Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

8 minutes ago, Jeremija said:
No image preview

U.S. Troops Were Told Iran War Is for “Armageddon,” Retur...

Advocacy group reports commanders giving similar messages at more than 30 installations in every branch of the military

Edited by steins

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

17 minutes ago, Filozof manijak said:

Jbt, i posle mule religiozni fanatici gospode

Ma ima ekipa u USA koja je religiozna isto ko i Mule, nema tu neke razlike... Samo se polako penju do vrha...

Ja sam tu priču o Amergedonu, čuo još pre 15 goina, prvo sma odmahnuo rukom, a onda, malo po malo, eto sreće...

Edited by radisa

Čuo sam i ja, ali da takvi zasednu na čelo najmoćnije države na svetu, sa pristupom nebrojenim nuklearnim bojevim glavama - e to se nisam nado ph34r

2 minutes ago, radisa said:

Ma ima ekipa u USA koja je religiozna isto ko i Mule, nema tu neke razlike... Samo se polako penju do vrha...

Ja sam tu priču o Amergedonu, čuo još pre 15 goina, prvo sma odmahnuo rukom, a onda, malo po malo, eto sreće...

Meni drugarica bila jedna pre par meseci u poseti i ispricala mi to nesto sta se prica po narodu (seoska radnja fazon, ona radi sa ljudima, sa puno ljudi svaki dan), o Isusovom grobu u Jerusalimu i Armagedonu i vec cemu ne.

Ja inace nisam u tim pricama ali ne mogu reci da se nisam malo lecnula.

38 minutes ago, Mel said:

Jedno pitanje zakasnelog tipa ali svejedno - kako su uopste Iranci uspeli da imaju ovakvu tehnologiju sa Izraelom pored sebe, decenijskim sankcijama i cime sve ne? Ok jasno mi je da je ulagano u to, ali opet, pogotovo sa Mosadom koji im seta zemljom...

ulažu ozbiljno, po principu da se uzdaju u sopstvene snage, usled nepovoljnih okolnosti u kojima se nalaze, čestim sankcijama, podivljalom Izraelu u bližem susedstvu, nenaklonosti Bogova iz USA itsl. mada su USA sarađivale sa Iranom, pa čak i izvodile određene akcije sa njihove teritorije, ako se dobro sećam, kada je u fokusu bio Bin Laden, odnosno suniti

suština je verovatno negde u sledećoj rečenici "Iran considers scientific backwardness, as one of the root causes of political and military bullying by developed countries over developing states"

According to the UNESCO Institute for Statistics, the number of (full-time equivalent) researchers rose from 711 to 736 per million inhabitants between 2009 and 2010. This corresponds to an increase of more than 2 000 researchers, from 52 256 to 54 813. The world average is 1 083 per million inhabitants. One in four (26%) Iranian researchers is a woman, which is close to the world average (28%). In 2008, half of researchers were employed in academia (51.5%), one-third in the government sector (33.6%) and just under one in seven in the business sector (15.0%). Within the business sector, 22% of researchers were women in 2013, the same proportion as in Ireland, Israel, Italy and Norway. The number of firms declaring research activities more than doubled between 2006 and 2011, from 30 935 to 64 642. The increasingly tough sanctions oriented the Iranian economy towards the domestic market and, by erecting barriers to foreign imports, encouraged knowledge-based enterprises to localize production.[35]

Theoretical and computational sciences are highly developed in Iran.[77] Despite the limitations in funds, facilities, and international collaborations, Iranian scientists have been very productive in several experimental fields such as pharmacology, pharmaceutical chemistry, and organic and polymer chemistry. Iranian biophysicists, especially molecular biophysicists, have gained international reputations since the 1990s.[citation needed][78] High field nuclear magnetic resonance facility, microcalorimetry, circular dichroism, and instruments for single protein channel studies have been provided in Iran during the past two decades. Tissue engineering and research on biomaterials have just started to emerge in biophysics departments.

