kud u maglu Simoviću Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 (edited) u našoj kinematografiji su kriminalitičko/gangsterske filmove zamenili partizanski tj. crveni talas prosto kinematografija nije bila toliko velika da može da istrpi masovnu produkciju u nekoliko žanrova mnogo lakše je bilo producentima da nađu lovu za partizanštinu nego za tzv trilere. pozorišna veza je bio tipičan primer, što mi je u nekoj priči pomenuo i sam reditelj. muke & problemi, u isto vreme ukoliko legneš na rudu i prihvatiš se partizanskog filma avioni, kamioni, tenkovi i sva moguća i nemoguća logistika je na izvolte. ovako ako želiš pandurski heliš, moraš već kod kastinga da vodiš računa o izboru glumaca i da ti u filmu glume ljudi sa dobrim vezama u svim sferama. u pozorišnoj vezi je ulogu glavnog inspektora umesto bate životinje trebao da igra miki krstović npr. Edited May 10, 2017 by kud u maglu Simoviću
mustang Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 auh...koliko nasih filmova nisam gledala !!! :o pogotovu ovih krimi...
mustang Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Noz po knjizi onog izdajnika na koksu? trebao je ostati pisac. Danima ako ne i nedeljama sam bila pod utiskom od tog filma. Odlican!
kud u maglu Simoviću Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 (edited) ne taj nož od žike mitrovića žika mitrović je jedan od naših najboljih reditelja. ne znam kako se uvek u takvim pričama provuče saša petrović pre njega i žike pavlovića valjda zbog tog kana Edited May 10, 2017 by kud u maglu Simoviću
mustang Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 thx!...mozda negde i iskopam po torentima ako nema na youtube
renne Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Noz po knjizi onog izdajnika na koksu? trebao je ostati pisac. Danima ako ne i nedeljama sam bila pod utiskom od tog filma. Odlican! Jok more, kums objasnio
kud u maglu Simoviću Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 masa ih ima na yt nekad je bio rapid2share al ja ne mogu da se setim passa ni maila sa kojim sam se logovao
darkonet Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 (edited) ne taj nož od žike mitrovića žika mitrović je jedan od naših najboljih reditelja. ne znam kako se uvek u takvim pričama provuče saša petrović pre njega i žike pavlovića valjda zbog tog kana meni je zao sto Zika nije snimio drugi deo Mars na Drinu, pod imenom Komandant, imao je ideju, scenario ali nista od toga nije ispalo. Kaze psovali ga glumci jer svi izginuse a svi hteli da igraju u drugom delu, Ljuba, Godra, Ciga. Inace Mars mu je jedva prosao jer je malo falilo da ga proglase za nacionalisticki film isto tako je bila ideja za jos jednu sagu o Kapetanu Lesiju, tj treci deo ali nista od toga nije ispalo a sto se domacih filmova tice, kolekcionar sam i imam ih ogroman broj pa ako nekome bas bas treba.... Edited May 10, 2017 by darkonet
stoka Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) Neki generalni utisak je da je uz izvestan broj ozbiljnih filmova i remek-dela, snimano i dosta đubreta. Jbg, imalo se para ... Ono što se zaboravlja jeste da su najbolji glumci često glumili u opskurnim filmovima daleko ispod njihovog renomea. Bata se tu dosta isticao, setimo se samo onih "ćao, inspektore" serijala, filmova tipa "marsovci su među nama", poslednjih nastavaka serijala započetog sa "ludim godinama" ... Ili gagi nikolić u "velikoj frci" ... Dobri honorari su tu izgleda igrali presudnu ulogu ... Edited May 11, 2017 by stoka
darkonet Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 Te klasike je mahom snimao Calic, posle solidna dva tri dela Zikine dinastije krece tres koji se nastavlja sa Cao inspektore, Vampirima, Svemircem, Cikagom, Damom Lutalicom i najvecim tresom ikada Obracun u kazino kabareu, stvarno najgori film ikada a glumacka ekipa dosta jaka Bata je po sopstvenom priznanju snimao toliko filmova jer nikada nikoga nije odbio
stoka Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 "Lude godine" je baš ok tinejdž-film sa jasnom porukom. Još par nastavaka imalo je jasnu dramaturgiju, bile su to pitke, nepretenziozne komedije. Poslednji nastavci izazivaju transfer blama i u stvari su jako tužni i negledljivi ...
stoka Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) Meni se sa ove distance sviđa film "Jagode u grlu". Brutalni filmski nastavak romantične serije "Grlom u jagode", neka vrsta epiloga i nemilosrdna rediteljeva poruka da su svi junaci serije "Grlom u jagode", koji su gajili velike ambicije i nadanja, prdnuli u čabar i izrasli u nesrećne i neostvarene ljude ... Edited May 11, 2017 by stoka
Recommended Posts