i paradajiza vec treci dan..pre toga sam tri dana jela sira i paradjiza