Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

ja kad sam sama ne prilazim šporetu. hrane me fofa i dabić. eventualno nasečem paradajza uz mortadelu i lebac ili se pozovem kod keve na ručak.

Posted

keva mi je par hiljada kilometara daleko, a ovdasnji fastfudovi me kostaju 6-7€, tako da... :(moracu da zovem neke kolezinice na veceru :naughty:

Posted (edited)

suljpa, suljpa, suljpapa...la, la...o, kako sam srećan.sitno iseckanu slaninu od šunke(od moje, hand made, zrele, prošlogodišnje, banatske šunke) na tiganju lagano istopim, pa na toj masnoći opet tiho i lagano pržnem lukac, 3 srednje glaviceu Intereksu konačno našao pasulj koji nije iz Kirgistana, na ovom piše i ime čoveka koji proizvodi. lepo se zove: domaći pasulj.regularno, potpio preko noći, kuvao u prvoj vodi, a sad suljpa, kolenica, rebarca, lukac i rendana šargarepa šapuću i igraju erotski tango u petolitarskom loncu. oko 15h će da padne i zaprška....sulj pa, pa... :lala:

Edited by banatjanin
Posted
suljpa, suljpa, suljpapa...la, la...o, kako sam srećan.
Da li sam ja to onim zemljanim lončinom prouzrokovala ovu suljpa poplavu u vrele dane :DDobar pasulj, dooobar :wub: Ovo što sledi nisam ja sve kuvala no moja keva koja je pita majstor :wub: , ja nadgledala dok se peklo sa pokojim parčetom drveta a onda jela vruće ko da mi je poslednje :) Stara mati mi napravila za usput ko ono Josipu Pejakoviću u njegovoj monodrami o odlasku u pečalbu. Kad sam na povratku u veliki beliprljavi grad videla da sam koje kilo izgubila iako sam se pitama i ostalim usputnim obždirala dovršila sam večeras sve spakovano, da ne ubajati ;) Proces razvijanja kora nisam slikala, keva ko i svaki maestro ne voli da joj se smeta dok to radi ^_^ doza1sbqv7ym4ly502.jpgxa0szsdlyh72n0nqs754.jpg65kxk21rwskwl0lqtt.jpg
Posted
Da li sam ja to onim zemljanim lončinom prouzrokovala ovu suljpa poplavu u vrele dane :D
jei, jesi, ja morao odmah sutradan
Posted (edited)
xa0szsdlyh72n0nqs754.jpg65kxk21rwskwl0lqtt.jpg
ajjjjmeeee, ajjjmmmeee...jbt, ajme, oćuuu, oćuuuu...ovakve, iste, moja baba, .... nekad. :cry::cry::cry: Edited by banatjanin
Posted (edited)
doza1sbqv7ym4ly502.jpgxa0szsdlyh72n0nqs754.jpg65kxk21rwskwl0lqtt.jpg
baba pošalje na livadu da naberem masnik Edited by djeneralche
Posted
ajjjjmeeee, ajjjmmmeee...jbt, ajme, oćuuu, oćuuuu...ovakve, iste, moja baba, .... nekad. :cry::cry::cry:
Ovako ja tulim nad svakim krkanlukom koji ti ovde postaviš virtuelno, pa da vidiš malo kako je to ^_^ Evo dogovora , donosim tepsiju savijače kad keva najesen dodje u Bg u zamenu za neku od onih tvojih mesnih preradjevina i jela koja si ovde demonstrirao :P
Posted

musaku u marokanskom tazinu :wub: zelim taj divajs,sjajan jeeejal ima to negde kod nas da se kupi ?

Posted (edited)

Nema :(NC: pojavile se u Maksiju Bariline fettucine toskanske, pa lepo uzeo i sotirao kockice svinjskog filea, izdinstao gomilu lukca, dodao zelene paprike i bluk i malo sargarepe i dva lista lovora sa Jadrana, sve to zalio kaberneom i zacinima i u gvozdenu serpu. kad bude gotovo, to lepo na fetucine, a preko narendani pekorino, i uz to zelena salata.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

dabovic ce i caj da kuva u tucanoj serpi! ;)

Posted

Aha!

Posted

Da probamo nesto novo: svinjski file dizon velington. Ljuto jelo za uz pivo.Ulupao file do veoma male debljine, ostavio u pacu par sati (biber, so, ulje). Ispekao sa obe strane, tek da bude smedj. Namazao jednu stranu Delez dizoncem ( :Hail:) i stavio sitno seckani pekorino. Cvrsto umotao i stavio da se hladi.Kada se ohladi, namazacu veknu dizoncem i spolja, i staviti u lisnato testo, namazati jajetom umucenim sa vodom i peci oko pola sata.Nadam se najboljem.

Posted
Da probamo nesto novo: svinjski file dizon velington. Ljuto jelo za uz pivo.Ulupao file do veoma male debljine, ostavio u pacu par sati (biber, so, ulje). Ispekao sa obe strane, tek da bude smedj. Namazao jednu stranu Delez dizoncem ( :Hail:) i stavio sitno seckani pekorino. Cvrsto umotao i stavio da se hladi.Kada se ohladi, namazacu veknu dizoncem i spolja, i staviti u lisnato testo, namazati jajetom umucenim sa vodom i peci oko pola sata.Nadam se najboljem.
kako je ispalo, lici li na velington?
Posted

Lici, krckavo fino, file mek kao dekin...sledeci put pravim i testo, valja i to nauciti