banatjanin Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Znate li za neki dobar restoran u Srbiji na putu od Nisa do Soluna? Nisam toliko zainteresovana za rostilj, koliko za domacu kuhinju- corbice, kuvana jela, recimo. Nesto za posle praznicnog tovljenja. Hvala.mrzenci pored đevđelije, kafana Stari javor, gazda Đokojagnjetina i sve ostalo
April Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Ovaj post zapravo ne pripada ovde, jer ne preporučujem nikakav restoran...ali da mi je neko pričao da ću na benzinskoj pumpi u Bagrdanu jesti najbolji prebranac u životu...
April Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 elp?DaaStali da popijemo kafu i bila neka tekma na tv-u, nismo žurili i tako...nije izgledalo nimalo obećavajuće, keša se preslišava čega ima sa jelovnika, jure kuvaricu i tako to...prvo iznenađenje je bio aranžman...zemljano tavče i ostalo što vidiš na slici; drugo iznenađenje sam pasulj koji se nije ni raspao ni ukašastio, niti utopio u beli luk, kuvar nije veverica; treće iznenađenje lukav izbor kobaje(najviše mrzim kad pasulj postane prateće varivo za kobaju, ovde to definitivno nije bio slučaj). Inače, cena uopšte nije bila bagatelna, u rangu prosečnog Bg restorana, ali nisam siguran gde bih se u Bg uopšte usudio da naručim prebranac. Imam previsoke kriterijume za domaću kuvanu hranu i bez mnogo jake preporuke ne eksperimentišem.
Grunf Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Szabadka, restoran Boss. dobro, obilno, relativno fensi, neje skupo, hella preporucio. me happy :)
Grunf Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) ah, taj ti je dobar, ko da ga je precog izmislio. nije te fore davno bilo. zaboravio si i da kazes 'sugavi jazavce' Edited February 19, 2012 by Grunf
Mp40 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Plasio sam se da ces Zoru odati ovim skakavcima ali nisi, junace! To ce ostati nasa tajna oaza od tri vecere za jedno vece.
Frank Pembleton Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Szabadka, restoran Boss. dobro, obilno, relativno fensi, neje skupo, hella preporucio. me happy :)Dobro, jazavce, ja mislio da ti neces u te fensi, rutinske varijante.....
Grunf Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 ama znam i za abrahama i za majkin salas, al ovo bilo usput, nisam imao vremena da saram okolo.
Milogled Bluff Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 A jesi li ti, junace, obavio ono zbog cega si isao na krajnji sever nase najsevernije pokrajine? Ili si otisao samo da se nazderes?
Frank Pembleton Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 ama znam i za abrahama i za majkin salas, al ovo bilo usput, nisam imao vremena da saram okolo.Sta je, forsirao Aljosa ;)
April Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ljudi, potcenjujete Boss. Abraham ima tu slavnu čorbu od morke, perkelt i sličan mađarski masterpis, Majkin salaš je stara bunjevačka škola paprikaša, kulena i šunki(ljudi ih zbog ribnjaka pogrešno procenjuju), i tamo se ide ako imaš pravi info o dnevnoj ponudi. To je jako važno, posebno za Abraham, koji u pogrešnom trenutku ume da bude depresivan.Za ljude koji se u Sabatki zadese poslom i imaju samo par sati za predah pre povratka, Boss je jako dobar izbor. Oni su davno počeli kao picerija, pa ih ta etiketa prati i danas, ali sada se u Bosu najčešće naručuje vrhunski ćureći file ili biftek sa krojter puterom, u dobrom marijoterezijskom maniru.
banatjanin Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) što se mene tiče, u majkinom nema pravog dana, bar ga ja nisam ubo, a trudio sam se. Usluga i hrana su im đon đonova. šteta, vlasnici su dobri ljudi, samo rastrzani na druge strane.Abraham je uvek izbor, onaj riblji paprikaš i turoš čuso su genijalni, petkom perkelt od telećih obraza, morčija supa, a ni bečka im nije za potceniti. retko ispravno napravljena. znači teleća, tanka, nežilava, rskava i ne smrdi na fritezu.u Bossu se ne preskače svinjski kotlet. spektakularno dobar. što se pica tiče, od kad je Čakanj (Boss) preuzeo i Staru pizzeriju u Subotici nema dobre pice. Edited February 21, 2012 by banatjanin
April Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 što se pica tiče, od kad je Čakanj (Boss) preuzeo i Staru pizzeriju u Subotici nema dobre pice.Hajp oko Stare nisam razumeo ni pre tog transfera. Bašta im jeste fantastična, ali me sama pica nije baš dojmila.Denis je nekad bio dobar, kažu da je i sad držeći, ali ja nisam bio oho-ho godina, pa ne smem da preporučim. U Old Spice je sasvim sigurno uvek bila pečena na bukovini, no ni tamo nisam godinama ušao, nisam čak ni siguran da jođ postoji pod istim imenom.
Recommended Posts