Jump to content
IGNORED

Tenis 2012

Ros

Recommended Posts

Posted
Ne vidim kakva je to sreca za Mareja ako se Novak stegne i igra alibi, puserajske cak i balon lopte po sredini bez dubine ili promasuje zicer voleje u zavrsnim gemovima?!
mislila sam na mali milion poena u kojima je marej pogodio vrh mreže a lopta završila u novakovom polju i to često tamo gde ovaj ne može ni teoretski da je stigne
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Time Crisis

168

• duda

166

• Jean-Luc Picard

148

• bergasa19

136

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Moj je utisak da se Novak pomirio sa porazom pre onog kroznogepoena. A da ti objasnjavam, ne bi ovaj put.
sada je tvoj utisak znaci, nije vise cinjenica?a tebe covek svaki put kada pita nesto, ti ne bi da objasnjavas... kao pricas neke univerzalne istine, a mi okolo majmuni pa ne kapiramo.
Ajde ne preteruj... Je l' si ti gledao mec? Eto kad smo kod tog gema (na 5:4), je l' se secas poslednjeg poena u gemu? Sta, nije mogao bolje?
e do jaja. znaci dosli smo do momenta kada od 50 odigranih poena ti mozes da nadjes jedan koji ce da potvri tvoju tvrdnju?i da, gledao sam mec. i za razliku od nekih, razumem sta se desavalo. to je kao ono Pedererovo proseravanje kako ga je NJole dobio na USOpenu jer ga je usrao retern. ostalih 150 poena sto je NJole uzeo ne igraju nikakvu ulogu. greske su sastavni deo igre, i uvek se desavaju. na kraju meca kada se sabere utisak, Murray se ovde nije ni stegao, ni usrao, ni gresio, vec je jednostavno NJole odigrao vrhunski.
Posted

Sve su prilike da će Aussie Open 2013 biti najbolji ikada, bolji i od onog epskog iz 1988.I da se više nikad neće nameštati Fedal finale.Cijenim da bi se željeni par u finalu mogao zvati Djorray ili tako nekako.

Posted
sada je tvoj utisak znaci, nije vise cinjenica?a tebe covek svaki put kada pita nesto, ti ne bi da objasnjavas... kao pricas neke univerzalne istine, a mi okolo majmuni pa ne kapiramo.
Sta da ti objasnjavam. Je li se Novak oprostio od meca na 30-0 za Mareja?
Posted (edited)
sada je tvoj utisak znaci, nije vise cinjenica?a tebe covek svaki put kada pita nesto, ti ne bi da objasnjavas... kao pricas neke univerzalne istine, a mi okolo majmuni pa ne kapiramo.e do jaja. znaci dosli smo do momenta kada od 50 odigranih poena ti mozes da nadjes jedan koji ce da potvri tvoju tvrdnju?i da, gledao sam mec. i za razliku od nekih, razumem sta se desavalo. to je kao ono Pedererovo proseravanje kako ga je NJole dobio na USOpenu jer ga je usrao retern. ostalih 150 poena sto je NJole uzeo ne igraju nikakvu ulogu. greske su sastavni deo igre, i uvek se desavaju. na kraju meca kada se sabere utisak, Murray se ovde nije ni stegao, ni usrao, ni gresio, vec je jednostavno NJole odigrao vrhunski.
Aman covece, na tvoje 'sta je mogao Marej da uradi da bi pobedio osim da odservira 4 asa na 5:4', dao sam ti jedan primer da nije morao bas to. Mogao je recimo da ubaci neki bitan prvi servis, da izadje na mrezu posle onog loba, ili da pogodi zicer na brejk lopti. Nista spektakularno. A moj utisak je da su obojica odigrali znatno slabije nego u ostalom delu turnira (barem onaj deo koji sam gledao). Edited by kralj
Posted
Sta da ti objasnjavam. Je li se Novak oprostio od meca na 30-0 za Mareja?
nije.na 30-0 NJole je napao pre loba, i to je bio dobar i logican napad nakon izradjenog poena, nije se bezveze prosetao.
Aman covece, na tvoje 'sta je mogao Marej da uradi da bi pobedio osim da odservira 4 asa na 5:4', dao sam ti jedan primer da nije morao bas to. Mogao je recimo da ubaci neki bitan prvi servis, da izadje na mrezu posle onog loba, ili da pogodi zicer na brejk lopti. Nista spektakularno.A moj utisak je da su obojica odigrali znatno slabije nego u ostalom delu turnira (barem onaj deo koji sam gledao).
to sto nije izasao na mrezu je jedina znacajna greska koju je napravio. na break lopti uopste nije bio zicer i ne mozes posmatrati samo taj jedan poen. koliko takvih udaraca je Murray odigrao u mecu? 50ak sigurno. koliko ih je pogodio? preko 90%. to je ono sto se gleda. koliko sansi ima igrac, kako se ponasa u njima i kakav mu je procenat realizacije. Murray lopte za plunapad nije slao na sredinu terena, vec je sve vreme gadjao uglove, naravno da ce da promasi neke. a razlika izmedju meca danas i ostalih je sto ako Berdychu odigras tako, on ili nece vratiti loptu, ili ce ti poslati zicer koji zmurecki gadjas. NJoletu ili Murrayu moras poslati 4-5 takvih lopti u nizu da bi dobio poen. zato ima puno neiznudjenih greski, zato se cini da se loptice ne udaraju dovoljno jako i slicne stvari... ovo je bio fenomenalan mec koji je NJole dobio, nije Murray izgubio. i da je bilo obratno, isto bi vazilo, jer su jedan drugog terali na 3 udarca vise u svakom poenu
Posted
Aman covece, na tvoje 'sta je mogao Marej da uradi da bi pobedio osim da odservira 4 asa na 5:4', dao sam ti jedan primer da nije morao bas to. Mogao je recimo da ubaci neki bitan prvi servis, da izadje na mrezu posle onog loba, ili da pogodi zicer na brejk lopti. Nista spektakularno.
jbt, koji gluvi telefoni ovde ...a šta je sve novak u prvom setu propustio, o tome ne pričamo
Posted
Aman covece, na tvoje 'sta je mogao Marej da uradi da bi pobedio osim da odservira 4 asa na 5:4', dao sam ti jedan primer da nije morao bas to. Mogao je recimo da ubaci neki bitan prvi servis, da izadje na mrezu posle onog loba, ili da pogodi zicer na brejk lopti. Nista spektakularno.A moj utisak je da su obojica odigrali znatno slabije nego u ostalom delu turnira (barem onaj deo koji sam gledao).
to je zato sto su njih dvojica u ovom trenutku klasa za sebe. to se najbolje moglo videti u polufinalima, gde su surovo izdominirali. ovaj mec samo potvrdjuje ono sto sam napisao juce. pocela je djorej era, dobrodosli.
Posted (edited)
jbt, koji gluvi telefoni ovde ...a šta je sve novak u prvom setu propustio, o tome ne pričamo
Pa upravo se o tome i radi. Frik i Nenad gomilu pocetnickih gresaka pripisuju liku & delu coveka sa druge strane terena. Meni se cini da je ovo bio jedan nervozan i kvalitetom u najboljem slucaju prosecan mec obojice.Cinjenica da je Marej dobio set sa tri pretrpljena brejka i da je imao 5:4 i 30:0 u drugom setu uz prosecnu igru i mizernih 50% ubacenog prvog servisa, meni govori sve sem da je do tog trenutka igrao neki antologijski tenis. Pa i Djokovic je tek sedmi prvi servis u Taj brejku ubacio. Ne uspevam da poverujem da se oko toga nesto i sam nije pitao pobogu. Mada nije ni vazno. Edited by kralj
Posted

