Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted (edited)
On 22.6.2018. at 11:26, rajka said:

Naslo se ovo na nekom forumu sto pratim, i moram da podelim posto je Noskic majstor u broju jedan, kao niko drugi koga sam "upoznala" bilo na internetu bilo irl

14 Habits of Highly Miserable People

S tim sto ti noskicha uopste ne poznajes. Posao u struci nakon diplomiranja u Australiji sam promenio 5 puta. "Forever" moze ako pricamo o 8 godina zaposlenja ovde. Iako radim dva posla nadjem s vremena na vreme vremena da volontiram, redovno doniram ljudima koje postujem itd. itd. 

Edited by noskich
Posted

radi u Pataji kao nastavnica englskog!!!!

da, da, da,

kako da ne!!!

Posted
19 hours ago, magi said:

Sta cemo s ovim?

Residents are abandoning Australia at record levels, new ABS figures reveal
http://www.abc.net.au/news/2018-06-22/residents-abandoning-australia-at-record-levels-abs-figures-show/9895526

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

The ABS measures a resident as someone who has been in Australia for 12 out of the past 16 months, so includes many foreign students and workers on temporary visas.

Posted
20 hours ago, noskich said:

S tim sto ti noskicha uopste ne poznajes. Posao u struci nakon diplomiranja u Australiji sam promenio 5 puta. "Forever" moze ako pricamo o 8 godina zaposlenja ovde. Iako radim dva posla nadjem s vremena na vreme vremena da volontiram, redovno doniram ljudima koje postujem itd. itd. 

mogu samo da komentarisem o onom sto pises ovde, mozda je ovo samo lik koji si izmislio za zabavu ovde (vezbanje srpskog ili stagod), a u stvari si skroz drugaciji u rl, tako da ne mogu da komentarisem osobu iza lika noskicha.

Sto se tice lika noskicha sve sto ovde pises se svodi na opsesiju novcem, fear & greed. 

• 2 weeks later...
Posted

A Stanford researcher says we shouldn’t start working full time until age 40

Rather than a four-decade professional sprint that ends abruptly at 65, Carstensen argues, we should be planning for marathon careers that last longer but have more breaks along the way for learning, family needs, and obligations outside the workplace.

“We need a new model,” Carstensen says of the current norms around career pacing. The current one “doesn’t work, because it fails to recognize all the other demands on our time. People are working full-time at the same time they’re raising children. You never get a break. You never get to step out. You never get to refresh. . . .We go at this unsustainable pace, and then pull the plug.”

Posted

Ono kad te neko placa da istrazujes o tome kako ljudi treba manje da rade :thumbup:

Posted
On 24.6.2018. at 11:27, rajka said:

Sto se tice lika noskicha sve sto ovde pises se svodi na opsesiju novcem, fear & greed. 

Sve sto ti pises na ovoj temi je opsesija blacenja lika noskicha. I ne moram da te poznajem da to kazem. 

Posted

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/03/fiona-the-underemployed-bettong-v-malcolm-goldplated-trufflecustard-turnbull

Sta smo imali:

- privatne agencije ce odlucivati ko dobija socijalnu pomoc, a ko ne

- socijalna pomoc u Australiji je druga najniza u OECD

- birokratska procedura za dobijanje socijalne pomoci je najgora u OECD

- samo 30% nezaposlenih dobija socijalnu pomoc

- na svako novootvoreno radno mesto dolazi 16 nezaposlenih

Posted (edited)

Kratka lista bankarskog kriminala u Australiji. Sto da se ne bave kriminalom kada je isplativo, i kada plate penale opet im ostane profita:

https://www.theguardian.com/australia-news/ng-interactive/2018/apr/19/a-recent-history-of-australias-banking-scandals

Here, we’ve collated some of the more outrageous moments in the banking and financial sector in the nine years since the global financial crisis

Nije im dosta sto mogu blanko da kreiraju novac ni iz cega i da ga zatim pozajmljuju uz kamatu. Nezajazljivost nema granica. 

Edited by noskich
Posted (edited)

Dodik.png

Dodik.png%C2%A0

Evo javlja mi se covek sa jednog drugog foruma, zna ova "Milena" o kome je rec, porodicni covek srednjih godina, sa zenom i decom. Radio bio u EU zestoko, vratio se u Srbiju, ne valja ni jedno ni drugo. Onda sam mu prosle godine savetovao da ode za Vijetnam i predaje engleski. Medjutim covek je napravio gresku. Umesto da je otisao solo, nasao posao i pripremio teren  za porodicu, on je sa celom porodicom otisao u Vijetnam kao na odmor i posao trazio u malim turistickim mestima na obali. Savetovao sam ga da prvo nadje neki posao u Hanoju ili Ho Shi Minu pa posle 6 meseci ili godinu dana da gleda na obali, ali on se u Vijetnamu ponasao kao da je na odmoru. I nista nije bilo od toga, dobio je pozive za intervjue iz Ho Shi Mina ali nije otisao. Ja sam mu preporucio Da Nang kao idealan grad, otisao je, slozio se sa mnom, ali tada je vec bio odlucio da se vrati za Srbiju. Onda se jedno vreme zaludjivao idejom emigracije u Kanadu ili Australiju.

Evo sada se konacno dozvao pameti. Objasnio sam mu da on i zena da rade predajuci engleski mogu da zarade po 1500 USD mesecno. Od tih 3000 USD da pokriju troskove ne treba im vise od 1000 USD mesecno (stan 300, zena da cuva decu 200 itd.). Sa 3000 USD u Vijetnamu mogu da zive bolje nego sto bi ziveli u Australiji sa 10000 AUD. A tih 10000 AUD kao svezi imigranti nemaju sanse da zarade, u Vijetnamu 3000 USD sasvim dostizno.

Edited by noskich
Posted (edited)

.

Edited by noskich