ToniAdams Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 o jebote, znas kacu vas opet pitam za savet. tojest tebe kumse. Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) zašto :( lepo te pitah za šta ti treba aparat, a ti si odgovorio, pa skoro ništa. i na to sam ti otprilike rekao šta bih ja gledao u tom cenovnom rangu koji si naveo. i sada ja ne valjam. :( Edited January 8, 2015 by kud u maglu Simoviću Link to comment
kapetanm Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) to zvuci racionalno. aj pliz ako te ne mrzi, daj mi neki primer, ili karakteristike po kojima bih guglao objektiv, tj. zum. evo ovako http://www.fotoberza.rs/oglas/35587/objektiv-mto-1000mm-m42 Onda kupiš za siću adapter m42 to kanon/Nikon ili drugii, ima ih sad, malo gubiš na karkteristikama, ali ipak nije loše, i onda na te aparate edit: ovde je malo razrađena ta ideja Edited January 8, 2015 by kapetanm Link to comment
hoffnung Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) on se jos nije odlucio za kameru, a vi na objektive. ako se prvi put susrece sa ovako necim, samo ce da dozivi fras. :D edit: greska, ne citam. Edited January 8, 2015 by hoffnung Link to comment
ToniAdams Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 evo ovako http://www.fotoberza.rs/oglas/35587/objektiv-mto-1000mm-m42 Onda kupiš za siću adapter m42 to kanon/Nikon ili drugii, ima ih sad, malo gubiš na karkteristikama, ali ipak nije loše, i onda na te aparate edit: ovde je malo razrađena ta ideja e to! super, ima 1200d za trista i koji evro sa onim bazicnim objektivom. prema ovome bih za 4stotinjak mogao da sklepam dosta okej konfu. Link to comment
mustang Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Lakse ti je powershot ...pobrkah sony sa canon... Mozes u dzep da stavis a solidne fotke pravi R. Ima canon sx280 ili 290, znam da je odusevljen sa zumom jer moze da voajerise...cini mi se da je zadnjih par strana upravo sa njim slikao, mozes da proveris na www.radnastic.com Link to comment
ToniAdams Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 hvala :) cek, el to onaj sto pravi losije slajbe od mobilnog? :D Link to comment
mustang Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Jeste ali zato kosta 200$ maksimalno. Neke fotke sto fotka su sa ekrana samo da znas...boks na primer Link to comment
ToniAdams Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 moj buduci aparat mora da pravi bolje lajbe od mobilnog Link to comment
mustang Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Ma sta god da kljocnes bice bolje :) Link to comment
renne Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 moj buduci aparat mora da pravi bolje lajbe od mobilnog Zavisi od kog mobilnog, trebaće ti onda mnooogoooo para Link to comment
InvisibleLight Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Zavisi od kog mobilnog, trebaće ti onda mnooogoooo para +1 zbog ovoga se i predvidja da ce kompaktni fotoaparati pa i prosumeri otici uskoro na smetliste istorije kamera na mobilnom ili dslr Link to comment
ToniAdams Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 budimo ozbiljni nije problem nabudziti procesor i cip. smesne su price da mobilni moze da parira bilo cemu sa pristojnom optikom. Link to comment
InvisibleLight Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 pa dobro, ali i senzori kod boljih mobilnih su mnogo veci od senzora vecine kompaktnih foto aparata stvarno, uzmi neki dslr sa aps-c senzorom i onda menjaj optiku, imas mnogo vece mogucnosti za isprobavanje, shvatis sta te najvise privlaci i onda ulazes u tu optiku, il eventualno fullframe dslr:) Link to comment
ToniAdams Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 pa zasad mi je to ideja. malo me skrenuo sa tog puta onaj panasonik sto sam linkovao, stari model, ali hvale svi i senzor (pogotovo senzor, porede ga se nekim aparatima od preko 2k) i optiku i same slajbe. Link to comment
Recommended Posts