ok, ja sam zapravo repricirala na postove tipa ''marej je imao meč na tacni'' potsećanjem i da je novak imao set na tacni.zeznut je sport tenis.em se igra 1 na 1, em nikad nisi načisto šta je na delu, tj. da li je dobra igra jednog ili slaba drugog, faktor match up-a, podloge, vremenskih uslova ... ma trista čuda.na kraju, piše se samo ko je pobedio.

Posted

Govorim da se ovo Novaku vec dosta dugo ponavlja da igra najvaznije meceve stegnuto. Mozda ce ga ova pobeda osloboditi pritiska. Za mene je Marej bio bolji do onog novakovog udarca kroz noge.

Posted
Govorim da se ovo Novaku vec dosta dugo ponavlja da igra najvaznije meceve stegnuto. Mozda ce ga ova pobeda osloboditi pritiska. Za mene je Marej bio bolji do onog novakovog udarca kroz noge.
pa ponavlja se, itekako, skoro pa celu ovu godinu, zato je i bilo važno da dobije jedan ovakav meč.ja mislim da je marej bio bolji u drugom setu (kojeg je na kraju izgubio) a novak u prvom (kojeg je na kraju izgubio) :Di onda je novak bio bolji u trećem i nije li to zaslužena pobeda ???
Posted

Nisam uopste baratao terminima zasluzeno-nezasluzeno. Toga u tenisu nema.

Posted

Da se ne lažemo. Novak je digao ruke od meča na 5-4 i 30-00 u drugom otprilike kao što student digne ruke od ispita kad izvuče ispitnu kombinaciju od tri pitanja od koje dva ne zna beknut a jedno otprilike prepoznaje....

Posted (edited)
Nisam uopste baratao terminima zasluzeno-nezasluzeno. Toga u tenisu nema.
nisi, tačno, ali si implicirao da je marej meč izgubio a ne da ga je novak dobio.
Da se ne lažemo. Novak je digao ruke od meča na 5-4 i 30-00 u drugom otprilike kao što student digne ruke od ispita kad izvuče ispitnu kombinaciju od tri pitanja od koje dva ne zna beknut a jedno otprilike prepoznaje....
a kako si ti to video da je on digao ruke?ja nisam.ja sam videla (i to ne prvi put od novaka) da on kada je priteran uz zid prestaje sa jeftinim kalkulisanjem i kreće u hazard. nekad manje, nekad više uspešno, ali to je kocka.edit:ali da se ispravim ovaj put nije bio baš 100% hazard, tj. u većini poena nije bio, već samo promenjen pristup Edited by duda