Jump to content
IGNORED

Staaare pijace, pekare, dućani...

rajka

Recommended Posts

Posted
ti dabovicu si u stvari ueber-hipster, posto si gori od obicnog hipstera u preziru onoga sto nije your thing :lol:
+100 :wicked:
  • Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Lancia

31

• henrik larsson

30

• rajka

27

• Аврам Гојић

26

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
ti dabovicu si u stvari ueber-hipster, posto si gori od obicnog hipstera u preziru onoga sto nije your thing :lol:
pa onda je svaki čiča sa klupe na Kališu uber-hipster.
Posted
sta ti je "obicna" pekara? ja na svakom koraku vidim te male pekare sa belim plocicama i policom za tanjir sa burekom, koje prodaju tradicionalan burek i pecivo i pokoju "novotariju" tipa srpske verzije kroasana sa cokoladom. meni je cak cudno kako toliko pekara uspeva na trzistu. cini se da ceo beograd doruckuje u tim pekarama.
Obična pekara - peć na lož ulje/drva, otvara se u 5, ima hleb iz pleha i sa poda. Burek je u tepsiji od 2,5 - 3 kg i ne kupuje se na 1/4 nego na grame tj kilograme cool.gif.Od ostalog asortimana tu su kifle, slane i obične, đevreci, perece i eventualno piroške. Kakav crni žu žu, kroasani itd.
Posted
Obična pekara - peć na lož ulje/drva, otvara se u 5, ima hleb iz pleha i sa poda. Burek je u tepsiji od 2,5 - 3 kg i ne kupuje se na 1/4 nego na grame tj kilograme cool.gif.Od ostalog asortimana tu su kifle, slane i obične, đevreci, perece i eventualno piroške. Kakav crni žu žu, kroasani itd.
opet, ako pekara ima ono gore sto si nabrojao da ti treba, zasto ti smeta da u uglu vitrine bude i zu-zu? ja vas ljudi stvarno slabo razumem :(
Posted (edited)
opet, ako pekara ima ono gore sto si nabrojao da ti treba, zasto ti smeta da u uglu vitrine bude i zu-zu? ja vas ljudi stvarno slabo razumem :(
Zato što žu-žu vodi u vitaminsku salatu, a vitaminska salata vodi u bavarske sendviče, pa se onda sa zida skine majstorsko pismo da se stavi osvetljeni ram sa slikom struka bosiljka, i, dok si rekao "Toma", burek postane odvratan, a u puter kifle počnu da meću margarin. Edited by Marko M. Dabovic
Posted
I onda neko da plati reklamu i ambalažu, a oni da bi napravili veći posao da rade 18 umesto 8 sati. I na kraju ne mogu da dobiju trku sa multinacionalnim globalnim korporacijama koje sve to imaju i mogu bolje, osim možda onog osnovnog što je upakovano u taj krep papir.
pa nisi u pravu, realno danas u Evropi postoji nekih 20 firmi + x nacionalnih robnih kuca koji su svuda i prozdrali su sav biznis i poslovni prostor, s druge strane ogledala gomilu hindu i kineskih radnji za prodajuonogstovelikimanijeinteresantno.sta ostaje onima koji nisu ni tamo ni ovamo?¿da se bore originalnoscu, kvalitetom... a to sigurno nije jeftina kartonska kutija. jbg, ipak zivimo u nekom 21. veku.
Posted
stvarno si nemoguc!
+1
Posted
ako ima žužu znači da mora da ima i ove nove peći, a onda stara odea iz tih novih je hleb kojim bih hranio smrtne neprijatelje, ako ih steknem jednog dana
Posted (edited)
pa nisi u pravu, realno danas u Evropi postoji nekih 20 firmi + x nacionalnih robnih kuca koji su svuda i prozdrali su sav biznis i poslovni prostor, s druge strane ogledala gomilu hindu i kineskih radnji za prodajuonogstovelikimanijeinteresantno.sta ostaje onima koji nisu ni tamo ni ovamo?¿da se bore originalnoscu, kvalitetom... a to sigurno nije jeftina kartonska kutija. jbg, ipak zivimo u nekom 21. veku.
Da, u Evropi. Ovde čim se pojavi nešto nacionalno/retro/rustično, bude ili bulja ili skupo, a često oba.Dakle, da probam da budem precizniji, da me shvatite ti i Rajka - priznajem da ovdašnji snobovski mentalitet diktira takve pojave, i da to ne bi išlo tek tako samo od sebe. Ali jbg, moram da se žalim. Fora je u tome da se srpska novosnobovska scena obrće u 0 i 1 ciklusima, lagano prolazi era predrkanih mladoliderskih japidroma za sesti/pojesti/popiti, a stupa retro priča, koja uglavnom kombinuje najgore od oba sveta. U normalnim okruženjima imaš i jedno i drugo. Edited by henrik larsson
Posted
(nekako verujem da ima ljudi kojima je dosta da imaju jednu radnju od koje zive dobro, i ne zele da prave biznis imperije. mozda im je vaznije da svako vece budu kod kuce sa porodicom nego da osvajaju i pokoravaju nova trzista)
+ zeleon