MocaVukotic Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 svaka čast svima, ali žika i kad budem mrtav i beo je tu neprikosnoveni broj 1. najhrabriji naš film ikad, građanin kejn ju kinematografije.
James Marshall Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 Gledam Skupljače perja - jedno gledanje mi svu pažnju uzimaju glavni likovi - Bekim, Olivera, Bata, Tisa, Rahela F. - onda se uhvatim da u drugom gledanju uživam u scenama gdje su naturščici - ajd Cigani, zanimljivi sami po sebi, ali one scene u slovačkoj crkvi ili na ručku kod Rumuna... Čist dokumentarac, ovi današnji Rumuni su učili iz tih scena :D
April Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 ali one scene u slovačkoj crkvi ili na ručku kod Rumuna O tome sam pričao Istu tu liniju pronaći ćeš kasnije kod režisera van talasa - u Beštijama i Čudu neviđenom kod Živka, u Pogledaj me nevernice i Petrijinom vencu kod Điđe, u Domu za vešanje itd., sve je to iskustvo majstora kadra koji su zanat pekli na kratkom metru bez spikera, samo vizuelnim sredstvima
SleeperSleep Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 svaka čast svima, ali žika i kad budem mrtav i beo je tu neprikosnoveni broj 1. najhrabriji naš film ikad, građanin kejn ju kinematografije. apsolutno.
SleeperSleep Posted May 30, 2017 Posted May 30, 2017 O tome sam pričao Istu tu liniju pronaći ćeš kasnije kod režisera van talasa - u Beštijama i Čudu neviđenom kod Živka, u Pogledaj me nevernice i Petrijinom vencu kod Điđe, u Domu za vešanje itd., sve je to iskustvo majstora kadra koji su zanat pekli na kratkom metru bez spikera, samo vizuelnim sredstvima nikad to ne bih znao niti povezao, da nije foruma. krajnje poučno štivo, hvala svima što delite znanje i info :)
Nesh Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 (edited) https://www.youtube.com/watch?v=90jjycjIjTw Ovde Paja Prletu na kraju kaze Doci ces na mitros (ili mitroz). Zna li neko mozda sta znaci tacno mitros? Jasno je da hoce da kaze da ce mu se Prle namestiti jednom, ali voleo bih da znam sta je pravo znacenje reci. Hvala. :) Edited May 31, 2017 by Nesh
Nesh Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 (edited) Covek kaze doci ces na минџос... Ja pa sad, kad si reko mindzos, cujem na mindros... Ne cujem dz, gluvac sam... :D Hvala u svakom slucaju... Edited May 31, 2017 by Nesh
Nesh Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 Nadjoh..Bice da je ipak mindros. :) Mindros - doci nekom na "mindros" - ostro napasti ("doces ti meni na mindros!") Izvor
namenski Posted May 31, 2017 Posted May 31, 2017 Nadjoh..Bice da je ipak mindros. :) Mindros - doci nekom na "mindros" - ostro napasti ("doces ti meni na mindros!") Izvor U pravu si, ni meni ушеса ovih dana nisu bas najbolje. Mene asociralo na izraz koji sam nasao kod Andrica u Recniku zargona, tamo je u smislu 'uzeti nekoga na zub, maltretirati...', ali je ovaj izraz/znacenje koji si pronasao - to. Zanima me samo da li ga je improvizovao Paja Vujisic ili su ga scenaristi... Usput, kad god vidim Pavla Vujisica, opasuljim se koliko je na mestu porediti njega i Zan Gabena, na primer. U Pajinu korist: ako postoji nesto sto se zove rodjeni glumac to je valjda to, ne znam...
renne Posted June 2, 2017 Posted June 2, 2017 Odgledao sinoćć Amanet, ne znam šta da kašem, loše na više nivoa lošosti
Bojan Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 Nije baš srpski film, ali jeste jugoslovenski - Hoja! Lero! Film sam pogledao pre neki dan na rts. Sjajan poduhvat. Imali smo sopstvenog "Asteriksa i Obeliksa" još pedesetih godina.
darkonet Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 jeste culi sto Karic nudi budzet 5 milki da se snimi dokumentarno igrani film o porodici Karic Bjela rezija a uloge jos nisu podeljene
Filozof manijak Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 Evo ja ću glumiti Danicu Karić za skroman honorar
Recommended Posts