barrcode Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ako se ne izjalove planovi, penjem se na Olimp za weekend. odlično. samo da vas posluži vreme.(inače, 1 zanimljivost - planinari, alpinisti vole da kažu da je pravilnije reći "penjem Olimp" nego "penjem se na Olimp")ja za mesec dana idem na onaj vrh (slika iz jula meseca): http://c0278592.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/original/36406.jpg1. glečerska tura u životu.
rajka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 sta, isla si kroz minska polja, mrtva hladna? :o
ivy Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 sta, isla si kroz minska polja, mrtva hladna? :oovo konkretno tu je okaceno kao atrakcija za turiste,haha ludi bosanci a inace da,minska polja su nazalost hladna realnost svuda po Bosni i sumama i planinama bosanskimgde je ovo?Cvrsnica,BiH
Elmer Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Lepo... Desi li se tebi da te zvekne promaja (plus prasina) po tih visina pa ti oko sutradan otekne kao krompir :) Upravo se lecim na svoju ruku... a oftalmolog rekao ono sto sam i sama znala, mogla sam mu s vrata dati pare i poci da ne gubim vreme <_<
ivy Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 e ovo je moje prvo planinarenje tako da nemam pojma a spavali smo napolju na 1961mnv i duvao je vetar i bilo je bas hladnoa ni na letenju i na visinama nemam problema sa promajom niti ocimanadam se da ce ti oci biti ok i da ce proci :)
Anonymous Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ovo konkretno tu je okaceno kao atrakcija za turiste,haha ludi bosanci a inace da,minska polja su nazalost hladna realnost svuda po Bosni i sumama i planinama bosanskimCvrsnica,BiHJa se sa tim nikako ne bih zajebavao, meni su bosanski lovci pričali, a i razni ljudi po Sarajevu, da je u Bosni mine postavljala svaka budala, niko minska polja nije mapirao i sad niko ne zna gde ima mina, a ljudi su se opustili, pošto rat davno prošao, a mine su tu.Bosanske planine su čarobne (što se vidi na fotografijama), ali ću ih ja izbegavati, dovoljno je sranja gore, samo mi mine fale.Identično cveće (među ostalim) sam danas iskopao sa korenom danas na Orjenu, sa idejom da ih zasadim u Novom, sumnjam da će plan uspeti. Spržio sam se na vrućini, težak je zemljoradnički posao.
ivy Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 (edited) Ja se sa tim nikako ne bih zajebavao, meni su bosanski lovci pričali, a i razni ljudi po Sarajevu, da je u Bosni mine postavljala svaka budala, niko minska polja nije mapirao i sad niko ne zna gde ima mina, a ljudi su se opustili, pošto rat davno prošao, a mine su tu.Bosanske planine su čarobne (što se vidi na fotografijama), ali ću ih ja izbegavati, dovoljno je sranja gore, samo mi mine fale.Identično cveće (među ostalim) sam danas iskopao sa korenom danas na Orjenu, sa idejom da ih zasadim u Novom, sumnjam da će plan uspeti. Spržio sam se na vrućini, težak je zemljoradnički posao.pa mi smo vec treca godina za redom u Bosni,na Kupreskom polju i mina ima i ima ih svuda ali ih i ciste i mapirali su vec dosta i izlaze mape svake godine azurirane..imamo drugare sumare koji to dobijaju,doduse samo za svoj reon ali zna se otprilike gde su mine i tamo niko ne ide..a ovo na Cvrsnici je bas bas pored planinarske staze a upozorenje je vidljivo pa ti hajd pa sidji sa staze ako smes :lol: a to cvece sam slikala na oko 1700mvn tako da ga ja ne bih odatle dirala a ne jos i spustla na ovih nasih nesrecnih 88mnv ;) Edited June 27, 2011 by ivy
Anonymous Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Mine se mapiraju kad se postavljaju i to radi reguralna vosjka, a stoka devedesetih to nije radila, pošto nije bilo regularne vojske. Te mine će, nažalost vremenon, raščistiti divlje životinje, a oni sad mogu da naknadno mapiraju koliko hoće.Ovo moje cveće sam kopao na 1300, ovde na 0 m me ubeđuju da će plan uspeti, a ja sam veoma skeptičan. Žao mi cveća, a verovatno sam ga džabe kopao i teglio po ovoj vrućini.
Mil@n Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Izjalovio se Olimp, jer sam, ubog, zaboravio da radim subotu, nisam je radio mesec i po, a kad me zovu u akciju, ja navikao samo da opalim: i'am in. Zamena je bila bajk tura po Kučajskim planinama i ostanak u vikendici ortaka, međutim, nosač bajseva nije mogao da se namontira, pa je zamena zamene bio "samo" vikend u ortakovoj vikendici koja je raj u malom, planinskog tipa, krov do zemlje, lamperija, starinske jako udobne fotelje, peć ispod stepenica, roštilj ugrađen bukvalno u samo brdo u debeloj ladovini, 5 kila najraznovrsnijeg mesa, lubenica, dinja, sladoled, džabalebarenje u hladu i čitanje "games of thrones" uz huk reke i cvrkut ptica, valjda i to može da prođe kao neka "avanturica". :)
rajka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Izjalovio se Olimp, jer sam, ubog, zaboravio da radim subotu, nisam je radio mesec i po, a kad me zovu u akciju, ja navikao samo da opalim: i'am in. Zamena je bila bajk tura po Kučajskim planinama i ostanak u vikendici ortaka, međutim, nosač bajseva nije mogao da se namontira, pa je zamena zamene bio "samo" vikend u ortakovoj vikendici koja je raj u malom, planinskog tipa, krov do zemlje, lamperija, starinske jako udobne fotelje, peć ispod stepenica, roštilj ugrađen bukvalno u samo brdo u debeloj ladovini, 5 kila najraznovrsnijeg mesa, lubenica, dinja, sladoled, džabalebarenje u hladu i čitanje "games of thrones" uz huk reke i cvrkut ptica, valjda i to može da prođe kao neka "avanturica". :)u jee, u kom delu zemlje je to?
расејан Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 moje prvo planinarenjeЈесам ли ја једини коме играју слова пред очима па "Вилиновац, Заглавље" читам мало горе мало доле, све у славу Бешке?
Recommended Posts