Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Odlican je ovaj preparirani piton kao deo unutrasnje dekoracije

Posted

Meni su jaci delfini na tirkizno plavom ramu od ogledala vizavi cigli. U Negotinu uzdisu za onakvom kombinacijom.

Posted (edited)

Poenta njegove pisanije je bila da, kao rodjeni Amerikanac, nije ocekivao ovakve pizdarije po Kanadi. Liberalni Amerikanci, sto John Dolan jeste, zamisljaju Kanadu kao zemlju koja funkcionise besprekorno. Ne ocekujes da ti neko iz cista mira zapali auto. Ne ocekujes da izgubis posao zato sto si savetovao studenta da misli svojom glavom. Ne ocekujes da ti neko uvali fake intolerance test. Ne ocekujes da ti neko proda barku bez papira. Ne ocekujes da te ne puste u shelter zato sto ti je partner suprotnog pola. Mozda on deluje neverovatno naivno, ali i sam priznaje da je imao spusten gard, jer "ako sam preziveo Rusiju, prezivecu i ovo". Ispalo je suprotno, jer je u Rusiji imao prijatelje, a u Kanadi nije.

Dobro si ti to sumirao, meni je ipak za plač majke bobove to što je ničim izazvan, iz čista mira, ostavio tenjur™ posao u Novom Zelandu... E, ponekad tako i bude, kad se mnogo zaigraš, od igračke plačke, što kaže narod.

Edited by Indy
Posted

Stvarno mi je žao ovog profe i supruge mu ali realno, ponašali su se kao idioti. Da ne provere da li je dozvoljeno držanje ljubimaca u stanu pre nego što kupe dogu? Da pukne 700 dolara na test intolerancije kod neke nadrilekarke koja mu kaže da nije alergičan na orašaste plodove i onda prvo što uradi je da kupi kilo lešnika i da ih ždere? Da vozi auto kome je isteklo osiguranje? Žalim slučaj, ovaj je stvarno za Darvinove nagrade.

Posted

Ljudi rade razne neverovatne gluposti, ovaj je samo skroz iskren u vezi toga. Imam utisak i da je toga svestan i da piše o tome javno u nekoj formi (samo)terapije pisanjem.

Ima zanimljivu biografiju (koliko je puta samo izgubio posao?), koristio je i drugi identitet (što nije retko za pisce), a izgleda ima pik na hipije, posebno Georgea Monbiota, lol.

Posted

Dobro si ti to sumirao, meni je ipak za plač majke bobove to što je ničim izazvan, iz čista mira, ostavio tenjur™ posao u Novom Zelandu... E, ponekad tako i bude, kad se mnogo zaigraš, od igračke plačke, što kaže narod.

On je malo cudan, ali me je taj njegov potez u prvi mah naveo na pitanje "a kolko je stvarno dosadno tamo dole da covek iz cista mira napusti tenjur™"?

a onda sam se setio da postoje takva mesta i u SAD. Konkretno, znam za dvojicu Srba koji su, nevezano jedan od drugog, dobili tenjur™ negde na nekom OK univerzitetu Bogu iza nogu u Novoj Engleskoj, gde su cak i kuce jeftine jer niko tamo nece da zivi. I cim su dobili tenjur™ i zelene kartone, krenuli su da traze poziciju na drugom univerzitetu jer tamo zaista nema nista. 

Posted

ObiW, procitao sam cela prva dva dela i primetio sam alergijsku reakciju i taj shelter i otkaz. Jos uvek mi je nejasno gde se denulo 50k? Nemoj pogresno da me shvatis, ja se sa zenom takmicim ko ce da nadje vise negativnih stvari u Australiji ali i pored najbolje namere ne mogu da shvatim tog lika. Slazem se za posao i lokalce i da je bitno imati prijatelje. Ali osnovno je da se uradi neki due diligence - proveriti osiguranje za kola, pravila kucnog saveta itd. Drago mi je da je imao osiguranje koje mu pokrilo troskove hitne pomoci jer bi ga u Melburnu za to odrali par hiljada. Mislim svuda moze da se na.ebe ali fora je da uradis sve da do toga ne dodje. Ja kad sam kupio auto ovde posle mesec dana od dolaska, terao sam neke Engleze da mi pokazu brojeve karoserije i motora, da urade pregled auta kod "mog" majstora i jos sto stvari, poludeli su od mene. Jbg bolje safe than sorry.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posted

kao neko ko je promenio stan zbog uzimanja macke, i meni je van pameti da su kupili dogu (dogu!  :lolol: ) bez da su proverili da li je dozvoljeno. i to jos iskesirali 1200$ za psa bez papira pa se onda cude sto je mesanac...

