giuseppe Posted March 15 Posted March 15 Tek od 28. marta kreće u distribuciju. Lep pregled u ovonedeljnom 'Vremenu'. Meni je trejler savršen, obožavam tu 'letnju' kameru 1
giuseppe Posted March 31 Posted March 31 Odgledao juče 'Za danas toliko', mnogo lep film. Sve kao što i očekivano, i taman. Radnje objektivno i nema, što je negde očekivano, ali su svi super izneli uloge. Nema tu glavnog junaka, svi su i glavni i sporedni i sve. Lepa fotografija, pravi letnji događaj. Minus za neironičnu upotrebu pesme 'Garavog sokaka' Odličan kraj, baš mi je sve leglo. Traje taman koliko treba, uvuče vas u taj letnji KG i sve proleti. Jedino što nas bilo svega sedmoro u sali, nadam se da će se popraviti situacija, juče je baš bio vanredno lep dan napolju. Meni je film bolji od 'Jutarnjeg smeha', svakako optimističniji. 2 1
Milošica Posted March 31 Posted March 31 Just now, giuseppe said: Meni je film bolji od 'Jutarnjeg smeha', svakako optimističniji. Što brate, i tu je kraj optimističan 1
giuseppe Posted March 31 Posted March 31 Jeste, ne kažem - ali ovde te taj optimizam vozi sve vreme, a pred kraj ponešto saznaš što zaokruži sliku i nekako još to pojača... 'Smeh' je brate čemeran i zimski sve do pred kraj. 1
Stela Posted March 31 Posted March 31 Gledala sam film u petak vece u DKC i bilo je solidno popunjeno. Lep je film i drag, sto se kaze topla ljudska prica. Kada bi u par crta trebalo da istaknem sta je u fokusu, rekla bih da su to bliskost - vaznost bliskih odnosa (ovde pre svega relacija dvojice brace i sestre, deluje mi da su ti odnosi malo zanemareni u umetnosti u odnosu na roditeljske i partnerske) i uzivanje u malim stvarima i obicnim lenjim danima. Nema price o parama, politici...nervoze i svadje. Iako likovi imaju svoje tuge, muke i probleme, to nije u prvom planu. Svidja mi se usporenost kojom film odise i sto je predstavljen zivot u unutrasnjosti, od akcenta do povezanosti ljudi, svi svakog znaju..Lep je i osvrt na znacaj dramske sekcije koju su akteri kao deca pohadjali. Glumci dobri, pa se stice utisak realnosti, a ne fikcije. Kao da niko ne glumi, nego su tu iza ugla izasli neki ljudi iz komsiluka Mada tome sigurno doprinosi i osecaj identifikacije sa likovima (imam brata i sestru, odrasla sam u unutrasnjosti, pa i ne tako daleko od KG). Dopada mi se Mocina opustenost i to sto je detinjast, volim te osobine kod ljudi i trudim se da ih negujem. 3 1
Behemoth Posted April 5 Posted April 5 Evo veceras je i ekipa filma u DKC-u, ima i razgovor posle projekcije. https://www.kcb.org.rs/2024/04/za-danas-toliko-28-29-03-2024-20-00 1
Moća Posted April 5 Posted April 5 Pogledao Hadersfild prvi put. Od smeha do suza i praznine i tuposti kada se film završi. Glogovac maestralan, oduševljen sam činjenicom da u ovom filmu nema ništa njegovo iz svih ostalih filmova i javnog života tj.intervjua kao da je neko ubacio drugu dušu u njegovo telo i snimio film. I Ćetkovića konačno vidim u nečemu drugačijem u odnosu na ono što inače glumi. Završni monolog Ivana na kraju tera suze na oči. A kada ga Raša pita kafu ili čaj i kad on odgovara čaj ja imam utisak kao da je Ivan na delić sekunde postao onaj stari bez psihičkih problema i i čega da ga muči. 2
Behemoth Posted April 5 Posted April 5 U predstavi je Glogovac jos bolji. I dan danas je pamtim iako sam je gledao pre 15-ak godina. 1
Lezilebovich Posted April 5 Posted April 5 On 31. 3. 2024. at 14:49, giuseppe said: Odgledao juče 'Za danas toliko', mnogo lep film. Da li je dobar za decu od 11g ? U smislu, nema explicitnih scena cega god ?
