Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blog o bašti, plus permakultura

Featured Replies

Ja imam peršun, onaj iz supermarketa, samo presadim napolje, na dva mesta. Kad obrstim jedan, da ima vremena da se oporavi dok ja trošim drugi... Preživi i zimu, ne bude mu ništa.

Korijander isto tako supermarketski, ali on traje samo jednu sezonu.

Imam vlašac, on je neuništiv, pa komorač koji voli da se rasejava uokolo sam od sebe.

Ruzmarin i lavanda su neuništivi, kao i timijan.

Mentu sam morala da zgembam u saksiju, ne mogu je obuzdati drugačije.

To je sve što mogu da uzgojim od začina koje koristim. Imam i bosiljak, ali on je na kuhinjskom prozoru i može da traje jako dugo. Ali neće napolju...

Lep je osećaj kad počneš da kuvaš, pa onda samo trkneš u baštu i nabereš biljčice koje ti trebaju... 🍀

• Replies 895
  • Views 51.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Evo ga! Imam ovu jednu. Bljesnuo je blic pa nisam htela više da slikam, da ga ne traumiram.

• Lukac posađen, ostalo ovijeh dana  

• Posađeno i presađeno: mrkva, blitva, spanać, zelena, korijander, matovilac, peršun, bosiljak, cvekla, šalot, origano, mirođija, rotkvice, mlukac, nana, mrkva iz saksije je otišla u jednu veliku kantu.

Posted Images

Pokosio dunjaluk* i dvorište, стриктли аналогуе, kosom. Očekivani zen-efekat nije izostao, osim stogića tu i tamo, ne vidi se košenje ич.

__

*30+ drveta dunja

1 minute ago, makaronee said:

Pokosio dunjaluk* i dvorište, стриктли аналогуе, kosom. Očekivani zen-efekat nije izostao, osim stogića tu i tamo, ne vidi se košenje ич.

__

*30+ drveta dunja

Zen efekat stize kasnije kad zatrazis diklofenak i sedis u pozi gde te namanje boli....

Meni se neka lavanda (dobio je na poklon pre par godina) samo odjednom osušila.

Kad sam provalio baš sam se skenjao. Po tome što mi rekla žena koja mi je poklonila to je neka sorta "španska lavanda". Baš bilo fino stablo visine pola metra.

Taman sam hteo da je iščupam, kad ono u dnu stabla iznikle zelene grančice.

Sad držim palčeve da će da krenu nanovo...

44 minutes ago, Frank Pembleton said:

Meni se neka lavanda (dobio je na poklon pre par godina) samo odjednom osušila.

Kad sam provalio baš sam se skenjao. Po tome što mi rekla žena koja mi je poklonila to je neka sorta "španska lavanda". Baš bilo fino stablo visine pola metra.

Taman sam hteo da je iščupam, kad ono u dnu stabla iznikle zelene grančice.

Sad držim palčeve da će da krenu nanovo...

Hoce sigurno, to je normalno za lavandu. A kad malo izraste, izaberi nekoliko jacih stabljika, stricni ih pri dnu i pobodi u zemlju 6-7cm dubine. Ako hoces na sigurnije, stavi ih u casu sa vodom da prvo puste korijen pa onda rasadi.

2 hours ago, makaronee said:

__

*30+ drveta dunja

30 dunja si zasadio, jel potrebna kakva priprema zemljišta?

Ja sam nasao neki mini plastenik, 5 kvm, planiram sad klasiku paprika i paradajz a izvan njega blitva, salata, tikvice.

Jedini problem kako vidim super mravi..

15 minutes ago, beeva said:

30 dunja si zasadio, jel potrebna kakva priprema zemljišta?

To je ćale postepeno menjao neke stare kajsije, ne verujem da je nešto radio oko pripreme zemljišta, obična srednjebačka baštenska crnica.

Ideja vodilja beše jednostavna - rakija od dunje.

30 minutes ago, makaronee said:

Ideja vodilja beše jednostavna - rakija od dunje.

Puno sreće sa tim planom- trebaće ti...

Već godinama pijemo, nazdravlje&uzdravlje.

• 3 weeks later...

Posle 8 meseci baštu na planini smo zatekli operveženu neverovatno zelenim korovom , meni neka nepoznata biljka koja je sve prekrila ali, ali, sačuvala punu leju blitve koja je sad izgledala bolje nego prošlog leta, dokaz d au prirodi sve ima svoj zakon. Fotke idu u nizu :) Da se ja pitam ostavila bih tako, ova mreža je lepo zaštila i blitva buja. No keva glavni baštovan sa knjiškim OKP om naredila čišćenje, usledilo sitnjenje frezim ( to nisam ja nego pravi majstor) pa ako svemir bude milostiv bašta moje još malo 90 g stare majke će se opet zazeleneti :) rukavice sa noktima za kopanje sa temua su pun pogodak :D

May be an image of spring greens and grassMay be an image of grass and treeMay be an image of grassMay be an image of trousers and grassimage.png

• 2 weeks later...

Rascvetao se krastavac

IMG_20260528_102244.jpg

Čeri poludeo

IMG_20260528_101224.jpg

A evo ga i prvenac, mislim da je volujsko srce.

IMG_20260528_101253.jpg