Jump to content

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Featured Replies

To tvoje je u virtuelnoj stvarnosti. U pravoj stvarnosti, kada se ukinu linije, poveca se broj prodatih karata.
zavisi od broja stanica. al nešto mislim, produžili bi neke linije do nemačke i francuske, a onima koji ih ne koriste zapretili bi uzimanjem državljanstva i prava na nasledstvo
  • Replies 16.8k
  • Views 1.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na liniji 50 ima vozaca iz Bangladesa/Indije i voze jako pristojno.  Ljudi masovno pokusavaju da ih nesto pitaju: 1) jedna baba - gde se silazi za Medakovic 2 2) jedan alkos - majstore

• Najverovatnije ih neće biti ni kada se završi komplet pruga jer SrbVoz nema na raspolaganju putničke vagone za obavljanje prevoza. Elektromotororne garniture ne mogu da se koriste u ove svrhe na celom

Posted Images

I ja kazem. Broj karata raste proporcionalnu smanjenju linija. Kad se ukinu sve linije, prodaja karata ce dostici +∞.

e, a je l istina da se u beogradu sad ulazi samo na prednja vrata u bus?
ne. pomesao si nas sa onom palankom u vojvodini, kako se bese zvase, novi nesto
zavisi od broja stanica. al nešto mislim, produžili bi neke linije do nemačke i francuske, a onima koji ih ne koriste zapretili bi uzimanjem državljanstva i prava na nasledstvo
Tako je svuda u svetu. I u Parizu.

Radnici Komunalne policije koji su u pratnji Bus Plusa smeju SAMO TO da rade. Ne moze im se prijaviti ni jedan drugi komunalni prekrsaj na koji bi reagovali... Inside info...

:lol: znaci sada moze da se neometano prodaje cvece na Slaviji?

može, može i kod sava centra čarape sa kutije, imaju naredbu da nikoga ne diraju

Policija u službi privatnog preduzetnika, oh, koja smo mi marva, pomozimo busplusu..bravo pirgavi, i policiju plaćamo, ergo doniramo firmu svakodnevno na sto načina

i niko ništa...

ako u Beogradu postoji neki tajnoviti superheroj sada je trenutak da izadje iz anonimnosti i spasi nas tiranije gradskog jokera

Zeleni Zub jedino...

osecam da se i on chkapi vozi u klimatizovanom autu i da ga realno zabole za nas bednike

uvek mogu da se autsorsuju pojedine linije/paketi linija najboljem ponuđaču, koji bi bio odgovoran prema redu vožnje i bio dužan da održava svoja vozila, a koji bi učestvovao podeli profita. deo kolača bi se merio dužinom linije, brojem polazaka, brojem putnika (što je valjda funkcija bus+), uz neke stimulanse za recimo najmanji broj žalbi putnika na vozače, čistoću, red vožnje itd. imaš javnu kontrolu i privatno "izvršenje", ne dozvoljavaš dnevno klanje vozača različitih prevoznika ali ga držiš odgovornim jer se tenderi obnavljaju češće (6 mes / 1god) i privatnik zna da može da izgubi deo kolača.poenta je da preciznim postavljanjem pravila koja bi morala biti iz domena reda vožnje, čistoće i bezbednosti, te sprečavanjem nelojalne konkurencije možeš komotno da spojiš i privatnu inicijativu i javno nadzor i da to produkuje pristojan rezultat.ovo gore nije neki poziv na raspravu nego pokušaj razrešenja čvora javno protiv tržišnog.
Ovo super zvuči, u svakom smislu.Osim, naravno, u realnosti, jer je potpuno jasno da bi tender na svakih 6 meseci bio napravljen tako da samo 1 preduzeće može da se prijavi, pa makar ga štimovali tako da se traži da najmanje jedan (1) izvršilac na poziciji vozača autobusa ima konjski rep i zove se Mitar.Ne kontriram ti, nego više lamentiram "naglas" kakva je ovo zemlja, gde su jednostavne stvari beskonačno komplikovane, pošto ne odgovaraju probranom društvu, nego, jebiga, svima.

alfons pravo u metu.,

pa to je ono, aj' pošalji mi tehničku specifikaciju one tvoje mašine, pa da napišem tendervaži đuro, evo šaljem