MilenaS Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Ljudi šta je to MyWiFi, i zašto je to velika stvar da ti dozvoli da se preseliš iz Ciriha u BGD? Bilo nešto jutros na Bljucu, gde se je on kao preselio i ovde osnovao super IT kompaniju, i hvali srbiju do zla Boga. Da li je to on?
MilenaS Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 666 of 666--- zlo i naopako!!! dakle pogodila sam. on je.
katamaran Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Kuba? Vidim da se pominju neke nenormalno niske prosecne plate koje sigurno nisu bas takve. Troskovi zivota sigurno nisu veci nego u Beogradu? Deluje mi interesantno da se presaltam tamo na sto duze. Da li bi bio problem da me US firma placa? Valjda su poceli da skidaju te sankcije... Mada bi se to verovatno dalo zaobici jer su gazde firme iz Argentine. Ne znam da li bih mogao da odem na stalno al nije da me ne vuce... Moram prvo jednom da odem turisticki.
Delija67 Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Posto se bavis online poslom zaboravi na Kubu bar jos neko vreme.
katamaran Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 (edited) Sto? Kolko vidim najvise bi me na netu osisali https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Cuba Komunalije ispod 8 dolara rentiranje gajbe u centru je skupo po ovome (zabole me za centar, hocu negde na plazu gde je sto manja guzva) al zato kupovina... Buy Apartment Price[ Edit ] Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre413.21 $ Definitivno zanimljiva destinacija. A da ne pricam koliko mi Kuba generalno lezi (iako jos nisam bio :( ) Dzamejka bi isto dosla u obzir. edit: nesto skuplja al izvodljivo. Ako je sudeci po ovome jos gori net https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/jamaica?currency=USD Edited April 19, 2018 by katamaran
Delija67 Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 (edited) Zato sto je brzina neta ko kod nas u doba dial-upa, a i za to moras da odes tamo gde ima neta. Neupotrebljiv je ako ti treba za posao. Bar je tako bilo pre godinu i koji mesec u doba Fidelove smrti kad sam bio tamo. Edited April 19, 2018 by Delija67
katamaran Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 (edited) Ovde pominju nesto do 60mbps. Meni u sustini i ne treba prebrz net(bar ne za glavnu sljaku na koju se sve vise koncentrisem). Mada pitanje je kakva je situacija sa netom van centra Moracu da ispitam detalje. Definitivno deluje izvodljivo i zanimljivo. edit: ovi moji (ljudi sto rade online) svi nesto sanjaju (a mnogi vala i realizovase) Tajland. Ja bih pre na ovu stranu. Edited April 19, 2018 by katamaran
Indy Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Za vas koji razmatrate egzotične lokacije, ne zaboravite Mexico! http://www.transitionsabroad.com/listings/living/articles/moving-working-living-in-mexico.shtml Meni zvuči dobro, naravno trebalo bi znati španski (mada možda ni ne mora, kako kaže gornji link). Znam našeg čoveka koji je 11 godina tamo vinogradar (da, postoje vinogradi u Mexicu...) i super mu je. Mexico....
katamaran Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 mene bi u Meksiku plasio kriminal. Kuba mi bas deluje po meri. Kod Meksika bi me najvise privlacila klopa
noskich Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 Hajmo jedno konkretno poredjenje. Puno radno vreme predavanje engleskog u Hanoju plata 2000 USD. Prosecna plata u Sidneju 80k. Mesecno u Hanoju to je cirka 2600 AUD, nakon poreza prosecna mesecna plata u Sidneju je 5000 AUD. Sta imamo? U Hanoju primas pola plate koju bi primao u Sidneju, ali su zato zivotni troskovi oko 10 puta jeftiniji (renta, hrana, transport, odeca...). Izuzeci su uvozni proizvodi poput tehnike recimo, tu je cena uporediva. I takodje sto je visa nominalna plata to teoretski imas vise lufta za ustedu (kazem teoretski jer zivotni troskovi lako anuliraju ili cak preinacavaju ovu prednost). Zasto sam i dalje u Sidneju? Pa zato sto u mom slucaju to sto je nominalna plata visa nije samo teoretska usteda, vec realna usteda zato sto anuliram troskove rente deleci kucu sa cimerima, smanjujem troskove hrane kuvajuci kod kuce, nemam kola, ne zivim konzumeristickim zivotom...
noskich Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 1 minute ago, katamaran said: mene bi u Meksiku plasio kriminal. Kuba mi bas deluje po meri. Kod Meksika bi me najvise privlacila klopa A cime se bavis online ako nije tajna?
katamaran Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 (edited) Upwork, ne preterano usko specijalizovan. Sad sam se uvalio na jedan online radio agregator pa mi je to u sustini glavno. Uzmem usput jos poneku tezgu da me zelja mine. Edited April 19, 2018 by katamaran
noskich Posted April 20, 2018 Author Posted April 20, 2018 Lepo, lepo. Da mogu online smislenu sumu da zaradim odavno vise ne bih sedeo ovde.
MilenaS Posted April 20, 2018 Posted April 20, 2018 4 hours ago, noskich said: Hajmo jedno konkretno poredjenje. Puno radno vreme predavanje engleskog u Hanoju plata 2000 USD. Prosecna plata u Sidneju 80k. Mesecno u Hanoju to je cirka 2600 AUD, nakon poreza prosecna mesecna plata u Sidneju je 5000 AUD. Sta imamo? U Hanoju primas pola plate koju bi primao u Sidneju, ali su zato zivotni troskovi oko 10 puta jeftiniji (renta, hrana, transport, odeca...). Izuzeci su uvozni proizvodi poput tehnike recimo, tu je cena uporediva. I takodje sto je visa nominalna plata to teoretski imas vise lufta za ustedu (kazem teoretski jer zivotni troskovi lako anuliraju ili cak preinacavaju ovu prednost). Zasto sam i dalje u Sidneju? Pa zato sto u mom slucaju to sto je nominalna plata visa nije samo teoretska usteda, vec realna usteda zato sto anuliram troskove rente deleci kucu sa cimerima, smanjujem troskove hrane kuvajuci kod kuce, nemam kola, ne zivim konzumeristickim zivotom... Ma totalna neistina, samo ako imaš AUS, CND, US, UK pasoš i diplome. Dakle to je jedan mali broj ljudi koji imaju takve plate.
noskich Posted April 20, 2018 Author Posted April 20, 2018 (edited) 1 minute ago, MilenaS said: Ma totalna neistina, samo ako imaš AUS, CND, US, UK pasoš i diplome. Dakle to je jedan mali broj ljudi koji imaju takve plate. Ako imas sve to onda mozes da dobijes 2000 USD i za pola radnog vremena. Lepo je napisano puno radno vreme - 40 casova sto pokriva i non-native speakere. Edited April 20, 2018 by noskich
Recommended Posts