banecare1 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 @pt 2.0 novi je najblizi i najvoljeniji grad u bivsoj jugi. deda je rodjeni novljanin, imamo staru preko 100 godina porodicnu kucu, puno familije i prijatelja. budva i becici su drugi svet. boka je dragulj prirode dok je ostatak cg obale prosek. i pre 30 godina je budva bilo mesto vasarskog tipa u poredjenju sa novim, ali za ulaganje u nekretnine je mnogo bolja od novog i lakse je prodati nekretninu tamo. tako je i bolje, neka vasar tamo, a u novom za uzivanje... 1
lord_s Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Nije da zelim da branim i opravdavam sta se u Budvi desava vezano za urbanisticki uzas i prenatrpanost, ali u neku ruku to mozda i ima smisla, gledano iz nekog ekonomskog ugla. Ovde zaista ima potencijala za taj kvazi-elitisticki tip letovanja, nocni klubovi, potpuno privatne plaze (jos moze negde da se ulovi neki cosak a da te niko ne cima, ali kapiram za godinu, dve - kraj). Jos kad vidim kako su se Ruje i Ukrajinci primili na to, pa i raja iz ostalih delova europe a i Srbije naravno, bice sve vise tih hotelcica, privatni smestaj je zaista dobar, jos ako dovedu nekako cruise industriju, makar srednje-velike brodove... Ok, klijentela je takva-kakva je, onakva koju privlaci sav taj 'glam' i populizam, ali sta sad, sto rece bane iznad - neka vasar ovde, a srecom u CG ima mesta za uzivanje drugog, mirnijeg tipa. Naravno, nisam nista novo rekao, pa neka bude ovo neka licna ispovest jerbo, slicno kao i nekolicina ovde kao sto vidim, ja nisam bio u priobalju CG nekih 22, 23 godine. Radio sam na cruise brodovima nepunih 10ak godina, video sam a i obisao fair-share popularnih svetskih i evropskih luka i letovalista, i ono sto zelim da kazem je da se ovde ne desava nista protiv-prirodno (sem ocitih zlocina protiv prirode :D) kada je nagon za pravljenjem profita i klepanja turista u pitanju. I u tom smislu, ima jos dosta, dosta potencijala. Mi smo ovde zavrsili tako sto je devojka guglala 'najlepse plaze Crne Gore' (ne krivim je, nije nasa ) i nakon toga, jajara kakav sam, nisam mogao dovoljno jasno da objasnim da je Budva posebna kategorija, so to speak, te moji pokusaji prevrata te odluke ostadose zaludni. Sad i ona vidi da se zajebala pa smo pravili dvevne izlete u Ulcinj, na Jaz plazu, itd, no ne mogu da kazem da sam nesto posebno razocaran. Smestaj je izvrstan, brz internet za nas posao, privatan parking, miran san, iako smo blizu starog grada, uz umereno i kontrolisano trosenje novca, od nekog pocetnog razocarenja "jebote, od svih mesta idem u Budvu" dosao sam do toga da sam so-so zadovoljan dosadasnjim boravkom. Sreca pa je septembar, popizdeo bih da smo dosli u jeku sezone.
