Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted
On 21.5.2022. at 10:04, wayfaring stranger said:

Priprema za djuskanje

spacer.png

spacer.png

Oćeš da se menjamo?

IMG-5313.jpg

IMG-5314.jpg

• +1 1
Posted (edited)
56 minutes ago, vladavsnarod said:

Oćeš da se menjamo?

Ne, ali HG odlicno izgleda. Evo prave svrhe ovog topica. Nisam ni znao da postoji ovaj picture disc. Generalno, najvise PD-ova izgleda ili prosecno (kao ovaj James White ili Roky Erickson koga sam postovao) ili bas lose. Ovaj stvarno lepo izgleda. Ako budes kojim slucajem prodavao, javi.

Edited by wayfaring stranger
  • +1 1
Posted

Oćeš da se menjamo?

IMG-5313.jpg

IMG-5314.jpg

Ovo vinil? Izgleda premoćno. Nema ga na discogsu al bi verovatno koštao bubreg i po :)

Nego kad šalju Odbranu i poslednji dani iz Croatia records? Oktobra?
  • +1 1
Posted
12 minutes ago, Zlurad said:

Nego kad šalju Odbranu i poslednji dani iz Croatia records? Oktobra?

Predpostavljam da će u junu stići u Jugoton u Beogradu. Ako neko bude zvao Jugoton, neka prosledi info ovde. 

Meni je čudo da se ne spominje Treći svijet koji je, valjda, odavno gotov. 

Posted

Idem ja direkt u Jugoton 17., pa ću da javim…

• +1 1
Posted
1 hour ago, Singer said:

Idem ja direkt u Jugoton 17., pa ću da javim…

Hajde, molim te, ako si dobar sa njima pitaj i kada će da dovuku Pad Italije cd?

Poslednjih 14 godina mi obećavaju da će biti prilikom sledeće isporuke.

Kaži im da pitaš za druga.

• +1 1
Posted
2 hours ago, wayfaring stranger said:

Predpostavljam da će u junu stići u Jugoton u Beogradu. Ako neko bude zvao Jugoton, neka prosledi info ovde. 

Meni je čudo da se ne spominje Treći svijet koji je, valjda, odavno gotov. 

Tek sam sad uspeo da provalim da je Jun u pitanju za reizdanje Idola. Vise sam se koncentrisao na tekst koji si pisao (jer si napisao 4 meseca :D) a ne na zvanicnu objavu. Narucicu ja Idole preko Croatia records, verovatno ce tad da stigne u Jogoton, mozda sa zakasnjenjem zbog gomile pre ordera

• +1 1
Posted

Zvao sam danas Jugoton da rezervišem Odbranu. Primaju i rezervacije za Treći svijet pa sam se i za to upisao. Kažu da će navodno oba izaći u isto vreme početkom juna, međutim, očekuju da će u BG stići sredinom juna. 

Imam oba prva izdanja, Haustor mi je praktično u perfektnom stanju, Odbrana nešto slabija, ali ova reizdanje su neodoljiva.

• +1 1
Posted
14 hours ago, wayfaring stranger said:

Rezacemo na redgenskim snimcima, kao Rusi svojevremeno. 

Negde je išla priča da ćemo kroz koju godinu svi moći da pravimo odlične kopije vinila pomoću 3D štampača.

• +1 1
Posted

Kad smo još tu kod Idola, da vam kažem da sam od skoro prešao na full nerd mode pa sam nabavio one kao arhivatorske zaštitne omote za vinile a i same omote albuma.

Dizajnirao ih je lik iz Kanade (i zaštitio kao patent) a mnogo su dobri.

image.thumb.jpeg.0bafd27cb2d723021a99d05e8b57eca2.jpegimage.thumb.jpeg.9f1712ab46d4443e141dc6af27ba9af0.jpeg

Spoljni su stvarno kristalno čisti, bez da se lome i prave nabore ili da se grebu vremenom pa postanu mutni - a dodatno imaju i "krilce" koje se savije kad se omot stavi u njega pa se zatvori i praktično je sve zaštićeno. Ono što je u stvari mnogo dobro je što takve pravi kao single ili dual pocket, pa postoje jedan ili dva džepa u koji se stavlja vinil spolja (bez da se otvara i vadi sam omot). Ima i varijantu sa lepkom pa se krlice zalepljuje/odlepljuje (nešto kao što ima Music On Vinyl na svojim) ali tu je samo pijtanje vremena kad će omot da natrči na lepak i onda jaojaojao...

Za same vinile prave 2mil, 3mil rice paper unutrašnje omote koji su bruka dobri. Antistatički potpuno, šanse nema da napravi micro ogrebotinice po površini. 

Ovo je sajt https://vinylstoragesolutions.ca/ Ja sam naručio ovo početkom godine da mi stigne kod prijatelja u Kanadi pa mi je on nedavno doneo kad je dolazio za Srbiju. 

Mislim da nije skupo u odnosu na kvalitet uopšte ali poštarina kolje da se naručuje direktno. Od nedavno su najavili da će imati i evropskog distributera pa ću to da probam kad ispucam ovu količinu što sam nabavio. 

Pogledajte i na YT, imaju svoj kanal a i drugi kanali su radili review za njihove proizvode - stvarno je top of the game.  

Posted

Cena je praktično jednaka MoFi omotima (unutrašnjim) na koje i liče. Nisam ih davno poručivao, pa ne znam odakle ih je najpovoljnije dovući? Juno.uk kaže 10 funti poštarina, što je poprilično.

Posted
2 hours ago, Ras said:

Cena je praktično jednaka MoFi omotima (unutrašnjim) na koje i liče. Nisam ih davno poručivao, pa ne znam odakle ih je najpovoljnije dovući? Juno.uk kaže 10 funti poštarina, što je poprilično.

Probaj iz Kanade da naručiš pa će ti shipment sa Juno-a biti džaba :D 

2 hours ago, kurdi said:

Ja mislio po slici da je mofi

Suštinski, svi su oni MoFi... Analog Productions koristi ovakve, ima ih ih Invest In Vinyl... verovatno postoji par proizvođača a onda je samo pitanje printa na njima pa idu pod neki brend. Kad tražiš rice paper lp inner sleeves ima ih da biraš.

Ja sam prvenstveno uzeo ove kandske jer su me privukli spoljni omoti koji su stvarno klasa za sebe. Ove unutrašnje sam uzeo usput, za probu. 

Posted (edited)

20220526-101030.jpg

20220526-101039.jpg

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Vlada me je sa svojim Howe Gelbom podstakao na razmisljanje o ex-YU picture diskovima i shapeovima. U sustini ovde je bilo, a i sada je borba da se uopste dodje do vinila, a colour, shapeovi, picture diskovi su uglavnom zelje. Koje ex-YU picture diskove ili shapeove znate ili imate?

Edited by wayfaring stranger
  • +1 2