Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

Featured Replies

• Replies 3.8k
  • Views 441.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bejzbolka
    bejzbolka

Malopre čitam ovu vest, pročitao sam dva puta da vidim jesam li dobro razumeo. Iz perspektive političkog života u Srbiji ovo izgleda kao da se dešava na drugoj planeti.

• Nestorescu

• Gde je Putin desničar, šta je sa vama? Putin je čovek bez bilo kakve ideologije, on je deep state tehnokrata bezbednjačkog usmerenja, o bilo kakvoj ideologiji verovatno ima mišljenje kao i o bilo kakv

Posted Images

Bas sad gledam cene goriva po Evropi a povezano sa protestima u Republici Irskoj zbog cene goriva. Republika Irska ne spada u najskuplje u Evropi. Nemacka, Finska, Danska, Francuska, Holandija. Albanija, Svajcarska su ispred.

Ocigledno da ljudima smeta kada vide sve komponente koji uticu na cene goriva a to je da preko 50% cene otpada na razne drzavne namete tj. poreze.

Dakle, cena bez drzavnih nameta je

Price before taxes, levies and charges

74.54c

zaokruzeno na 75 evrocenti

A onda na to drzava uzme jos

Total taxes, levies and charges

106.46c

preko 1 evra na svaki litar.

Naterace Irci vast na promene oko toga.

Fuel protests enter day four; severe disruption on M50, Dublin Bus and Luas

https://www.irishtimes.com/ireland/2026/04/10/live-fuel-protests-ireland-m50-dublin-luas/

Pa dobro, ako država taj euro na litar ulaže u energetsku nezavisnost i obnovljive izvore, ne vidim u čemu je problem nobles

ziga

Edited by Moonwalker

Aj da opet topić nađubrim sa slovenskim izbornim cirkusom. Stevu lopova izabralo za predsednika parlamenta. Cirkus je zagarantovan, javlja mi se jaka anksioznost. Ako mi neki slovenac nac orientacije opet kaže da ovo nije balkan, ima da mu se derem u facu da mu je Janša izabrao Stevanovića ravnozemljasa, osuđenog kriminalca na 3 najjaču funkciju u zemlji.

Prvopotpisani na njegovoj kandidaturi je Nedeljko Todorović, jebem te živote, Zoran i Nedeljo će mi krojiti život iduće 4 godine. Kako se sada živi u Švedskoj?

Odlično je ovo. Golub ide u zaborav i za 4 godine če doči novi kandidat koji če dobiti 40%. fantom

U Republici Irskoj nastavljeni protesti iako su poceli pregovori vlasti i dela ljudi u protestu, predstavnika prevoznika i poljoprivrednika. Neke cisterne su danas pustene iz rafinerije Whitegate u okolini Korka. Ono sto se prica da ce se protesti od sutra preseliti u UK, tacnije Sev. Irsku, ali ne verujem da ce dobiti ovaj obim ako se uopste dese.

Vlast se brani da ne moze dalje da skida poreze jer su to pravila EU. Ali da ce ici na specificne mere koje ce pomoci prevoznicima i poljoprivrednicima.

Ono sto jeste tacno da je Brisel upozorio Spaniju i Poljsku zbog skidanja PDV na goriva tokom krize. Ali koga zabole i nije mi jasno zasto to ne urade. Mislim da je to jedan od razloga zasto su ljudi u Irskoj toliko iritirani. Inace ljudi odobravaju proteste ali ne ovoliko masovno blokiranje.

EU warns Spain and Poland over tax cuts on fuels

https://www.euractiv.com/news/eu-warns-spain-and-poland-over-tax-cuts-on-fuels/

Danas je u Dablinu manja blokada pa je poceo da radi "laki metro" LUAS kroz delove centralnog Dablina ali ne sve linije.

Ali je O'Connell Street i dalje blokirana a to znaci da dosta autobusa gradskog prevoza ima probleme u saobracaju.

Republika Irska nema problem sa budzetskim deficitom, stavise, jedna od retkih u EU koja ima suficit. Proverio sam kolicinu novca koju uzmu od poreza na gorivo i mogu 20% lagano da spuste cenu sa smanjenjem poreza. Ali mi se cini da ima jos nesto.

1 hour ago, Cash said:

Odlično je ovo. Golub ide u zaborav i za 4 godine če doči novi kandidat koji če dobiti 40%. fantom

Je, baš odlično, 4 godine vremena za razjebavanje i privatizaciju zdravstva, školstva i svega što je ostalo javno. Preliće javno u privatne džepove, imali su 4 godine da sve isplaniraju. A Golubić neće nikuda, on i marksisti moraju u ofenzivu, ništa kulturno, samo udri na svim kanalima, da dođe do prevremenih izbora. Ljudi su glupi ko vreća kurčeva, popušiće svaku glupost popust nižih poreza a nikada se pitaju "a oklen novci?"

Prevremeni izbori mogu samo da koriste desnoj strani. Ako dođe do njih Sloboda če imati još lošiji rezultat.

Situacija u Irskoj sa gorivom se popravlja jer je Garda(policija) razbila blokadu rafenrije Whitegate i cisterne ulaze i izlaze iz rafinerije. Ali ima jos dosta blokada.

Navodno je doslo do nacelnog dogovora kako da se pomogne prevoznicima i poljoprivrednicima

'Bones of an agreement' after talks, says Irish Road Haulage Association

• There are "the bones of an agreement" with the Government, the president of the Irish Road Haulage Association has said.

Ger Hyland said nothing was yet agreed but his association remained available for further talks.

He said: "It is a substantial package and we hope to have this over the line either late tonight or tomorrow."

Asked about the protesters, Mr Hyland said: "My message for those people is the same as it has been all the time.

"I empathise with them, I can see where they're coming from.

"They're hard-working business people, and they're just trying to survive and keep their business afloat, the same as any of the rest of us here at these negotiations."

Pratim ovog lika i upravo objavljuje da napušta Nemačku...lik je Nemac i drži taj humoristički kanal...nije nikakav desničar niti rasista...

Dobar je, pratio sam ga. Ovaj komentar je ipak suština

Japanese man here.

I chuckled when you described Japan’s work culture as “broken,” since that’s exactly why I left Japan for Europe. I’m currently living in a country neighboring Germany. While life here is good, I’m interested in moving to Germany for better career opportunities, more modern infrastructure and buildings, etc.

I find it interesting that you (a German person) view Japan favorably, while I (a Japanese person) am considering moving to Germany.

Anyway, good luck on your journey!

EDIT: Please stop replying to me with the "grass is greener on the other side" thing. I'm bored with it.

Sta, odlucio je da napusti Njemacku zarad boljeg zivota u Japanu? Good luck, posebno ako ce da radi po japanskim standardima. Tek kad shvate Japanci komsije da je here to stay pa kad oseti rasizam na kome bi i Hitler pozavideo...ih!

Nego u pravu su u komentarima, sve zemlje sveta idu u losem smeru, ovo je globalni fenomen u globalizovanom svetu.

Edited by Shan Jan

Sustina je da ga more ljudi podrzava u komentarima i da svi izrazavaju misljenje da je i kod njih sve gore i gore...generalno misleci na zapad...te da se ocekuje da stanje bude jos i gore...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.