May 5May 5 Problem koliko vidim na redditu jeste uglavnom na 13. Ružnije jeste, ali ajde navikne se čovek na sve. Iphone 7, 8, pa na dalje sam uvek imao poslednju ios verziju i nikad ovakav problem. Ostaje factory reset kao hajl meri potez. Najgore što nisam ni planirao da radim update, ali nije drugačije htela da radi parental kontrola na YouTube app. Zapravo moglo je da se podesi sve kao za druge aplikacije, ali YouTube prosto ignorisao restrikcije. Naravno, klinac je dobio full zabranu tableta nakon što sam konačno sve podesio i sjebo svoj telefon
May 6May 6 Nakon factory reseta prodisao telefon. Izgleda da su 13-ticu majstori testirali samo sa clean install, a update sa 18.x.x nisu Ostaje ruglo od UI-a, ali barem funkcionalno ruglo. Inače ovo mi je prvi put da radim factory reset, a izmenjah popriličan broj uređaja za desetak godina. Uvek samo clone nakon upgrade-a i nikad problem.
June 21Jun 21 Šta mu sad dođe kao neki sweet spot za kupovinu? Po redditima kažu 15 ili da se ipak opružim za 17?
June 21Jun 21 Pa šta znam, brzinskim pregledom na ebay 15 mogu na nađem za skoro $300 manje. Kamera praktično ista, kao i ekran. Poenta korišćenja Epla i jeste duga podrška za starije modele, problem može biti jedino ako izbace nekakav mega update kao ovaj idiotski 26. Inače krvare oči i dalje od border radius na dugmićima
June 21Jun 21 Ако си просечан корисник 15 ће да ти одради све што и 17 само за солидно мање пара. Реално најекономичније је узети 2-3 године старији модел од најновијег и вози.Подршка ти реално није проблем, осим ако не планираш да фураш телефон 6+ година.
June 21Jun 21 2 hours ago, bios said:Inače krvare oči i dalje od border radius na dugmićima Popravili su u iOs27Ja sam jos uvek na 18.5 na telefonu (15 pro).
June 21Jun 21 Ja sam hteo na ugovor da kupim 15 ili 16. Ali ih više nije bilo. Onda sam kupio 17 pro maks. I čekao ga više od mesec dana. Probali da mi uvale 17 pro, ali je on manji od mog starog 14 maks pa sam dočekao. Ovaj 17 pro maks. I prezadovoljan sam
June 21Jun 21 3 hours ago, bios said:Pa šta znam, brzinskim pregledom na ebay 15 mogu na nađem za skoro $300 manje. Kamera praktično ista, kao i ekran.Poenta korišćenja Epla i jeste duga podrška za starije modele, problem može biti jedino ako izbace nekakav mega update kao ovaj idiotski 26. Inače krvare oči i dalje od border radius na dugmićima Koliki ti je budžet? Ako nisi zahtevan korisnik imaš i one “e” modele, 17e recimo. Dosta jeftiniji od osnovnih modela a nude dovoljno za nezahtevnog korisnika.iPhone 16 takoðe treba uzeti u razmatranje, kvalitetniji telefon i bolji dil od 15-ice svakako. Na KP je oko 600 evrića, nov. Edited June 21Jun 21 by Willow
June 21Jun 21 1 hour ago, Hamlet Strašni said:Ja sam hteo na ugovor da kupim 15 ili 16. Ali ih više nije bilo. Onda sam kupio 17 pro maks. I čekao ga više od mesec dana.Probali da mi uvale 17 pro, ali je on manji od mog starog 14 maks pa sam dočekao. Ovaj 17 pro maks. I prezadovoljan samKoliko je taj max? cenim ozbiljna 4-cifrena cena?
June 21Jun 21 22 minutes ago, Frank Pembleton said:Koliko je taj max? cenim ozbiljna 4-cifrena cena?На три године сам га узео. 36 пута 5.000
June 22Jun 22 10 hours ago, Willow said:Koliki ti je budžet? Ako nisi zahtevan korisnik imaš i one “e” modele, 17e recimo. Dosta jeftiniji od osnovnih modela a nude dovoljno za nezahtevnog korisnika.iPhone 16 takoðe treba uzeti u razmatranje, kvalitetniji telefon i bolji dil od 15-ice svakako. Na KP je oko 600 evrića, nov.Bacio sam se danas malo na research i e modeli su zapravo poprilično jadni. U odnosu na 15 lošija kamera i ekran, nema Dynamic Island i samim tim outdated dizajn star 10 godina. Doduše baterija duže drži, ali meni to nije nikakav deal breaker. I naravno noviji procesor, ali opet njega će u svakodnevnoj upotrebi slabo ko da oseti kao poboljšanje. U pitan ju je praktično isti cenovni rang, tako da jedino kome znači bolja baterija može da gleda 16e ili 17e. Čista 17 je već druga priča, ali opet za skoro 300 baksa više dobijem samo noviji procesor čije benefite neću osetiti. Tenutno imam 13 koji radi perfektno i jedini razlog što menjam je što je baterija na 80%, a nisam u fazonu da menjam bateriju. Radije ću da ga prosledim dalje u familiju manje zahtevnom korisniku. Bilo je problema nakon update na 26, ali kad sam uradio factory reset sve se vratilo u normalu.Inače tu 13-ticu sam kupio pre 3 godine dok je još 15 bila aktuena za 300 baksa. Vrhunska investicija, ispostavilo se.Biče po svemu sudeći 15 jer imam da nađem za nekih $400 zaključan na mrežu, a unlocked za oko $500. Rade mi obe varijante. Može polovan i za manje, ali nikad nisam kupovao rabljen telefon.