Jump to content
IGNORED

Road Trip


Аврам Гојић

Recommended Posts

  • Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • dig_chohano

    47

  • Lancia

    28

  • Indy

    13

  • adam

    9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pretpostavljam da Pan Americana kroz Cile mora da je odlicna.Mada je i voz verovatno zanimljiv.Moje dvodnevno iskustvo kroz ekvadorske Ande je bilo fenomenalno.Ako je za road trip bitan osecaj da si sam uokolo, ni voznja kroz Vels nije losa. Pretpostavljam da je u Skotskoj, severozapad, slicno.

Link to comment
'ajd da spojim prvu i trecu tvoju primjedbu i kazem da se djelimicno slazem. zato sam nedavno, vozeci od nyc skrenula lijevo poslije wilmingtona i uzivala vozeci zivopisnom 13-icom kroz delaware&maryland, ne mareci ni za plaze a jos manje za kukuruze, pa malo juznije sve do chesapeake bay mosta.ne znam kolika je duzina mosta, ali 2x se most spusta u tunel koji prolazi ispod mora i tako omogucava prolaz brodovima. izvijugan i ne mnogo visok, djeluje nadrealno i pomalo scary, jer se ne vidi obala ni s jedne strane. nisam slikala u odlasku, moram pri povratku.
Ah da... zaboravih na taj most. To je 1 svetla tačka tog puta na obalu Delavera/Merilenda.
Link to comment
- istočni Kentaki/zapadna Zapadna Virdžinija (I-64). To je deliverance country; tako izgledaju a tako i pričaju. Tu je i početak Appalachian mountains. Veoma lepa priroda.
Tu bih jos dodao i Blue Ridge Parkway koji pocinje u VA i ide juzno do Smoky Mountains u NC, pogotovo u kasnu jesen. Istocna strana Applachians, malo civilizovanija od zapadne (WV, KY)
- Highway 1 u Floridi, od Majamija na sever. Najlepše plaže u Americi sa natoplijom vodom.
Highway 1 prakticno od ME do FL. To je bio I-95 pre I-95, znaci od Kanade do Key West, mnogo sporije, ali i zivopisnije ukljucujuci tu i prolaske kroz mnoge gradove umesto zaobilaska.
Izbegavati:- sve između Njujorka i Vašingtona. Previše gužve na putu, autoputevi se plaćaju (kao i mostovi) a nema baš mnogo toga da se vidi- Sve drumove od Vašingtona & Baltimora prema obali (Merilend & Delaver). Putevi su ibarska magistrala, a dok ne dođeš do plaže voziš se kroz kukuruze. Odnos cena/doživljaj je nepovoljan.
Problem je tu sto ako ides od NY ili negde severnije do bilo gde juznije od DC, ovo su ti realno 2 moguce opcije. Ili ces da se vozis po ibarskim magistralama ruralnog DE, MD, i posle kad predjes CBB, VA/NC ili ce da te skenja Philly/Baltimore/DC saobracajna guzva. Dobro, ima tu i ona varijanta da ides na zapad do centralne PA, pa da se spustas sa I-81, ali to je velika obilaznica i ne bi je nikome preporucio zimi.
Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Cuo sam da su im saobracajni pajkani smor, doduse nisam imao posla s ima (vozio sam se s drugima, zaboravio sam kako se vozi na pogresnoj strani).
<_< nadmeni saksonac.
Link to comment
planiram jedno road tumaranje po Francuskoj. svaka rec, predlog ili iskustvo s puta je dobrodoslo.
Dokle si spreman da bačiš na sever + u koje doba godine ideš? Edited by dig_chohano
Link to comment

Ja bio u avgustu Pais de Calais i Normandija, lepo da se usereš, putevi uz more savršeni za vožnju, ljudi zapanjujuće ljubazni kad se uzme u obzir koja je zemlja u pitanju. Čuo sam da su i neka jezera južno od Ženeve na FR strani takođe nenormalno dobra.

Link to comment

Ja planiram da ponovim spuštanje zapadnom obalom, moram da dobacim do ovoga:Mont Saint-Michelplima:Mont-St-Michel-maree-haute-equinoxe-2-zmm.jpgoseka:1240114692WlnmHs6.jpgPlus imaju ovo:Mont-Saint-Michel-2004.jpgUnapred posoljene ovce (hrane se po slanim močvarama kad se povuče plima). Vele da je meso nepojmljivo dobro.edit: btw, indijevo i tonijevo upozorenje stoji svako malo pored puta, jer ima dosta gospode iz UK koja preskoči kanal da bi kupila jeftinu cirku.

Edited by dig_chohano
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...