Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

Featured Replies

1 minute ago, Tutankamon said:

Sustina je da ga more ljudi podrzava u komentarima i da svi izrazavaju misljenje da je i kod njih sve gore i gore...generalno misleci na zapad...te da se ocekuje da stanje bude jos i gore...

Pa da ali realno kenjaju, gore je skoro svuda u svetu. I sa tom mislju treba da se selis, ako ces vec da se selis a ne da mastas o nekim idealnim zemljama. Imalo bi smisla da je rekao npr. idem u Grcku, znam da je siromasno i raspad u odnosu na Nemacku ali zato je vreme lepo i zivot opusten a to mi sada treba. Ti ljudi na Zapadu cesto nisu svesni kakav je svet van njihovog baloncica.

• Replies 3.8k
  • Views 441.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bejzbolka
    bejzbolka

Malopre čitam ovu vest, pročitao sam dva puta da vidim jesam li dobro razumeo. Iz perspektive političkog života u Srbiji ovo izgleda kao da se dešava na drugoj planeti.

• Nestorescu

• Gde je Putin desničar, šta je sa vama? Putin je čovek bez bilo kakve ideologije, on je deep state tehnokrata bezbednjačkog usmerenja, o bilo kakvoj ideologiji verovatno ima mišljenje kao i o bilo kakv

Posted Images

Ja sam iskreno pomislio prvo da se seli u Spaniju...njegova percepcija je da Nemacka ide dole, dao je i nekoliko objektivnih kritika, preveliki porezi, preskupa struja, unistenje nuklearki pre nego sto su im nasli adekvatnu zamenu, socijala koja favorizuje nerad itd. dao je i kritiku demokratije, ljudima se pisu prijave zbog postova na fejsu itd.

13 minutes ago, Shan Jan said:

Pa da ali realno kenjaju, gore je skoro svuda u svetu. I sa tom mislju treba da se selis, ako ces vec da se selis a ne da mastas o nekim idealnim zemljama. Imalo bi smisla da je rekao npr. idem u Grcku, znam da je siromasno i raspad u odnosu na Nemacku ali zato je vreme lepo i zivot opusten a to mi sada treba. Ti ljudi na Zapadu cesto nisu svesni kakav je svet van njihovog baloncica.

Sve stoji, samo Japanac koji se seli u Nemacku zbog ni manje ni vise infrastrukture ima da se iznenadi. Samo da ne uzme voz iz te susedne zemlje do Nemacke.

19 minutes ago, Shan Jan said:

Upravo to. Kad slušaš priče iz Nemačke o zdravstvu, administraciji, politici, infrastrukturi, školstvu, pomisliš da je isto kao i u Srbiji. A ono i dalje nebo i zemlja. A druga stvar je što ljudi imaju različite prioritete i različite načine života, pa ih neke stvari ne dotiču gde god da su. Ajde Nemačka, nego kad u Mađarskoj i Hrvatskoj krenu da se iščuđuju stvarima koje su kod nas kao "dobar dan" (mehanizmi izborne krađe, reke u cevke za kumov koks, itd.)

Sve je tačno što kaže za Nemačku, ali nema mnogo država gde je bolje, i ta država je južno od Nemačke. A one severno kakve god da su, imaju nepodnošljivu geografiju, klimu i hranu, čak i u odnosu na Nemačku. I možda je važnije za odabir, gde je veća verovatnoća da će u narednih 20, 30 godina biti bolje, malo ko ima želju da se seljaka svakih par godina, kad "kod kuće" udari kriza. Bilo je mislim baš na ovoj temi priča lika koji je iz Belgije otišao u Katar valjda, zbog škole, poreza, sigurnosti. A verovatno ni sanjao nije da će slušati sirene i PVO

Edited by Engineer

Bas tako, meni su se kolege Englezi toliko nakukali na njihovih NHS da sam pomislio da je to raspad ko nase drzavno zdravstvo. Kad ono, kad pitas nase ljude, shvatis da je to Las Vegas u odnosu na bilo sta sto imas kod nas.

Da bi zaista znao da li ti odgovara odredjeno mesto morao bi tu da zivis i radis bar 6 meseci, pozeljno godinu dana. Ovo sto sam ja ziveo u inostranstvu, to je turisticki i za zivot dva potpuno razlicita sveta. I mnogima se i svidi, ali moras ozbiljno da osetis zemlju i lokalce da bi shvatio da li je to za tebe.

Screenshot_2026-04-12-14-33-27-444_com.whatsapp-edit.jpg

lolol

11 minutes ago, Shan Jan said:

Bas tako, meni su se kolege Englezi toliko nakukali na njihovih NHS da sam pomislio da je to raspad ko nase drzavno zdravstvo. Kad ono, kad pitas nase ljude, shvatis da je to Las Vegas u odnosu na bilo sta sto imas kod nas.

Da bi zaista znao da li ti odgovara odredjeno mesto morao bi tu da zivis i radis bar 6 meseci, pozeljno godinu dana. Ovo sto sam ja ziveo u inostranstvu, to je turisticki i za zivot dva potpuno razlicita sveta. I mnogima se i svidi, ali moras ozbiljno da osetis zemlju i lokalce da bi shvatio da li je to za tebe.

