Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

6 minutes ago, Zaboravan said:

Naravno nemam pojma ni ja, verujem da us navy ima svoje ljude, ing, mehaničare koji jedino mogu da prčkaju po nosaču aviona pa makar trebalo zameniti plovak u vodokotliću.

Možda im bezbedniji Split, možda svarno tamo mogu da zagade bez mnogo pitanja no ne verujem da ima veze s nekim tehnikalijama oko popravke...

Naravno da je daleko od imanja pojma, nagadjamo i zezamo se, ali ipak nije bez nista Split koji em nije usput za brod koji bi morao da zuri kuci buduci da je, istini za volju, zaista predugo ostao na poslu, em tesko da danas ima iole znacajne brodogradjevno remontne kapacitete pogotovo za ladju kao sto je nosac aviona.

A sto se прчкања po brodu tice, ne zaboravi da se radi o sistemu koji, izmedju ostalog ima - ili bi trebalo da ima jer bez toga se ne ide na posao - zaista dobro obucene i specijalizovane grupe, jedinice, odseke koji bi - u teoriji - znali, mogli i imali s cim da reaguju i u slucaju i narocito zbog toga da brod bude pogodjen, ostecen od strane protivnika, na stranu moguce mirnodopske nezgode...

Te radne grupe nisu sala, iza njih stoji itekakvo iskustvo kojim se ratna mornarica SAD opravdano ponosi(la), gradjeno jos u WW2...

A opet, koliko pre par godina, u glavnoj americkoj tihookeanskojmornarickoj luci, San Dijegu, izgoreo je do rashodovanja pravi pravcati itekako ozbiljan jurisni desantni brod, jedan od najnovijih, Wasp klasa, USS Bonhomme Richard (LHD-6), blizanac onog Tripolija ili kako vec bese koji hita ka Zalivu...

Ogroman brod, nekih 40,000 tona, sa sekundarnom namenom da ako treba posluzi i kao laki nosac aviona...

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Izraelci su danas lagano dronovali novinara Al Manara jer je to Hezbolah affiliated channel i njegovu koleginicu u autu u južnom Libanu i slavodobitno to objavljuju, ni ne kriju.

15 minutes ago, theanswer said:

Izraelci su danas lagano dronovali novinara Al Manara jer je to Hezbolah affiliated channel i njegovu koleginicu u autu u južnom Libanu i slavodobitno to objavljuju, ni ne kriju.

A što ne?

Legalizovali mučenje i silovanje po zatvorima, sada će da kriju da ubijaju nepodobne novinare... Samo poruka za druge.

Ovi tvrde da je jedan Awacs ostecen na zemlji

Air & Space Forces Magazine
No image preview

US Forces at Saudi Air Base Suffer Iranian Attack

Multiple U.S. service members were wounded and some aircraft were damaged in a March 27 Iranian attack on Prince Sultan Air Base, Saudi Arabia.

Edited by Tutankamon

huti se ukljucili

Iran-backed Houthis enter war with missile strike against Israel

Edited by cedo

48 minutes ago, Emerald said:

Ne baš.

Toranj solarne elektrane Ašalim svetli kad radi jer ogledala usmeravaju svetlost ka njemu, to što je ovaj gore strelicom označio nije pogodak nego normalno stanje.

A solar power tower, also known as 'central tower' power plant or 'heliostat' power plant, is a type of solar furnace using a tower to receive focused sunlight.

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_tower

aeenpIY.png

Photo taken on March 28, 2022 shows the Ashalim Solar Thermal Power Station in the Negev desert near the kibbutz of Ashalim, Israel. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua)

https://english.news.cn/20220330/ec2e6a68e0474532a972cdc78443e468/c.html

Raketa je pala dosta dalje.

https://x.com/FaytuksNetwork/status/2037858025101242628

Edited by vememah

2 hours ago, Zaboravan said:

Naravno nemam pojma ni ja, verujem da us navy ima svoje ljude, ing, mehaničare koji jedino mogu da prčkaju po nosaču aviona pa makar trebalo zameniti plovak u vodokotliću.

Možda im bezbedniji Split, možda svarno tamo mogu da zagade bez mnogo pitanja no ne verujem da ima veze s nekim tehnikalijama oko popravke...

Glupi novinari, evo već sad i na rojtersu; netko je općenito napisao da američki brodovi idu u Hrvatsku na hanky panky i održavanje, pa su onda deducirali da je na održavanju. Jenki brodovi se održavaju u Kraljevici, tamo nema mjesta za nosač

Pa koj ce moj usred rata onda u Splitu?

1 minute ago, Tutankamon said:

Henki - penki.

12 minutes ago, Tutankamon said:

Iz nužde

E, ako je nima Splita do Splita spao na cirka 5,000 seronja i usranaca... cry

Mozda treba neka humanitarna pomoc, hitan uvoz, sta ja znam, toalet papir kao strateski materijal...

Troslojni, to su ipak Ameritm...

Mada, cudan je ovaj vrli, novi svet: izraz вратити се из боја усраних гаћа dobija neka nova znacenja...

Ma trebalo bi pustiti posadu malo na kopno a Krit se baš nije pokazao kao dobar domaćin, čini mi se bilo je protesta i sl. prije.

A Split je uveko znao dočekati oslobodioce. s_c

47 minutes ago, Tutankamon said:

pitaj AI

gemini

qmv3Sna.png

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.