Indy Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 2 hours ago, maheem said: i kupuje Kupovalo bi se više da ovako ne odvaljuju sa cenama, barem u Australiji (vidim da je u USA jeftinije). Npr. Spoiler
ragasto Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 Al' deru sa cenama...naročito AAA tehnologija u 2020, na 200g vinilu.
Ras Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 Taj rekord u prodaji je bitan koliko i rekordan rast BDP Srbije, jer vinil nije glavni nosač zvuka još od sredine osamdesetih: https://www.riaa.com/u-s-sales-database/
maheem Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 6 hours ago, Indy said: Kupovalo bi se više da ovako ne odvaljuju sa cenama, barem u Australiji (vidim da je u USA jeftinije). Npr. Reveal hidden contents 5 hours ago, ragasto said: Al' deru sa cenama...naročito AAA tehnologija u 2020, na 200g vinilu. Sinoć sam baš psovao takvo reizdanje od 70€. Moram da istražim kako do ploča iz USA.
wayfaring stranger Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 4 hours ago, maheem said: Moram da istražim kako do ploča iz USA. Ako nadjes neki autobus na liniji USA - BG javi pa da i mi narucujemo. Prosle nedelje sam kontaktirao lika iz USA koji mi kaze da je najmanja postarina za 8 ploca 70$, a za dve 25$. Pre koji mesec hteo da narucim nesto od Discord records, kada sam izracunao postarinu, jeftinije da kupim ovde u Nemackoj.
Peter Fan Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 7 hours ago, Ras said: Taj rekord u prodaji je bitan koliko i rekordan rast BDP Srbije, jer vinil nije glavni nosač zvuka još od sredine osamdesetih: https://www.riaa.com/u-s-sales-database/ Pa niko ne kaze da je bitan, ali je interesantno. Ubr, prodalo se vise ploca no CD-ova.
Haralampije Posted December 16, 2020 Posted December 16, 2020 On 11.12.2020. at 14:58, wayfaring stranger said: Ako nadjes neki autobus na liniji USA - BG javi pa da i mi narucujemo. Prosle nedelje sam kontaktirao lika iz USA koji mi kaze da je najmanja postarina za 8 ploca 70$, a za dve 25$. Pre koji mesec hteo da narucim nesto od Discord records, kada sam izracunao postarinu, jeftinije da kupim ovde u Nemackoj. isplati se, ionako ce biti u celofanu
đorđe geprat Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 (edited) za posle ručka. coltrane, mc coy tyner, jimmy garrison, elven jones afro blue impressions Edited December 19, 2020 by djordje geprat 4
cartman Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 36 minutes ago, djordje geprat said: za posle ručka. coltrane, mc coy tyner, jimmy garrison, elven jones afro blue impressions Opasna je ta Pablo serija. Nedavno sam na Limundu za 2500 nabavio svih 8 izdanja (Afro Blue i Jam sessions su dupli) . Sve super ocuvano kao uglavnom i svi jazz vinili koje sam do sada kupovao. Kod mene se vrti Two for the Road sa tendencijom da se do kraja dana zavrte i ostale 1
đorđe geprat Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 zašto volim ploče? uzeh maločas ovaj koltrejnov dupli album. sadržaj. front, karta afrike, možeš da je zagledaš, pozadi, sadržaj albuma sa detaljima. unutra, tekst, objašnjenje svirke: "izvođenje Dž. K. na ovom albumu treba uzeti u istorijskom kontekstu............................ovaj album koji ga prikazuje u jednoj ravnotežei načina izražavanjaiz sredie 50-tih i njegovih poslednjih izvođenja ilustracija je jednog značajnog razdoblja džeza. i, sećanje producenta na saradnju sa koltrejnom. staro dobro vreme.
cartman Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 Kad mene neko pita zasto volim ploce ... Na stranu zvuk Slusanje muzike je u tom slucaju proces gde se ukljucuje vise cula... Ucis od muzici, o izvodjacima, o trenutku u istoriji muzike, vuce te da istrazujes i da kopas sve dublje i dublje i nabavljas nove vinile (i u jednom trenutku ti zena kaze da si zavisnik i verovatno je u pravu )
Indy Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 Volim i ja ploče (ima tome jedno pedeset godina), ali ako je do učenja i "kopanja", teško to ide bez interneta... 1
maheem Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 34 minutes ago, Indy said: Volim i ja ploče (ima tome jedno pedeset godina), ali ako je do učenja i "kopanja", teško to ide bez interneta... Pa ti sad vidi kakvi su carevi ljudi koji su kopali ploče pre interneta i puštali to nama na radiju i žurkama. Btw morao sam da pazarim reizdanje: 1
cartman Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 19 hours ago, Indy said: Volim i ja ploče (ima tome jedno pedeset godina), ali ako je do učenja i "kopanja", teško to ide bez interneta... Na to i mislim... Svidi mi se bass pa vidim ko je svirao na discogs-u pa krenem u neka dalja istrazivanja... Idealan blend analogije i digitalnog
Recommended Posts