Bambula Posted January 26, 2023 Posted January 26, 2023 To je redovna pojava. Meni se pre nekoliko godina mače uvuklo u razvod,bilo je baš hladno,a ono baš našlo mesto gde će da se greje,nažalost platilo je glavom tu svoju avanturu čim sam upalio auto. 4
Serena Posted January 26, 2023 Posted January 26, 2023 Kad smo saznali za misa krenem ja da guglam i zblanem se skroz kad sam procitala sta sve moze da ti se nastani u autu
mustang Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 (edited) Koliko dugo gumama treba da se vrate na 35psi il ja treba da ih naduvam Sad su na 33, jedna vec na 34 a bile su 32. Vozih nesto pola sata danas po autoputu kad su krenule da se pumpaju Edited January 27, 2023 by mustang
mustang Posted January 27, 2023 Posted January 27, 2023 Ignorisite prethodni post, raspalih ga jos na autoputu, napumpalo se na 35psi
goofs Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 Замена старих дизел возила за "еуро 6" мотор, како до субвенције Sta mislite, koliko je realno da neko od nas obicnih smrtnika ostvari pravo na ove subvencije? Cale ima nekog dizelasa iz 2003. godine, trosi ko prosecan americki tenk.
kud u maglu Simoviću Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 jel valjaju, i koji, oni flomasteri za sitne ogrebotine neko me je ogrebao na parkingu, linija od 3, 4 cm polir pastom sam skinuo sve sem te linije crna boja je u pitanju
Zli Gli Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 I mene to zanima, reklamiraju se 500 godina a ne znam nikog da je probao i da kaze jel valja ili ne A za subvencije nista ne verujem
Behemoth Posted February 7, 2023 Posted February 7, 2023 Kad već pominjete ogrebotine, ima li neko preporuku za mašinsko poliranje u BG? Unakažen mi je auto od beogradskih parkinga i vozača koji ne umeju da se parkiraju i pritom ne vode računa kad otvaraju vrata.
Frile Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 9 hours ago, Tpojka said: Nije pitanje (a nekom može biti odgovor) Nedostaje međukorak posle 5. koraka: neka motor donora radi bar 5 minuta da malo dopuni ispražnjeni ("mrtav") akumulator, pa tek posle toga 6. kresnuti mrtvaca 1
zorglub Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Zašto bi vezivao na metal umesto na - klemu? 3
Filozof manijak Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Isto pitanje, zar ne ide - klema na - klemu?
vememah Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Da bi imao neki otpor između dva paralelno vezana izvora i smanjio varničenje pri priključivanju. 1
zorglub Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Otprilike sam 50X palio raznorazne automobile na kablove, uvek sam vezivao + na +, - na -, nikada nikakvog varničenja nije bilo. 3
vememah Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 (edited) Quote When jump starting a car, why does the negative (black cable) have to be clipped to an unpainted metal surface instead of the battery for the car that is boosting the other? David Roberts, Former Mechanic, Worked at McDonnell Douglas on the C-17 Sometimes the battery puts out a flammable vapor. So if you touch a cable to the negative post its near the battery and there will be a spark upon touching the post which will ignite. I have seen a battery explode and the top fly off 20 feet in the air and the mechanic was standing over the battery when it exploded. All of the Sulfuric acid splashed onto his face. A metal surface is grounded which is connected to the negative side of a battery. Same as connecting to terminal. Its safer to connect last cable which is black ground cable far away from battery to an equivalent ground source. https://www.quora.com/When-jump-starting-a-car-why-does-the-negative-black-cable-have-to-be-clipped-to-an-unpainted-metal-surface-instead-of-the-battery-for-the-car-that-is-boosting-the-other Edited February 9, 2023 by vememah 1 1
Recommended Posts