Problem je što moderni internet čovek ne može da ima balansirano mišljenje pa makar se i spotakao na jedno. I to samo da bi, pazi sad, pobedio u raspravi na internetu.

Da, mogu biti neke stvari gore nego u Srbiji (ili jednako loše) i ne, nije kalifat gde vladaju migranti belim bakicama. Al' jebiga, ako se nisi svadjao online da li si uopšte živeo.

Mrzelo me da gledam 35 minuta, sreća pa je sročio sam u komentarima

It’s not about dodging taxes, it’s about the overall burden of mandatory social security contributions and how high the percentages already are.

I onda se sjate u komentarima kako je sve bilo mnogo bolje 1975. Pa ne znam u kojoj to Nemačkoj nije postojalo obavezno penziono i zdravstveno osiguranje i pre 50 godina? Možda je danas procentualno više, ali zbog čega je to tako? Manje dece, duži životni vek, više studenata koji studiraju duže, putuju po svetu i zajebavaju se? Koliko dece ima ovaj gospodin? Nemam ništa protiv ko god da ih nema, donesi kakvu god odluku želiš, ali šta ne platiš na mostu platićeš na ćupriji, ergo kad kreneš da radiš odvajaćeš više od plate da bi održavao sistem. Ali kad dođe vreme za njega i takve poput njega, onda idem ja Japan tamo su jeftine nekretnine. Koliko se sećam naš forumski Japanac je pričao da je država tamo rigorozna i urniše naslednike porezima. Uvedi to u Nemačkoj i da vidimo kako će cene nekretnina da padnu. Ali ajde samo probaj i pokreni revoluciju naslednika.

Samo kenj, kenj, kenj koji se zasniva na tome što ja ne bih živeo kao bubreg u loju. Ni to mi ništa ne smeta, nek radi ko šta hoće, ali ne mora sve da se uvija u neku nebuloznu kenjažu i propalom sistemu i korumpiranim političarima.

3 hours ago, Tutankamon said:

Sustina je da ga more ljudi podrzava u komentarima i da svi izrazavaju misljenje da je i kod njih sve gore i gore...generalno misleci na zapad...te da se ocekuje da stanje bude jos i gore...

Pa i jeste gore ali drugde gde je i pre bilo gore je isto jos gore i bice sve gore... tako da sedi di si.

Generalno malo me podseca i na ono kad je moj brat saopstio da krece za Dubai jer je sve sranje... i onda krenulo raketiranje Dubaia bukvalno 2 dana kasnije.

Irci uspeli, 10 centa niza cena po litru do kraja Jula.

What we know

Taoiseach Micheál Martin has said the Government will now extend temporary measures to reduce excise duty on petrol and diesel and marked gas oil from the end of May to the end of July.

There will be a 10 cent reduction per litre on both diesel and petrol.

There will be a 2.4 cent reduction per litre on marked gas/oil.

The increase on carbon tax will be postponed from May until the Budget in October.

New fuel supports announced after days of protests

https://www.rte.ie/news/politics/2026/0412/1567813-fuel-protests-cabinet/

The Government has signed off on more than €500 million in measures to support those struggling with rising energy costs.

...

The supports include direct payments to hauliers, bus operators, farmers, agricultural contractors and those involved in fisheries.

The big move by Government is the further 10c cut in excise on both petrol and diesel to the end of July.

There will also be a new reduction of 2.4c on green diesel.

The carbon tax increases have been delayed until the Budget in October.

The size of the package announced is around €505 million - and it comes on top of €250 million worth of measures announced almost three weeks ago.

To se neko qurcio i protiurecio prvom coveku prvodemokratije. Dosla maca na vratanca:

Nova.rs
No image preview

Supruga španskog premijera optužena za korupciju, Sančez...

Supruga španskog premijera Pedra Sančeza, Begonja Gómez, optužena je za više krivičnih dela, uključujući proneveru, trgovinu uticajem, korupciju u poslovanju i

5 hours ago, x500 said:

To se neko qurcio i protiurecio prvom coveku prvodemokratije. Dosla maca na vratanca:

mislis Mosad preko spanskih nacosa?

Kud bas sad?/s

Edited by Moonwalker

U Austriji se priprema teren za ukidanje bonusa za porodice (max 2.000 eura po detetu godisnje, vezano je i za platu roditelja) Drzavu ukupno kosta 2.8 milijardi eura.

Izgovor za ukidanje troclane koalicije je da ova mera ne pomaze najsiromasnijima i da dosta ljudi iz srednjeg staleza ima neopravdano ovu beneficiju.

Ako se to zaista dogodi plavi nacisti FPÖ ce opusteno ici preko 60% na izborima.

8 minutes ago, Moonwalker said:

mislis Mosad preko spanskih nacosa?

Kud bas sad?/s

Meni je interesantno kako neko tako moralan i protiv rata ima "kostur u ormanu" - korupciju u koju je umesao zenu. Mozda se njegovim glasacima svidja da njegova gospodja uzima pare od shema i kombinacija.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.