Considering the country's brain drain and its poor political relationship with the United States and some other Western countries, Iran's scientific community remains productive, even while economic sanctions make it difficult for universities to buy equipment or to send people to the United States to attend scientific meetings.[79] Furthermore, Iran considers scientific backwardness, as one of the root causes of political and military bullying by developed countries over developing states.[80] After the Iranian revolution, there have been efforts by the religious scholars to assimilate Islam with modern science and this is seen by some as the reason behind the recent successes of Iran to augment its scientific output.[81] Currently Iran aims for a national goal of self-sustainment in all scientific arenas.[82][83] Many individual Iranian scientists, along with the Iranian Academy of Medical Sciences and Academy of Sciences of Iran, are involved in this revival. The Comprehensive Scientific Plan has been devised based on about 51,000 pages of documents and includes 224 scientific projects that must be implemented by the year 2025.[84][85]

Edited by Ted

Ok, u prevodu veslaju uzvodno jer su (ispravno) skontali da ce ih ovi popeglati bez svoje jake i moderne vojne industrije.

Ništa novo, nažalost

In a 2003 meeting, The Guardian reported that Bush told Palestinian delegates, "I am driven with a mission from God," stating that God told him to fight terrorists in Afghanistan and end the tyranny in Iraq.

I biće tako sve dok se zakletva polaže sa rukom na svetoj knjizi, zanimljivo, po slobodnom izboru novog predsjednika.

Ali da MAGA postavlja nove standarde, to je činjenica.

16 minutes ago, Filozof manijak said:

Čuo sam i ja, ali da takvi zasednu na čelo najmoćnije države na svetu, sa pristupom nebrojenim nuklearnim bojevim glavama - e to se nisam nado ph34r

Kad je bila Trampova inauguracija svi prisutni su izgledali kao da su istog trenutka ispali iz filma The Purge, i da su spremni da pročišćenje sprovedu odmah i temeljno.

Mission Reaction GIF

Jebotebog ph34r

[Merz] said...that, when it came to Iran, “international legal assessments will have relatively little effect. This is all the more true if they remain largely without consequence ... therefore, now is not the time to lecture our partners and allies”.

wub

19 minutes ago, Filozof manijak said:

Just now, jezovuk said:

Mission Reaction GIF

Jebotebog ph34r

Ono je je jedna pijandura i najgora vrsta kompleksasa.

To je ona karakterna beda koja kad se sretne sa nekim sposobnijim, a ko nije identican njemu, lomi sve oko sebe.

Tukao zene redom, keva ga ogovarala, pa morala da se posle pere. .Prva stvar mu bilo da otpusti zene i Afroamarikance sa visiokih oficirskih pozicija.

Olos najgore vrste.

Edited by Moonwalker

Just now, Arkadija said:

Kad je bila Trampova inauguracija svi prisutni su izgledali kao da su istog trenutka ispali iz filma The Purge, i da su spremni da pročišćenje sprovedu odmah i temeljno.

Ja sam uvek dozivljavala EU kao neki kontrabalans u sinergiji sa USA. Ipak imaju UK, FR, DE, svaka sa po 80 miliona naroda, pa eto one same su po stanovnicima tu negde sa USA, pa onda tehnoloski razvijene integrisane u NATO od starta zemljle itd itd. a sa opet nekim nereligijskim upravljanjem drzavom.

Sad ovo oko Irana i IT ministar odbrane u Dubaiju, ovo mi je kao da je EU bila neka stay at home wife koja je 20 godina isla naokolo i popovala drugima kako su dalebu i kako je ona nasla kljuc uspesnosti uz nepodnosljivu lakocu zivljenja, a onda je gospar provider otkacio kao zastareli model i izbacio na ulicu gde ona sad trepce.

4 minutes ago, Mel said:

Ok, u prevodu veslaju uzvodno jer su (ispravno) skontali da ce ih ovi popeglati bez svoje jake i moderne vojne industrije.

imaju veliku bazu, oko 93 miliona stanovnika, od kojih preko 70% živi u gradovima, prosečna strost im je negde oko 35 godina

naravno, pitanje je koliko to može da traje i koliko je održivo na duži rok u okolnostima neprestanih sankcija i međunarodne izolacije (misli se na tzv. Zapad). ekonomski problemi su veliki, imaju pad vrednosti domaće valute i pogoršanje ekonomske situacije, moraju više da ulažu u vojsku i odbranu od onoga što bi želeli, a manje u pitanja vezana za socijalnu sigurnost itsl.

i samoj Revoluciji 1979. je prethodila velika ekonomska kriza i nemiri širom zemlje i generalno neuspešna vesternizacija

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.