Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Kavijar i losos kupljen.

Kumašini rekoše da će organizovati pečenje.

Nešto nemam nekih prohteva što se tiče hrane, sem ruske i kavijara,neam ideju šta spremiti.

Neku čorbicu bi valjalo i mezetluk.

• +1 1
Posted

Dok se ceka vecera nista spektakularno, tek da se otvori apetit:
-Kugluce od sira u raznim zacinima
-Slani orasati plodovi kratko tostirani sa malo ulja gde su prethodno zacini pustili mirise i ukuse,
-Punjene halapenjo papricice rolovane slaninom

Tradicionalno i obavezno
-Pecena paprika sa fetom i bademima

8c504ddb47cdc379e196f47597c9736a.jpg

-Ruska, ofc
-Sarena salata (crvena paprika-sirova na rebarca, crveni luk-rebarca, rukola i masline)

I mesista, jos nisam odlucila koja, vrv -Jagnjetina sa ruzmarinom, blukom, limunom, mdusicom i
-Svinjska rebra najverovatnije iz paca, krckana dugo, dugo.

Od priloga:
- Krompir iz kukuruznog brasna

0900aa4b464eab091cf59b3bc996d409.jpg

- I prokelj sa slaninicom, zalfijom i kestenom

I od slatkisa:
-Tiramisu standardno za Ng,
-kao i jos neka tortica, razmisljam o svedskom Mandeltårta (bademov kolac, mada pre tortica).

Sve u svemu ima jos vremena da sve izmenjam.

• +1 4
  • Wub 1
Posted

Uuuu dobro si me podsetila da napravim salatu od pečene paprike sa sirim i kikirikijem

• +1 1
Posted
Uuuu dobro si me podsetila da napravim salatu od pečene paprike sa sirim i kikirikijem
Ne das recept? :(
Posted

@Jumanji Ova salata sa pečenim paprikama, sirom i bademima izgleda fenomenalno. 

• +1 1
Posted
On 3.1.2017. at 15:06, maheem said:

Salata :)

Sedam pečenih paprika iseko na trakice, 4 kisela kornišona na sitne kockice, na trakice suvo meso, može i šunkarica, izrendao trapista, krupno mleveni slani kikiriki (gud kesica, ne sećam se kolika je gramaža, 100g mensčini) i onda mileram, malo kečapa i majonez. Da budem iskren, retko je pravim pa sam je pravio po starom receptu a želim da izbacim kečap i majonez. Treba joj malo dodatne vlažnosti al mi ništa nije palo na pamet da stavim umesto pomenutih sastojaka.

Pobednik ovogodišnje trpeze je prebranac i pita sa jabukama uz vanila sladoled. Sve ostalo je ispalo super al pored ova dva pobednika je bilo nebitno

6 hours ago, Jumanji said:

Talk to me...

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)

Ni za pedalj na odstupam! 

Biće ruska, biće sarma, a biće i prase. 

Kod praseta se dvoumum, da li da napravim porchettu od veće svinje ili da uzmem baš malo prase i celo smotam u rernu. 

Milion nećemo, ali biće mehurići

Torta od badema i čokolade, krempita takođe. 

Edited by banatjanin
  • +1 3
Posted

Za Ng retko zapravo pravim bas Rusku, posto je pravim za Bozic obavezno, vec tzv. Belu salatu. U mesavini majoneza i najmasnije guste pavlake narendam sir neki dobar masni, mladji, moze i malo omiljenog kackavalja, kuvana jaja, krompir i belo pilece, a moze i sunka. Sve se izmesa i dobro ohadi, a mnogo brze ovo sa rendanjem ide nego seckanje dva puta za katko vreme za Rusku, pogotovu sto secem one milimetarske kockice :)

Moze i Mimoza, mada su to sve varijante na temu.

Da li neko od vas NE stavlja grasak u Rusku, kao ja recimo? :D

• +1 1
Posted
1 hour ago, Jumanji said:

Da li neko od vas NE stavlja grasak u Rusku

još kacam bio malji deca odvajao sam grašak iz ruske, što bi ga sad stavljao :D

Posted

pa zato što više nisi mali. 

grašak ide s godinama :sleep:

šalim se, ni ja ne znam dal bih ga stavljao da pravim rusku. srećom ne pravim. ima ruska entuzijasta dovoljno u okruženju. grašak može biti svakakav te je sigurnije izbeći. 

ja ću verovatno da potražim onu vasinu sa porilukom i fetom. 

Posted

Dobar je Frikomov, ali ja ga nikako ne volim u ruskoj. Prvo sto su njegove kuglice vece od onih mojih mm kockica -.- a drugo nesto mi ne pase, iako obozavam grasak.

Posted

Isto volim grašak, ali stvarno mi pojede sve ostale ukuse u ruskoj...

Posted

Mećem malo graška iz konzerve. Smrznuti je no no.

Posted

Grašak je najbolje u toj salati, ne verujem šta čitam.