Gojko & Stojko Posted September 9, 2021 Posted September 9, 2021 53 minutes ago, iDemo said: Nego, pita me tetka onomad - posto je odgledala Petu na SkyNetu - kaze - "Je l' ovo mushko?" - ja rek'o - koliko sam ja obaveshten - nije... Ima "muževan" nastup (u smislu, priča i ponaša se siledžijski, kao neki gazda malog biznisa koji misli da je nenadjebiv) i visoka je 6 stopatm, ali nije muško, bar iz mog ugla gledanja na stvar . Muž joj je ranije bio direktor saveznih liberala (addministrativna ali opet bitna funkcija iza kulisa, nešto kao famozni Mark Arbib kod laburista, s tim što se Arbib eksponirao kao senator pre nego što je napustio politiku). SaE
iDemo Posted September 9, 2021 Posted September 9, 2021 Brt, nisi mor'o i slike da stavljas... Inace, hvala.
magi Posted September 9, 2021 Posted September 9, 2021 Ahaha moderatore, briši slike [emoji846]Sent from my SM-G950F using Tapatalk 1
Filozof manijak Posted September 9, 2021 Posted September 9, 2021 6 hours ago, Gojko & Stojko said: ove fotke su efikasnije od bilo kog broma u vojsci
ObiW Posted September 9, 2021 Posted September 9, 2021 (edited) Potpuno razumem iDemovu tetku… ali koliko su Amerika i Australija etnički daleko jedni od drugih. Ovakvih tipično engleskih njuški prosto nema u Americi. Edited September 9, 2021 by ObiW
Peter Fan Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 10 hours ago, ObiW said: Potpuno razumem iDemovu tetku… ali koliko su Amerika i Australija etnički daleko jedni od drugih. Ovakvih tipično engleskih njuški prosto nema u Americi. pa kad dolje nije bilo meksickog haplotipa ™ da iznivelise stvari. No, i mi konjsku facu za trku imamo:
Peter Fan Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 (edited) No zajebanciju na stranu, koliko je u siroj javnosti ova prisutna ova debata, odnosno polozaj Australije glede Kine/Amerike: Edited September 10, 2021 by Peter Fan
iDemo Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 Rek'o juce Mahatir Mohamed - "Australija je u opasnosti". Ja prebrojao oko 320 miliona kombinovano Indonezana i Malezana. Jos da nauce da hodaju po vodi i - najeb@smo definitivno...
peralozac Posted September 10, 2021 Posted September 10, 2021 Zakačio sam ranije promenu teksta himne ("we are young" je sad "we are one" da neki namćor greškom/slučajno/nedajbože ne bi pomislio da smo mladi duhom pa se uvredio i tražio odštetu), ali nisam stvarno prihvatio te sam se sinoć zbunio kad sam slušao. Zazvučalo mi je kao "we are one in three", što i nije daleko od istine
zorglub Posted September 11, 2021 Posted September 11, 2021 Oziji, praštajte što ovaj medij potežem ovde, posebno ako ste već pričali o tome, ali jel' išta od ovoga tačno?
magi Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Oziji, praštajte što ovaj medij potežem ovde, posebno ako ste već pričali o tome, ali jel' išta od ovoga tačno?Jao baš sam sad hteo da postavim isti članak uz izvinjenje što kačim tekst iz tabloida [emoji846]Mnogo je stvari rečeno, neke su i tačne ali nisu data objašnjenja zašto je to tako (npr savezne države jesu preuzele kontrolu nad upravljanjem epidemije ali to je zato što je zdravstvo u njihovoj nadležnosti i plaćaju od svog budžeta).Mene interesuje da li ovo postoji, ja nisam čuo za ovako nešto:"U Australiji je razvijena aplikacija temeljena na digitalnim tehnologijama prepoznavanja lica i geolociranja kako bi vlasti, kad god žele, mogle poslati upit bilo kojem građaninu, koji je, pak, dužan snimiti sebe i lokaciju na kojoj se nalazi te poslati odgovor u roku od 15 minuta. U protivnom ga kreće tražiti policija."Vidi se iz samog teksta da je proizašao iz ličnih utisaka nekog ko živi u Australiji. Baš bi bilo zanimljivo da razšrafimo ovaj tekst ako bude bilo volje i vremena.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Gojko & Stojko Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 4 minutes ago, magi said: Mene interesuje da li ovo postoji, ja nisam čuo za ovako nešto: "U Australiji je razvijena aplikacija temeljena na digitalnim tehnologijama prepoznavanja lica i geolociranja kako bi vlasti, kad god žele, mogle poslati upit bilo kojem građaninu, koji je, pak, dužan snimiti sebe i lokaciju na kojoj se nalazi te poslati odgovor u roku od 15 minuta. U protivnom ga kreće tražiti policija." Vidi se iz samog teksta da je proizašao iz ličnih utisaka nekog ko živi u Australiji. Baš bi bilo zanimljivo da razšrafimo ovaj tekst ako bude bilo volje i vremena. Radi se o aplikaciji koju koriste u Južnoj Australiji za kućni (umesto hotelskog) karantina. Prevod i tumačenje na B92 su glupost (u boldu tvrdnje koje su netačne). Originalna vest od prošlog meseca na ABC, pa proveri sam, ako si uopšte sumnjao: How will South Australia's home quarantine trial work? Ako se ne varam, nešto slično koriste na Tajvanu i kod njih je virus opet spao do nule. SaE 1
Indy Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Autor tog lupetanja je neki Gojko Drljaca, koji je izgleda malo suvise visio po "freedumb" grupama na fejsbuku. Postoji (barem vec mesecima) organizovana kampanja (zna se odakle - iz domovine freedumba, prim. ured.) da se situacija u Australiji prikaze kao nekakva totalitarna nocna mora. Ranije sam kacio nesto na tu temu... Enivej, mejnstrim vesti u svim zemljama su generalno propaganda, a ne ono sto se dogadja (danas, vise nego ikada.) Sacuvajte svoj sud. 4
Recommended Posts