morgana Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 (edited) nema opravdanja za urbanisticki haos, isti broj stambenih jedinica mogao se strpati u par solitera koji bi ostavili dovoljno slobodnog javnog prostora, ali to nije zanimalo investitore i njihov domet od 10 stanova po objektu, a onda ni drzavu ciji su sluzbenici izdavali dozvole za svaku nebulozu uzimajuci procenat sebi ista promasena koncepcija tj njen nedostatak je zabljak - milion kvazikoliba pod izgovorom autenticnosti umjesto tri arhitektonski smislena hotela Edited September 14, 2021 by morgana 1
April Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Zamalo ne odoh u HN krajem avgusta Ostadoh željan soli ovog leta, ali ok...ljudi su masovno u KUMS modu, sad smo se zajebali, vidimo se u sledećem životu. CG bar u krugu mojih prijatelja izlazi iz bilo kakve varijante ako tamo baš nemaš kuću ili tajnu ljubav. Ja, međutim, tamo imam nešto prijatelja i jako sam navučen na slušanje bokeljskog, a nisam bio već 13 godina. Možda je rešenje da odem na maškare(zimske, naravno)
djeneralche Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Prvo treba da se resi masovni stomacni virus. 2
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 (edited) @April KUMS je uNovi, dođi sad super je. ma šta super, bonbonica. do vikenda, onda je neko pogoršanje vremena hn krajem februara je najlepše mesto na kugli zemaljskoj a budva, bio pre tries godina, i ako ne moram ili me put ne nanese nemam joj se nameru vraćati e evo me 15-20 godina u hn, i nikada, ni ja ni bilo ko da ga znam nije imao problema sa istim. doduše ni ne hranimo se na plaži krofnama ni ostalim plažnim fast fudovima Edited September 14, 2021 by kud u maglu Simoviću 2
April Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Predlažem da u februaru izvršimo jedan ppp desant na Novi 2
djeneralche Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 14 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: @April KUMS je uNovi, dođi sad super je. ma šta super, bonbonica. do vikenda, onda je neko pogoršanje vremena hn krajem februara je najlepše mesto na kugli zemaljskoj a budva, bio pre tries godina, i ako ne moram ili me put ne nanese nemam joj se nameru vraćati e evo me 15-20 godina u hn, i nikada, ni ja ni bilo ko da ga znam nije imao problema sa istim. doduše ni ne hranimo se na plaži krofnama ni ostalim plažnim fast fudovima Pa pisali su ovde na forumu da je bio masovni stomacni u CG ovog leta. Ja sam bio dole jednom pre par godina i svi smo porodicno imali stomacni, nijedan fast food obrok nisam imao, hotel celo vreme. Kolega ove godine, CG -> stomacni.
pacey defender Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 pa do mora je, ne do hrane. a sta ima u novom u februaru? generalno me privlaci crna gora izvan tih 60 letnjih dana.
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 onda sam ja i svi koje znam medicinski fenomeni. pod dva, već godinama u hn radi fabrika za preradu otpadnih voda festival mimoze ništa specijalno, al trenutak tj dani kad prestaje zima su fabulozni ono februar, a ti sediš u kratkim rukavima u bašti kafića na obali mora, bistriš dnevnu/nedeljnu štampu je štogod ps sad sam prelistao ovogodišnje postove na ovom topiku i niko se nije žalio na neke stomačne tegobe 1
morgana Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 (edited) ja sam taj masovni stomacni imala prije par godina, a prije toga kao dijete. ili nemam masu ili nemam stomak edit, febeuar u hn je super ali na mimozu ne treba ici ni pod razno Edited September 14, 2021 by morgana
djeneralche Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 33 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: onda sam ja i svi koje znam medicinski fenomeni. pod dva, već godinama u hn radi fabrika za preradu otpadnih voda festival mimoze ništa specijalno, al trenutak tj dani kad prestaje zima su fabulozni ono februar, a ti sediš u kratkim rukavima u bašti kafića na obali mora, bistriš dnevnu/nedeljnu štampu je štogod ps sad sam prelistao ovogodišnje postove na ovom topiku i niko se nije žalio na neke stomačne tegobe Dok sam nasao, Plus jedini primer iz okruzenja koji je isao u CG, Boka negde je imao, porodicno. Inace ako je istina to za fabriku, jel ima sta zanimljivo od nekretnina u HN? 70, 100kv max. 1
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 ima, to što valja je prilično skupo novogradnja je u rangu bnv +- mislim da će ići još na gore, bar je takav trend. a i rusi se izglada opet vraćaju
pt 2.0 Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 59 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: onda sam ja i svi koje znam medicinski fenomeni najgore trovanje u životu (zapravo jedino da pamtim) - HN 2012. donela sam to čudo u beograd čak… sad u avgustu, dete drugarice u rafailovićima prošlo horor. just sayin’
Niveamen Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Stomacni virus imao u Sutomoru.Kao kamen da sam imao u stomaku,nista nisam mogao da stavim u usta,pola novca vratio kuci jer nisam imao na sta da potrosim posto sam prelezao u sobi.Od tada CG nikad vise u zivotu! U Grckoj evo 5 ta godina kako idem,nisam kasljucnuo.Ne kupam se vala vise u njihovom strokavom moru otpadnih voda.
Recommended Posts