giuseppe Posted April 5 Posted April 5 9 hours ago, Moća said: Pogledao Hadersfild prvi put. Od smeha do suza i praznine i tuposti kada se film završi. Glogovac maestralan, oduševljen sam činjenicom da u ovom filmu nema ništa njegovo iz svih ostalih filmova i javnog života tj.intervjua kao da je neko ubacio drugu dušu u njegovo telo i snimio film. I Ćetkovića konačno vidim u nečemu drugačijem u odnosu na ono što inače glumi. Završni monolog Ivana na kraju tera suze na oči. A kada ga Raša pita kafu ili čaj i kad on odgovara čaj ja imam utisak kao da je Ivan na delić sekunde postao onaj stari bez psihičkih problema i i čega da ga muči. Ja sa filmom 'Hadersfild' imam vrlo specifičan problem - živeo sam nekoliko godina u potpuno istom stanu u Maloj Americi u ZR. U pitanju su dva solitera u Rade Končara. Kad ih vidim u tom stanu, kao da se sve meni dešava tamo 2002-05. Inače volim taj film, pogotovo mi je opet iz lokalpatriotskih razloga lepo kad ih vidim u gradskoj ZR bašti. Glogovac pokidao naravno, kao i vazda. Šušljika ne volem jerbo Dobrica Ćosić, ali je bio ok. Zrex je način života jbg. Teško je to gledati bez te vizure. 3
Moća Posted April 5 Posted April 5 8 minutes ago, giuseppe said: Zrex je način života jbg. Teško je to gledati bez te vizure. Provincija je nacin zivota nije to nesto mnogo razlicito u svim manjim gradovima u Srbiji. 3
Sludge Factory Posted April 5 Posted April 5 Gledao i ja Za danas toliko. Mnogo je dobar, mnogo. Predivno! Moja bolja polovina preplakala ceo film (od lepote, ne od tuge, kako ona kaze), ja coukovao na kraju kad je krenuo Divljan, mada i u "glavnoj" sceni sa Goranom Bogdanom zastane knedla u grlu. Tuga u filmu je tako lepo i dobro podvucena, nenapadno, diskretno, neupadljivo. Optimizam i ljubav isto kako treba. Potpisujem sto neko rece iznad za odnose medju bracom i sestrom, konacno film/prica neopterecena bracnim/partnerskim/roditeljsko-detinjim odnosima. Glumci bas dobri i moram reci da je reditelj bas osetio da mu za tu "glavnu" scenu treba neko ko ima tezinu glumacku i pogodio je sa Bogdanom 100%. ALi snjur nosi bucko lekar, odlican odlican, pogodio je sve. I opustenost i tugu i optimizam i ljubav i sve. Inace mozete u filmu da cujete ono bas kragujeVAcki odvrnut do daske uzivajte! Mnogo je cudno i lepo kad gledate (i slusate) svoj grad na filmu, beogradjani su navikli verovatno (o svetskim gradovima da ne pricam). Bas sam pomislio koliko mi je grad lep i koliko ga volim (iako ga govna upropascuju vec evo jako dugo, ali neke stvari ne mogu da uniste nikada!), ima tu srecu da nije turisticko mesto, pa je u njemu zivot jos uvek autenticno "lokalan". I nije arogantan nego je onako nenametljivo ruzan, ali bas zato lep. Moram da pohvalim i zvuk u filmu. Pozdrav za cuka, nabolju pticu i najlepsi zvuk na svetu! 7 2
Recommended Posts