Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
maslinke sa feta sirom (ili nekim sličnim)
onaj aramov djem od ljubichastog luka sa suvim grozdjem, pa na fetu i ozgo pecheno seme suncokreta i bundeve.

humus u 2 ukusa.

ushtipke sitne.

sent from bubamoto

• Hvala 2
Posted
1 hour ago, gospa buba said:

onaj aramov djem od ljubichastog luka

hvala na podsećanju, evo se dinsta :)

Posted

pa dajte recept za tog đemu, imam ljubičastog luka na izvoz, propašće mi, i još sa planine, 100% organski

Posted

aj nek aram kaze prvi pa cu ja da variram na temu :hihi:

mada mislim da ima ovde negde.

sent from bubamoto

Posted (edited)
4 minutes ago, gospa buba said:

aj nek aram kaze prvi pa cu ja da variram na temu :hihi:

mada mislim da ima ovde negde.

sent from bubamoto

fala, sada sam pronašla, čitam

neki su (aram) pravili sa šećerom, neki (gospa buba :D) sa suvim grožđem, a skyhighatrist sa svežim crnim grožđem 

evo

Edited by dùda
Posted

zavisilo je od sezone, mozesh i visnje umesto grozdja ili jagode/borovnice. ja najvolim suvo grozdje, a i uvek imam.

sent from bubamoto

Posted
Just now, gospa buba said:

zavisilo je od sezone, mozesh i visnje umesto grozdja ili jagode/borovnice. ja najvolim suvo grozdje, a i uvek imam.

sent from bubamoto

a to suvo grpžđe se stavi kada i luk, tj, treba sve da se udinsta

mada, imam i finih, divljih borovnica zamrznutih, kontam da bi i sa njima to bilo lepo

di je @aram

pokušavam da shvatim od silnih kombinacija, šta je tu bitno, da ne promašim, a verovatno je bitno to malo šećera da se doda (ili ako ide suvo grožđe onda ne), balsamica i ne znam da li je coca-cola obavezna ?

ja bih je rado izblega

Posted

bitno ti je lukac, grozdje, neka masnoca, soja sos, sol i biber, shto se mene tiche ja stavim i majchine dushice pri kraju.

a grozdjice otprlike na pola lukaz vremenski, one se brzo razgrade.

da, ide mi i neko sirce ili limun pred kraj, samo malo, da prebaci preko maksimuma :hihi:

sent from bubamoto

• Hvala 1
Posted

Ja koka kolu ne stavljam, balsamico i deci crvenog vina. Dok se dinsta luk na početku stavim i 3-4 zvezdasta anisa, kad puste miris, bacim ih. Dodavao sam i neka sitna bobičasta voća tu i tamo, ljute papričice ponekad, jednom i paradajzčičiće, ali nekako najvolem svedenu verziju, naročito ako imam dobar luk.

• Hvala 1
Posted

ima slobode dosta, u sushtini.

sent from bubamoto

• +1 1
Posted

Dajte sliku ko ima, @aram reče da pravi.

Da vidim kako to na kraju treba da izgleda.

Posted

tako nekako :D

žena se raspričala, već sat vremena na telefonu, a ja bolje da ne slikam mojim, dobićeš jednu ljubičastu fleku sasvim neprivlačnu :sad: