kiki Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Ipak bih da imam objektiv koji može i da zumira, da bude univerzalniji. Šteta ovo za Mađare. Ja nemam nikoga ko ide redovno pa da odradimo ovu varijantu kao ti. Link to comment
salkodinamitas Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Jedno pitanje, mada nije baš za ovde - imam canon-a a3200 is koji , hvala na pitanju, radi odlično. Problem je što je džeki sažvakao kabl za spajanje sa računarom a na tel njihovog zastupništva se niko ne javlja. Zna li ko gde da ga pazarim? Link to comment
salerokada Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) Mislim da on koristi standardni kabl. idi u bilo koju fotografsku ili računarsku radnju, pokaži im aparat, pa će ti naći kabl. Druga varijanta je da vadiš karticu i da kopiraš fotke preko čitača kartica. Verovatno ti treba ovakav kabl Edited January 8, 2015 by salerokada Link to comment
salkodinamitas Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Hvala, valjda je taj u pitanju. Ne znas mozda kako ga zovu? Link to comment
ToniAdams Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) a kaj mislite o vako necemu? (znam da cete me zajebavati, ali tripujem se da slikam ptice i ostalu sitnu zivincad, pa mi treba i zum) http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz200 Edited January 8, 2015 by ToniAdams Link to comment
salerokada Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Hvala, valjda je taj u pitanju. Ne znas mozda kako ga zovu? Mini USB - USB. Mini USB je deo koji ide u aparat, USB, naravno, u računar. Link to comment
ToniAdams Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 ma da, to pase na gomilu empe tri plejera, tableta i sl, verovatno ga ima i po boljim samoposlugama, a svakako u svakoj radnji za kompove. Link to comment
Aion Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 ma ja sam se zbunio zato sto taj G7X sustinski ne pripada ostatku G serije, on je zapravo G kvalitet i full frame senzor nabijen u S kuciste - koliko mogu da procenim velicina aparata je bliza S120 npr nego G16 koji je ozbiljna ciglica (veci je i tezi osetno od RX100). pa sam mislio da je S1X i onda jutros vidim da je ipak G7X. ovo ne mozes sa G serijom ovako... Iapsus pretpostavljam - to je mnogo manji (mislim oko 8 puta po povrsini) senzor od full-frame. Kad smo kod blica na rx100 obrati paznju da on kada se izvuce, moze da se usmeri koso na gore (mislim da je ugao oko 45 stepeni). Nazalost, ne moze da se zakljuca u tom polozaju, mora da se pridrzava. Kada se usmeri na list belog papira (treba pomoc), odbijeno svetlo moze da bude veoma dobar izvor svetla za fotografisanje hrane. Sto se mene tice, ako bih u ovom trenutku menjao rx100II izbor bi skoro sigurno bio Panasonic LX100, ali, kad je fotografija u pitanju, ja nisam bas preterano osetljiv na cenu. Link to comment
salkodinamitas Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Mini USB - USB. Mini USB je deo koji ide u aparat, USB, naravno, u računar. Hvala, pazario u komsijskoj radnji Link to comment
kapetanm Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 a kaj mislite o vako necemu? (znam da cete me zajebavati, ali tripujem se da slikam ptice i ostalu sitnu zivincad, pa mi treba i zum) http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz200 Možda da kupiš neki dobar zum i da ga s jedne strane zatvoriš nekim dslr-om starije generacije koji ti ne bi bio trošak Link to comment
ToniAdams Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 to zvuci racionalno. aj pliz ako te ne mrzi, daj mi neki primer, ili karakteristike po kojima bih guglao objektiv, tj. zum. Link to comment
renne Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Saće kums da ti kaže da ti ne treba zum :) Link to comment
hoffnung Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) @toni, jel mislis ovako, u gradu ptice ili tipa neka suma/livada/polje... i velike ptice? izvini ako nisam pratio radnju, tj. mozda si negde pomenuo nameru zbog koje bi koristio foto kameru. edit: pogledaj i ovaj sajt, otprilike ovde mozes da vidis razlicite kvalitete razlicitih kamera i objektiva, samo potrazis kameru/objektiv koji hoces i cepas polako. full-size photos edit2: sve ove kamere sto si sada naveo bi ti bile i vise nego odlicne za svakodnevno skljocanje. za ptice ti ipak treba neki teleobjektiv. ne znam kako prosumeri funkcionisu za ovaj vid fotografije, bez obzira na zum koji imaju. pretpostavljam da bi galebove mogao da cepas opusteno sa prosumerom, ali nesto dalje i brze.. nisam siguran. edit3: senice, vrapci i manje, gradske ptice ladno sa prosumerom. Edited January 8, 2015 by hoffnung Link to comment
ToniAdams Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) pa u gradu za pocetak. posle bih krenuo usumu u lov na fotke. hvala svakako :) Edited January 8, 2015 by ToniAdams Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) Saće kums da ti kaže da ti ne treba zum :)<_< kupujte, bre, šta oćete toni ako ne uzmeš 1000mm zum ništa nisi uradio :) Edited January 8, 2015 by kud u maglu Simoviću Link to comment
Recommended Posts