Posted

Stvarno mi je žao ovog profe i supruge mu ali realno, ponašali su se kao idioti. Da ne provere da li je dozvoljeno držanje ljubimaca u stanu pre nego što kupe dogu? Da pukne 700 dolara na test intolerancije kod neke nadrilekarke koja mu kaže da nije alergičan na orašaste plodove i onda prvo što uradi je da kupi kilo lešnika i da ih ždere? Da vozi auto kome je isteklo osiguranje? Žalim slučaj, ovaj je stvarno za Darvinove nagrade.

i dodajmo na to kupovinu barke, da, iako nikad nisu ziveli na brodu, zive u Kanadi zimi. mislim ok, ljudi prave gluposi, ali ovaj izgleda nikako ne uci iz sopstvnog iskustva.

A i to, otpusten jer je rekao studentu da "misli svojom glavom", come on.

Posted

kao neko ko je promenio stan zbog uzimanja macke, i meni je van pameti da su kupili dogu (dogu!  :lolol: ) bez da su proverili da li je dozvoljeno. i to jos iskesirali 1200$ za psa bez papira pa se onda cude sto je mesanac...

Oni su ocigledno iz neke provincije po Amerikama - ili tamo nema - kako se ono zove - "Strata Rules and Bylaws" shto kucni savet u zgradi ili gated community-ju zna da uvede. Tu ima svega - bukvalno mozes da ocekujes u zgradi punoj centralno-evropske gerijatrije da je jedan bylaw da ne primaju stanare koji kuvaj kari - ili vec tako nesto... Pse, macke, zabrana postavljanja drvenog poda umesto "karpeta" (objashnjenje - kad neka u stiklama hoda - ozgo™ - slaba zvucna izolacija i taj rad) i dalje redom. Morash zeni ruku preko usta da drzish dok pricate™... 

Posted

i dodajmo na to kupovinu barke, da, iako nikad nisu ziveli na brodu, zive u Kanadi zimi. mislim ok, ljudi prave gluposi, ali ovaj izgleda nikako ne uci iz sopstvnog iskustva.

uvek mozemo da se nadamo da je dosta toga izmislio za potrebe pisanja al' sta ako nije, ne??

Posted

jednom kad cujes ono - da se vlasnik barke/plovila raduje 2 puta - kad je kupi i kad je proda - sve ti bude jasno. ako ne cujes onda svasta moze da ti padne na pamet. 

U sustini - lici to malo (uz mnogo vise sportske nesrece) na price i ocekivanja nekih mojih poznanika koji su otisli na trule™ zapade - aka #normalnije zemlje - nadajuci se da ce tu biti znacajno drugacije 7 bolje nego u majcici™. A ne zna sirotinja ono - "it's all legal until you het caught"...  :fantom:

Posted

Znam, bio sam u Bumrungradu. Nego, to je u Bankoku. Kako je privatno (a i drzavno) na obodu dzungle, tamo gde ces da zivis?

Ne postoji dzungla na Tajlandu koja se nalazi na dalje od par sati od nekog grada. Jedini izuzetak je da zivis bas uz granicu sa Burmom na zapadu, ali ne bih tamo. Interesantni su mi prevashodno severni i centralni Tajland, Chiang Mai i sve provincije oko njega i centralni deo uz granicu sa Laosom. To je sve najverovatnije na oko sat-sat i po od vecih gradova, s tim sto na Tajlandu cak i svako malo selo ima neku pijacu, prodavnice, doktora opste prakse, skolu, a manji gradovi-varosice bi verovatno bili na pola sata razdaljine, ako ne i manje.

Posted

Ne postoji dzungla na Tajlandu koja se nalazi na dalje od par sati od nekog grada. Jedini izuzetak je da zivis bas uz granicu sa Burmom na zapadu, ali ne bih tamo. Interesantni su mi prevashodno severni i centralni Tajland, Chiang Mai i sve provincije oko njega i centralni deo uz granicu sa Laosom. To je sve najverovatnije na oko sat-sat i po od vecih gradova, s tim sto na Tajlandu cak i svako malo selo ima neku pijacu, prodavnice, doktora opste prakse, skolu, a manji gradovi-varosice bi verovatno bili na pola sata razdaljine, ako ne i manje.

Trebalo je tako nesto da preporucim mom drugaru i imenjaku a ne da se lomata po Nepalu (Katmandu sa okolinom). Nisam jos cuo utiske al' je putovanje prevashodno bilo - ono - pilgrimage... Decko je kolega dubista™.