Jump to content
IGNORED

Avanturizam


rajka

Recommended Posts

htela bih da budem avanturista. prvih nekoliko avantura koje su mi pale na pamet su:-zip-lining u kostarici-poseta antarktikuda li ste bili negde na avanturistickom putovanju i da li zelite da idete negde? razmenjujmo ideje, kolege avanturisti.costa-rica-zip-line-small.jpgp470665-Managua-Ziplining.jpgAntarctica.jpgpenguins.jpg

Edited by rajka
Link to comment
  • Replies 416
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ivy

    130

  • barrcode

    51

  • Elmer

    51

  • Mil@n

    34

Top Posters In This Topic

По дефиницији једног другара, авантура је кад не испланираш.Тако смо ми отишли у Сегедин ухвативши прво аутобус за Суботицу, а одатле... воз. Два вагона шинобуса, пруга неким чудом још није расходована, обрасла у коров, 20 км/ч. Прелазак гране траје цео сат, јер један граничар покупи све пасоше, однесе их у свој уред, испечатира, па врати. Исто то после уради и мађарски граничар. Мађарски воз, дакако, иде бар 60 на сат.Тек је повратак био авантура. Кренули смо око четири поподне на аутобуску, међутим последњи бус преко гране оде око пола два. На железничку стигнемо око пет, последњи воз је отишао око три. Погађамо се са таксистима, и један Бугарин само што није умлатио Мађара који је наводно хтео да нас одере. После одемо пешке мало даље, а тај Бугарин као случајно наиђе - све то да не види онај што је био први на реду. Одвезе нас до гране, наплати 4000 форинти (1€ је био 292 форинте тада) и ми полако пређемо грану пешака, све рачунајући да ћемо ухватити неки аутобус успут - ту се већ сливају и ови што иду од Пеште. Међутим, сви аутобуси су неки чешки, словачки, бугарски и слично. Покушавамо да стопирамо, макар за Нови Сад, ал' ништа од тога, ко нема пуна кола путника има пуна кола робе. Крећемо полако пешке, бајаги стопирајући успут, и стижемо до пумпе. То је већ два километра од места где нас је таксиста спустио.Пумпа има свог безбедњака, па га питам да ли има неки превоз или нешто... каже има он свог таксисту у Хоргошу. Узимамо неке сендвиче и чекамо да он добије таксисту на мобилни. Таксиста је још у Сегедину, али кренуо је. И стварно, за једно пола сата стиже он. Свраћамо прво до њега кући да остави шта је пазарио - 60 литара воде, два три картона шећерне водице, нешто ваљда млека и сокова, већ се хвата мрак и не види се најбоље. У авлији један гусан се шепури, то му је, каже, миљеник. Стижемо у свој сокак пре девет, вожња 45€, крај авантуре.

Link to comment
Нешто немам поверења у њих - наводно имају 14 година искуства, а регистровани су прошле године. Седиште им је у Србији, а текст им врви лошим преводом. Под страницом "наше искуство" уопште не спомињу колико то они искуства имају, него је experience преведен као искуство уместо као доживљај (тј нит знају енглески нит српски како треба).Могуће је да би путовање с њима било авантура... оне врсте какву сам описао горе :P.
Link to comment

Pa gde je taj avanturistički duh... treba se pokrenuti prvo. Elem, što se mene tiče, volim prirodu i boravak u njoj, tako da praktikujem nedeljne šetnje u okviru grupe koja organizuje izlete svake nedelje na različitim mestima u CG. Prednosti: obiđu se mesta koja inače ne bi, druženje, roštiljanje ili čorbijanje, sveukupno, pravo uživanje, pogotovu nakon zimske hibernacije. Ono što preporučujem su:water-rafting.jpgitent%20and%20campfire.jpgNisam probala paragliding nažalost ali bih mlogo volela. Ima ih ovuda xixixi, spust sa Brajića do Bečića.

Link to comment

i ja bih rafting i to spustanje sajlom preko provalije i bandzi dzamping i kajt na moru i tandem skok padobranom :)e da,hocu i da letim jedrilicom ovog leta http://avanturatravel.com/aktivni-odmor/avanture-u-vazduhu/letenje-jedrilicom/decko i ja imamo u planu da kupimo jedan od onih kajaka na naduvavanje,dvosed pa cemo na leto neki spust-veslanje-zalazenje u rukavce-kampovanje po peskovima niz Dunav pa dokle stignemo,trebalo bi da bude zanimljivo :wub: a sto se tice proslih iskustava,poslednje 3godine mi je ugl svako putovanje, vezano za paraglajding i planine..a takodje i svaki dan ili vikend i kad god moze negde da se ode na letenje..evo npr. u sredu 23.03. bi bilo lepo da se ode u Vrsac..i bilo je nekoliko nekih stopiranja i jedan trance festival u Bugarskoj sa kog sam se tri dana vracala kuci..

Edited by ivy
Link to comment
Da, i kad Milogleb Dluff napiše ozbiljan post :) i momenat kad rotvajler ispred zgrade misli da li da me pojuri, pa odustane
Ti si danas na poslu bila Elmer, a sad si neka zena sa maskom za svinjski grip. Ili su to naocale. Kako je to mogucno? :unsure: Edited by Milogled Bluff
Link to comment
Ti si danas na poslu bila Elmer, a sad si neka zena sa maskom za svinjski grip. Ili su to naocale. Kako je to mogucno? :unsure:
У купатилу, пред чаробним огледалом, сваког се дана догађају чуда.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...