MancMellow Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 To tvoje je u virtuelnoj stvarnosti. U pravoj stvarnosti, kada se ukinu linije, poveca se broj prodatih karata.zavisi od broja stanica. al nešto mislim, produžili bi neke linije do nemačke i francuske, a onima koji ih ne koriste zapretili bi uzimanjem državljanstva i prava na nasledstvo
Venom Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 I ja kazem. Broj karata raste proporcionalnu smanjenju linija. Kad se ukinu sve linije, prodaja karata ce dostici +∞.
sherman Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 e, a je l istina da se u beogradu sad ulazi samo na prednja vrata u bus?ne. pomesao si nas sa onom palankom u vojvodini, kako se bese zvase, novi nesto
Venom Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 zavisi od broja stanica. al nešto mislim, produžili bi neke linije do nemačke i francuske, a onima koji ih ne koriste zapretili bi uzimanjem državljanstva i prava na nasledstvoTako je svuda u svetu. I u Parizu.
renne Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Radnici Komunalne policije koji su u pratnji Bus Plusa smeju SAMO TO da rade. Ne moze im se prijaviti ni jedan drugi komunalni prekrsaj na koji bi reagovali... Inside info...
Аврам Гојић Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 znaci sada moze da se neometano prodaje cvece na Slaviji?
renne Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 može, može i kod sava centra čarape sa kutije, imaju naredbu da nikoga ne diraju
kapetanm Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Policija u službi privatnog preduzetnika, oh, koja smo mi marva, pomozimo busplusu..bravo pirgavi, i policiju plaćamo, ergo doniramo firmu svakodnevno na sto načina
sherman Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 ako u Beogradu postoji neki tajnoviti superheroj sada je trenutak da izadje iz anonimnosti i spasi nas tiranije gradskog jokera
sherman Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 osecam da se i on chkapi vozi u klimatizovanom autu i da ga realno zabole za nas bednike
Alphons Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 uvek mogu da se autsorsuju pojedine linije/paketi linija najboljem ponuđaču, koji bi bio odgovoran prema redu vožnje i bio dužan da održava svoja vozila, a koji bi učestvovao podeli profita. deo kolača bi se merio dužinom linije, brojem polazaka, brojem putnika (što je valjda funkcija bus+), uz neke stimulanse za recimo najmanji broj žalbi putnika na vozače, čistoću, red vožnje itd. imaš javnu kontrolu i privatno "izvršenje", ne dozvoljavaš dnevno klanje vozača različitih prevoznika ali ga držiš odgovornim jer se tenderi obnavljaju češće (6 mes / 1god) i privatnik zna da može da izgubi deo kolača.poenta je da preciznim postavljanjem pravila koja bi morala biti iz domena reda vožnje, čistoće i bezbednosti, te sprečavanjem nelojalne konkurencije možeš komotno da spojiš i privatnu inicijativu i javno nadzor i da to produkuje pristojan rezultat.ovo gore nije neki poziv na raspravu nego pokušaj razrešenja čvora javno protiv tržišnog.Ovo super zvuči, u svakom smislu.Osim, naravno, u realnosti, jer je potpuno jasno da bi tender na svakih 6 meseci bio napravljen tako da samo 1 preduzeće može da se prijavi, pa makar ga štimovali tako da se traži da najmanje jedan (1) izvršilac na poziciji vozača autobusa ima konjski rep i zove se Mitar.Ne kontriram ti, nego više lamentiram "naglas" kakva je ovo zemlja, gde su jednostavne stvari beskonačno komplikovane, pošto ne odgovaraju probranom društvu, nego, jebiga, svima.
Sestre Bronte Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 pa to je ono, aj' pošalji mi tehničku specifikaciju one tvoje mašine, pa da napišem tendervaži đuro, evo šaljem
Recommended Posts