Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

zapravo i ja se zalazem za to. da drzava radi svoj posao, odnosno policija u ovom slucaju nije "mesanje drzave". svako mora brinuti za svoja prava. kada prepustas nekom drugom da brine za tvoja prava tu su vrata otvorena za manipulaciju.

Ček bre, ti misliš da policija ne treba da štiti određenu grupu ljudi od batina, samo što je ta grupa organizovana, i da ta grupa treba sama da se brine da ne dobije batine?

Posted

mislim realno, treba svi da izidjemo na ulice sa stanglama. prva naredna stvar koju mozemo da uradimo je da ne izlazimo na ulice svi, nego da se okupimo u grupe a da nam kritetijum udruzivanja bude osnovni problem koji imamo.

ali nekim ljudima je teze da se umreze nego drugima.

gej zajednica nije kriva za to niti joj to oduzima na pravu.

ali drzava jeste kriva.

najteže je okupljanje i kolektivno delanje onih koji dele položaj u nižim delovima društvene strukture i nikakav drugi (politički) identitet. isto kao što ne možeš da tražiš azil negde zato što si siromašan (iako je i to neko pravo valjda, imati od čega da živiš).

što ne znači da drugi ne treba da zahtevaju svoja prava i izlaze na ulice. u tom smislu bi mi bio OK i agresivno-protestni pa i karnevalski prajd, ali ova šetnja zatvorenim ulicama čiji je jedini domet otvaranje tih nekih poglavlja, to mi je baš besmisleno (osim ako se otvoreno tako i ne kaže).

Posted

za početak, invalid i rom neće sa 100% sigurnosti dobiti batine ako su otvoreno prisutni u gradu sat vremena, recimo u neku subotu uveče u širem centru.

Boktejebo..

A bilo kome iz LGBT populacije na celu pise "Ugazi me, peder sam!!!" i zato je ugrozeniji od Roma ? 

Posted (edited)

Ček bre, ti misliš da policija ne treba da štiti određenu grupu ljudi od batina, samo što je ta grupa organizovana, i da ta grupa treba sama da se brine da ne dobije batine?

ne nego kada policija radi nesto sto je njoj i inace u nadleznosti, to nije mesanje drzave. to je things as usual. isto nivo mesanja kao kad ti napisu kaznu za brzinu

edit: drzava tebi ne pomaze da se boris za svoja prava. ti se sam boris za prava, drzava samo stiti tvoje pravo da se boris za svoja prava (u ovom slcaju u vidu javnog okupljanja).

Edited by Krošek
Posted

što ne znači da drugi ne treba da zahtevaju svoja prava i izlaze na ulice. u tom smislu bi mi bio OK i agresivno-protestni pa i karnevalski prajd, ali ova šetnja zatvorenim ulicama čiji je jedini domet otvaranje tih nekih poglavlja, to mi je baš besmisleno (osim ako se otvoreno tako i ne kaže).

Kakvih poglavlja? Prilično promašen rezon za nekoga ko je liberalnih opredeljenja (možda grešim).

Posted

Boktejebo..

A bilo kome iz LGBT populacije na celu pise "Ugazi me, peder sam!!!" i zato je ugrozeniji od Roma ?

ko kaže da je ugroženiji? je l sam ja uveo ugroženometriju na ovaj topik?

što se tiče ostalog, probaj da se šetaš po gradu sat vremena držeći se za ruke sa muškarcem, pa mi javi ishod.

Posted

ne nego kada policija radi nesto sto je njoj i inace u nadleznosti, to nije mesanje drzave. to je things as usual. isto nivo mesanja kao kad ti napisu kaznu za brzinu

Pa policiji jeste u nadležnosti da štiti građene ove zemlje od nasilja, bili oni gejevi, invalidi, romi, ljubitelji veštačke trave ili nosioci spomenice '41...

Posted

najteže je okupljanje i kolektivno delanje onih koji dele položaj u nižim delovima društvene strukture i nikakav drugi (politički) identitet. isto kao što ne možeš da tražiš azil negde zato što si siromašan (iako je i to neko pravo valjda, imati od čega da živiš).

+100000

Posted

Znači, zalažeš se da se svako brine za svoja prava, a  da se država ne meša... Smrt države?

Ne zalažem se ja ni za šta na ovoj temi, pa ni za "smrt državi" (pobogu)

Samo ukazujem na to kakvi su dometi savremene ideologije ljudskih prava i kakva je realnost.

Posted

Samo ukazujem na to kakvi su dometi savremene ideologije ljudskih prava i kakva je realnost.

Nisi ti dovoljno inteligentan da bi bilo koga interesovalo to na šta ukazuješ. .

Posted

Ne, dometi ljudskih prava su odlični...

Problem je što se striktno ne poštuju zakoni, i što ljudi koji propagiraju mržnju, bili oni političari, popovi ili huligani nisu u zatvorima, nego su u meijima...

Posted

ko kaže da je ugroženiji? je l sam ja uveo ugroženometriju na ovaj topik?

što se tiče ostalog, probaj da se šetaš po gradu sat vremena držeći se za ruke sa muškarcem, pa mi javi ishod.

Mogu da se setam drzeci se za ruke ili ne..drzanje za ruke ne znaci da nekoga volim ili ne..vole se ljudi i kad se ne drze za ruke.

Ako si druge boje koze ili u nemogucnosti da se branis pred nekim ko je resio da kinji slabijeg od sebe, od toga ne mozes da pobegnes.

Ma i ja sam dokon sto pokusavam da crtam..kome crtez treba, dzaba mu reci.

Posted

Kakvih poglavlja? Prilično promašen rezon za nekoga ko je liberalnih opredeljenja (možda grešim).

ajde ponovi, svojim rečima. i pojasni, jesam li i ja liboskinja ili prajdaši, da znam da smislim kako da ti se opravdam.

Posted

Ne, dometi ljudskih prava su odlični...

Problem je što se striktno ne poštuju zakoni, i što ljudi koji propagiraju mržnju, bili oni političari, popovi ili huligani nisu u zatvorima, nego su u meijima...

Nisu. Jer taj tolerantni raj koji propovedaju svet nije video, sem u manjim delovima društva koji žive pod staklenim zvonom. Multikulti apologetama nije cilj samo zatvaranje, barem ne deklarativno. Ali u stvarnosti, da, jeste. I to je ono što pokazuje potpunu propast te ideologije.

Postavio sam pitanja na koje nisam dobio odgovore (još jednom). Jebeš ovo, idem na nedeljni ručak.

Posted

Nisu. Jer taj tolerantni raj koji propovedaju svet nije video, sem u manjim delovima društva koji žive pod staklenim zvonom.

Naravno, u Švedskoj i Norveškoj biju gejeve čim ih vide, isto kao i u Srbiji?