December 17, 20204 yr Kavijar i losos kupljen. Kumašini rekoše da će organizovati pečenje. Nešto nemam nekih prohteva što se tiče hrane, sem ruske i kavijara,neam ideju šta spremiti. Neku čorbicu bi valjalo i mezetluk.
December 17, 20204 yr Dok se ceka vecera nista spektakularno, tek da se otvori apetit:-Kugluce od sira u raznim zacinima-Slani orasati plodovi kratko tostirani sa malo ulja gde su prethodno zacini pustili mirise i ukuse, -Punjene halapenjo papricice rolovane slaninomTradicionalno i obavezno-Pecena paprika sa fetom i bademima Reveal hidden contents -Ruska, ofc-Sarena salata (crvena paprika-sirova na rebarca, crveni luk-rebarca, rukola i masline)I mesista, jos nisam odlucila koja, vrv -Jagnjetina sa ruzmarinom, blukom, limunom, mdusicom i -Svinjska rebra najverovatnije iz paca, krckana dugo, dugo.Od priloga:- Krompir iz kukuruznog brasna Reveal hidden contents - I prokelj sa slaninicom, zalfijom i kestenomI od slatkisa: -Tiramisu standardno za Ng, -kao i jos neka tortica, razmisljam o svedskom Mandeltårta (bademov kolac, mada pre tortica).Sve u svemu ima jos vremena da sve izmenjam.
December 17, 20204 yr Uuuu dobro si me podsetila da napravim salatu od pečene paprike sa sirim i kikirikijem
December 17, 20204 yr On 17. 12. 2020. at 21:40, maheem said: Uuuu dobro si me podsetila da napravim salatu od pečene paprike sa sirim i kikirikijemNe das recept? :(
December 18, 20204 yr @Jumanji Ova salata sa pečenim paprikama, sirom i bademima izgleda fenomenalno.
December 18, 20204 yr On 3. 1. 2017. at 14:06, maheem said: Salata Sedam pečenih paprika iseko na trakice, 4 kisela kornišona na sitne kockice, na trakice suvo meso, može i šunkarica, izrendao trapista, krupno mleveni slani kikiriki (gud kesica, ne sećam se kolika je gramaža, 100g mensčini) i onda mileram, malo kečapa i majonez. Da budem iskren, retko je pravim pa sam je pravio po starom receptu a želim da izbacim kečap i majonez. Treba joj malo dodatne vlažnosti al mi ništa nije palo na pamet da stavim umesto pomenutih sastojaka. Pobednik ovogodišnje trpeze je prebranac i pita sa jabukama uz vanila sladoled. Sve ostalo je ispalo super al pored ova dva pobednika je bilo nebitno On 17. 12. 2020. at 21:42, Jumanji said: Talk to me...
December 18, 20204 yr Ni za pedalj na odstupam! Biće ruska, biće sarma, a biće i prase. Kod praseta se dvoumum, da li da napravim porchettu od veće svinje ili da uzmem baš malo prase i celo smotam u rernu. Milion nećemo, ali biće mehurići Torta od badema i čokolade, krempita takođe. Edited December 18, 20204 yr by banatjanin
December 18, 20204 yr Za Ng retko zapravo pravim bas Rusku, posto je pravim za Bozic obavezno, vec tzv. Belu salatu. U mesavini majoneza i najmasnije guste pavlake narendam sir neki dobar masni, mladji, moze i malo omiljenog kackavalja, kuvana jaja, krompir i belo pilece, a moze i sunka. Sve se izmesa i dobro ohadi, a mnogo brze ovo sa rendanjem ide nego seckanje dva puta za katko vreme za Rusku, pogotovu sto secem one milimetarske kockice Moze i Mimoza, mada su to sve varijante na temu.Da li neko od vas NE stavlja grasak u Rusku, kao ja recimo?
December 18, 20204 yr On 18. 12. 2020. at 7:03, Jumanji said: Da li neko od vas NE stavlja grasak u Rusku još kacam bio malji deca odvajao sam grašak iz ruske, što bi ga sad stavljao
December 18, 20204 yr pa zato što više nisi mali. grašak ide s godinama šalim se, ni ja ne znam dal bih ga stavljao da pravim rusku. srećom ne pravim. ima ruska entuzijasta dovoljno u okruženju. grašak može biti svakakav te je sigurnije izbeći. ja ću verovatno da potražim onu vasinu sa porilukom i fetom.
December 18, 20204 yr Dobar je Frikomov, ali ja ga nikako ne volim u ruskoj. Prvo sto su njegove kuglice vece od onih mojih mm kockica -.- a drugo nesto mi ne pase, iako obozavam grasak.