Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted

Jeste, nije jeftin, ali, ostali ili ne mogu da ponude ono što on može ili su skuplji.Uporedi sam.Levče (Evergeen) ima solidne cene ali prilično manji izbor).Bio sam u magacinu u kojem Zoranlp i njegov ortak Laza drže gomilu ploča-izgleda da su pokupovali sve licence u Srbiji-Borko ima bolji izbor.Neću dalje da ga reklamiram.;)Uostalom, ja volim da svoje novce potrošim kod njega, uvek je zabavno.Ostali svoje pare nek troše po svom nahodjenju.wave2.gif

Posted
Kupovao sam neke ploče od tog Zoranlp-a i jeste da su mu ploče očuvane i da je opis stanja prilično tačan, ali, on je, čini mi se, direktno zaslužan što su cene licenci skočile na 500+ dinara.A cene takozvanih or'ginala su mu 50 do 100 odsto veće nego kod Borka.
Vidi, ako ZoranLP za licencni (Suzy) Springstinov Darkness... stavi 1000 din - nije ZoranLP kriv, nego ti što ga nisi platio 300 ili 400 mint stanje na svakom drugom mestu.I nije ni Borko izuzetak - i on je višestruko podigao cene.Prodavci mogu da stave kojugod cenu misle da će dobiti za svoju robu - to je sasvim prirodno i ne vidim problem.Kad naletim na zanimljive situacije mogu da nekome koga poznajem, ili ovde, ili na drugom mestu javnoukažem na nelogičnosti.Ploča i skupih loših i jeftinih dobrih je oduvek bilo, a i biće.Poslednji put kada sam kod Borka pazario uzeo sam 7-8 izvanredno očuvanih licencnih ploča sjajne džez muzike, što me je došlo manje od 400din po komadu. To ne bih nazvao skupim, naprotiv!Sav ovaj hajp oko vinila će neminovno proći.Šta je dobro - ogroman broj naslova je ponovo štampan na vinilu i to sve neće da se proda, bez obzira na male tiraže, biće nam olakšan izbor i pronalaženje gomile naslova koje računam nije problem naći u USA, ili UK, ali u Srb ipak jeste.NET je zakon!
Posted

Slažem se, Borko nije svetac i neće se ustručavati da ošiša ovcu.Samo mi se čini korektnijim od većine.Dalje, sav taj hajp i nije tol'ko loš, cene jesu veće ali je i izbor mnogo veći, na Berzi, Kupindu i sl, o netu da ne govorim.

Posted
Slažem se, Borko nije svetac i neće se ustručavati da ošiša ovcu.Samo mi se čini korektnijim od većine.
Korektan zato što ima ime i reputaciju i radnju i pre ove histerije, a baviće se time zasigurno i u budućnosti.Nema čovek razloga da sve to ugrožava, a što oće sad da zaradi malo više nego juče, pa sve je to normalno.Udobnost kupovine s/h vinila kod Borka jednostavno nema alternativu u Beogradu - izabereš ploču, zavrtiš je na gramu, dogovoriš se oko cene, vratiš i zameniš ako si nešto propustio i kao bonus dobiješ par nezamenljivih anegdota :)
Posted

Sto se cena tice kao sto Ras rece, svako moze da trazi koliko hoce. Predpostavljam da ima i logike, ne prodaje mi se, ali ako je neko lud da plati toliko, svakako cu da prodam. Potpuno sam fasciniran sa onim sto upravo nadjoh.18.000 din Prodao bih svoj primerak za 15 000 i vodio kupca na veceru. Ako je female, veceru sa doruckom cool.gifBLUES-TRIO-BALKAN-BLUES_slika_L_776724.jpgAli ovo mi je najfascinantnije 12.000 dinTHE-CURE-DISINTEGRATION-MIXED-UP_slika_L_805903.jpgAko ova dva The Cure cd-a vrede zajedno vise od 600 din, e znam sta je sa trzistem. Pa tim diskovima su se ovde gadjali, pogotovo ovaj Mixed Up koji (svojevremeno) dobijes od prodavca na berzi ako kupis neki od diskova sa rasprodaje.

Posted

molim da se ova plemenita tema dalje ne zagađuje kompaktnim digitalnim smećem :evil:

večera sa doručkom c c c strašno :)

Posted (edited)
molim da se ova plemenita tema dalje ne zagađuje kompaktnim digitalnim smećem :evil:
Izvinjavam se na nedozvoljenom procentu kompaktne plastike u postu. Evo jedne kreativne ideje sta sa vinilima kada vam dosade ili nemate gramofon.record6.jpgAko volite i cd i vinil evo resenjahttp://www.synthgear.com/2010/artists/jeff-mills-cd-vinyl-hybrid/EDIT: Evo jos jedne kreativne idejehttp://www.toxel.com/inspiration/2009/06/16/silhouettes-made-from-vinyl-records/ Edited by wayfaring stranger
Posted

Danas je odličan dan za:A tu je i The Man himself:Veselo vam bilo!

Posted
440x440-c.jpegmnogo lepo iznenadjenje godine!
Posted
mislim da sam još piškio u krevet, kada je zadnji put ova ploča bila na gramofonu
Jesi li ustao iz kreveta cool.gif
Posted
Jesi li ustao iz kreveta cool.gif
samo toliko da se u njega vratim61Ij0JBPRdL._SL500_AA240_.jpg
Posted

Malo sam zalut'o, ovi, kao, nešto pjevaju, al' eto...vratiću se, nekako.

Posted
Malo sam zalut'o, ovi, kao, nešto pjevaju, al' eto...vratiću se, nekako.
imaš tvoje progresivce, ne arči mi ploču angry.gif now. pl. relaxin and cookin with miles davis