Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

30 minutes ago, barba said:

Verujem da nisu potrebne specijalne sposobnosti da se razume da ako u selu imamo jedan najveci bunar i pored njega raskrsnicu na sve cetiri strane sveta preko koje prodajemo i kupujemo sve sto nam treba , nije previse inteligentno da sve to dignemo u vazduh, da?

Dakle ako je nesto kljucno za vitalnost globalne ekonomije onda nam jeste u interesu njegova stabilnost.

Nestabilnost o kojoj se ovde govori je uglavnom kontrolisana nestabilnost jer silama odgovara određeni nivo tenzija kako bi opravdale prisustvo svojih vojnih baza, uvaljivanje naoružanja i zavisnost o njihovoj zaštiti. A vestacki stvorene granice sa gomilom religioznih ludaka, autoritarnih rezima su idealno mesto za to.

Pravi i najveci problemi, eksplozija na BI nastaje zbog pomeranja balansa izmedju sila u Evropi, Aziji ili na globalnom nivou, a taj pritisak eksplodira obicno u ekspres loncu BI. ... Diktirajuci i intenzitet i prirodu sukoba.

cry

Auuu, bre, pa ti si se ozbiljno navuk'o na analiziranjetm...

Ne valja ti to, narocito ne dok se jos ne zna ko pije, a ko placa i na sta ce sve da izadje...

Ne znaju, niti mogu da znaju cak ni oni koji su celu stvar zakuvali: te stabilan BI koji svi od srca zele, te kontrolisana (ne)stabilnost, te ovo, te ono, te bunar, te ekspres lonac...

Ne valja ti to...

30 minutes ago, barba said:

Da nije Tramp bio bi neko drugi.

Ono, da moja baba ima znas vec, bila bi mi deda...

O&O

• Replies 10.9k
  • Views 974.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

1 hour ago, Marcus Wulffings said:

Teški dani pred influenserima

slava im. dok za srpske motace kablova nema svetla na kraju tunela cry

10 hours ago, Filozof manijak said:

Meni ne ide u glavu da američki stratezi, i čike u Pentagonu koje razrađuju ratne scenarije, nisu predvideli ovakvu reakciju Irana. Šta su očekivali, isto ponašanje kao tokom poslednjeg dvanaestodnevnog rata?

Ili su uleteli na brzinu i totalno nepripremljeni u ovu avanturu. Ili se i kod njih srozao kvalitet kadra žestoko

Sukob interesa. Sa ekipon koja ima digorocno Iran na nisanu, pa kom opanci kom obojci.

1 hour ago, Šumejker-Levi 9 said:

Mod_28224_sd_image.jpg?1619320339

Umesto onog pokazatelja koliko se pica naručuje u pentagonu možda bolje da se prate porudžbine kokica u Pekingu?

17 minutes ago, Desmond Bojčinski said:

Umesto onog pokazatelja koliko se pica naručuje u pentagonu možda bolje da se prate porudžbine kokica u Pekingu?

U Pekingu nije bas kokice situacija...

Ja bih rekao da njima ne prija sto su od pecetka godine 2 puta donji zbog USA i da gledaju sad kako da ga zavuku... Ako ga vec i ne zavlace....

pa naravno, sve ovo je dugoročna priprema da se pridavi kina energetski, isti playbook koji je naterao japance da napadnu bisernu luku

• kinez verujem da dostavljaju irancima satelitske slike

• sve je bilo ok dok su ginezi lupali lovu na izgradnju autoputeva i železnice na himalajima, kada su im malo porasli apetiti i rešili da naprave 6 nosača aviona i time zaprete američkoj hegemoniji na morima imperija je morala da reaguje, da rasturi briks pre nego što bude kasno...

12 hours ago, cedo said:

SAUDIJSKA Arabija pojačala je izravan angažman s Iranom kako bi pokušala suzbiti rat na Bliskom istoku koji stvara kaos i pritišće globalna tržišta, doznaje se od nekoliko europskih dužnosnika, piše Bloomberg.

Saudijski dužnosnici posljednjih su dana hitno aktivirali svoje tajne diplomatske kanale prema Iranu s ciljem smirivanja napetosti i sprječavanja daljnjeg širenja sukoba, rekli su dužnosnici koji su zbog osjetljivosti razgovora željeli ostati anonimni. Prema njihovim riječima, te napore podržava i nekoliko europskih i bliskoistočnih država.

mozda kvotovana vest ima veze sa ovom

Iran’s president apologizes to Gulf neighbors, says country will halt strikes on them unless attacked

2 hours ago, namenski said:

cry

Auuu, bre, pa ti si se ozbiljno navuk'o na analiziranjetm...

Ne valja ti to, narocito ne dok se jos ne zna ko pije, a ko placa i na sta ce sve da izadje...

Ne znaju, niti mogu da znaju cak ni oni koji su celu stvar zakuvali

.

Zna se i ko pije i ko placa.. Zna se i za sta placa, i sta time zeli da dobije...

Oni to zapravo uopste ne kriju, zabole njih i za rezim i za ajatole i irance, oni zele kontrolu nad naftom koja njima ni za kurac ne treba osim da je daju opet Kini ali pod svojim uslovima.

Meni ne smetaju ovi klizeci startovi sa dve noge na moje postove, oni vise govore o tebi.

Парите не помагаат, Дубаи има свежа храна само уште 10 дена

Дубаи, градот што со години го продаваше луксузот како „безбедна рутина“, одеднаш доби поинаква мерна единица за ризик: денови свежа храна на полиците. Во јавноста излезе проценка дека залихите на свежи производи – овошје, зеленчук, млечни производи и билки – се доволни за околу десет дена, поради прекинати синџири на снабдување во услови на војна и нападната логистика во Заливот.

56 minutes ago, gone fishing said:

isti playbook koji je naterao japance da napadnu bisernu luku

Ili kao što su Poljaci naterali naciste da ih okupiraju? Nije te bar malo sramota porediti ove stvari?

Edited by dragance

3 hours ago, villiem said:

Jel mi se samo cini da zvanicnici Irana u teskoj situaciji deluju prizemno, diplomatski iznad svakog sa druge strane

Da sam došao do toga da sam vojno sposoban samo pustiti im da me lupaju, uz koji šahed i raketu natrag na nebitne efektive neprijatelja, i ja bih bio prizeman i diplomatski

3 hours ago, Emerald said:

Ako ovo potraje mislim da ce pokusati neku kopnenu akciju kako bi obezbedili Ormuz.

bmzcqik2y64f1.jpeg

5 minutes ago, Roger Sanchez said:

Da sam došao do toga da sam vojno sposoban samo pustiti im da me lupaju, uz koji šahed i raketu natrag na nebitne efektive neprijatelja, i ja bih bio prizeman i diplomatski

Cuti, bre, kod vas i dronovi iz Ukrajine ispaljeni ka Rusiji zalutaju u Zagreb.

Sreca da su Iranci malo precizniji.

Just now, kronostime said:

Cuti, bre, kod vas i dronovi iz Ukrajine ispaljeni ka Rusiji zalutaju u Zagreb.

Sreca da su Iranci malo precizniji.

Razumijem ja taj navijački kompleks, ali... Ej. Bibijevi lovci kontroliraju nebo nad Teheranom. Kmon.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.