Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted (edited)
7 minutes ago, peralozac said:

50 paketa maramica za dž. Ozbiljan sam.

Ne primam maramice, primam samo avionske karte do Pjongjanga. Podseti onoga ko je obecao da uplati.

Ili vremensku mashinu do SFRJ sa stanarskim pravom, besplatnim zdravstvom i skolstvom, socijalom, odmaralistima za zaposlene, paketicima za praznike i ostalim...

Prica iz SFRJ, jedan lik zavrsio fakultet, Novosadjanin. Ponude mu nakon diplomiranja posao u Futogu. On se neckao, kaze daleko mu (12 kilometara od centra) od roditeljske kuce. Poslodavac vadi kljuceve iz stola. Opet se ovaj pozali kaze nema zena posao, gde ce naci posao u Futogu? Kaze mu poslodavac nema problema.

I eto, jedan razgovor za posao, rezultat je bio stan i dva posla za oba supruznika. Gde to ima? Gde je to ikada bilo?

Edited by noskich
Posted

Jeste, SFRJ je bas bila do jaja za vegetarijanske budiste kao sto si ti... 

Posted
6 minutes ago, noskich said:

Ne primam maramice

Ne razumem, zašto? Mislio sam ako je dž Noskiču je drago.

Posted (edited)
7 minutes ago, ObiW said:

Jeste, SFRJ je bas bila do jaja za vegetarijanske budiste kao sto si ti... 

Pa jbg, ja napisah da kao vegetarijanski budista ne mogu da zivim u DPRK, ali mi argumentacija nije bila uvazena uopste. Zapeli pa zapeli da moram da zivim tamo iako napisah da ne odgovara klima, ne odgovara ishrana, ne odgovara nemogucnost prakse.

Isto napisah za Srbiju i opet nije bilo uvazeno.

Nego podseti me isto, evo prosle nedelje u Sidneju, za par dana temperatura pala od 45 do 18. I naravno da sam se razboleo, Zato mi daj Thai konstantno vreme.

Edited by noskich
Posted

Ali ti hoces da se vratis u SFRJ... e pa cena povratka u SFRJ je budes ateista i da jedes svinjska rebarca...

Posted

Dosta rada za danas, preterao sam. Vreme je za plažu.

Noskiču, ponuda za maramice stoji.

Posted
2 minutes ago, ObiW said:

Ali ti hoces da se vratis u SFRJ... e pa cena povratka u SFRJ je budes ateista i da jedes svinjska rebarca...

Jesu to i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji jeli svinjska rebarca? Pa s obzirom da u SFRJ nije bilo budistickih hramova ne vidim nikakav problem sa tim zahtevom. 

Posted

Mozes i jagnjeca rebarca da jedes, nema problema. Ali to samo dok ne dodjes u JNA, tu se uredno trosio pasulj sa svinjetinom za veceru, pa mozes to da jedes a mozes i da ostanes gladan. Si zaboravio da bi sluzio vojsku, duzio pusku, isao na bojevo gadjanje i na teren?

Posted

Pa nisu svi bili u peshadiji. Bilo je i drugih kadrova, narocito za fakultetski obrazovane.

Posted

Jeste, mogao si i artiljeriju da fasujes, a i mornarica je pravila od decaka ljude. Ko voli fakultet moze i to, al se prvo odsluzi vojska, odmah posle srednje skole. 

Posted (edited)

To mozda 50-ih, 60-ih. Moja rodbina je redovno zavrsavala fakultet pre vojske. I to sa fakultetom dobili u startu oficirski cin.

Edited by noskich
Posted
39 minutes ago, noskich said:

Ne primam maramice, primam samo avionske karte do Pjongjanga. Podseti onoga ko je obecao da uplati.

Ili vremensku mashinu do SFRJ sa stanarskim pravom, besplatnim zdravstvom i skolstvom, socijalom, odmaralistima za zaposlene, paketicima za praznike i ostalim...

Prica iz SFRJ, jedan lik zavrsio fakultet, Novosadjanin. Ponude mu nakon diplomiranja posao u Futogu. On se neckao, kaze daleko mu (12 kilometara od centra) od roditeljske kuce. Poslodavac vadi kljuceve iz stola. Opet se ovaj pozali kaze nema zena posao, gde ce naci posao u Futogu? Kaze mu poslodavac nema problema.

I eto, jedan razgovor za posao, rezultat je bio stan i dva posla za oba supruznika. Gde to ima? Gde je to ikada bilo?

Ti si jedna obična pijavica i kukavica. Idi u Pjongjang da živiš, ne u posetu za Novu godinu. 

Posted (edited)
3 minutes ago, dragance said:

Ti si jedna obična pijavica i kukavica. Idi u Pjongjang da živiš, ne u posetu za Novu godinu. 

36 minutes ago, noskich said:

Pa jbg, ja napisah da kao vegetarijanski budista ne mogu da zivim u DPRK, ali mi argumentacija nije bila uvazena uopste. Zapeli pa zapeli da moram da zivim tamo iako napisah da ne odgovara klima, ne odgovara ishrana, ne odgovara nemogucnost prakse.

Isto napisah za Srbiju i opet nije bilo uvazeno.

Nego podseti me isto, evo prosle nedelje u Sidneju, za par dana temperatura pala od 45 do 18. I naravno da sam se razboleo, Zato mi daj Thai konstantno vreme.

Tako ti je to u plutokratiji. 4 nedelje godisnjeg odmora od kojih ti dve uzmu za bozic i novu godinu.

Edited by noskich
Posted
13 minutes ago, noskich said:

To mozda 50-ih, 60-ih. Moja rodbina je redovno zavrsavala fakultet pre vojske. I to sa fakultetom dobili u startu oficirski cin.

Dobijanje u startu oficirskog cina (i sluzenja roka od godinu dana umesto tri godine) je bilo u vreme tvog dede. Osamdesetih se u vojsku islo posle srednje skole.

Posted
1 hour ago, noskich said:

Tako ti je to u plutokratiji. 4 nedelje godisnjeg odmora od kojih ti dve uzmu za bozic i novu godinu.

A preskočio sam taj deo. Znaci nije više viza problem, sada je klima i hrana?