May 7, 20251 yr Da, u pravu si, baš taj venac me i zbunio. Znači Prečista Krajinska... Godinje, Murići i taj deo.
May 18, 20251 yr @Klonfer izvini sto nisam odgovorio ranije. da prethodna fotografija je snimljena iznad godinja. ostavim dole auto u vir pazaru i onda setam ovamo onamodanas se vracam u pg iz ulcinja pa se popeo na tvrdjavu. jebote samo dogradjuju sobe, sire terase. a tvrdjava napravljena pre hrista.lep dan ali prohladno Edited May 18, 20251 yr by bradilko
July 6, 2025Jul 6 dosli neki ko caciji, obrijane glave pljosnatih temena, dernjava, gadne sale na racun svojih zena, nevasputana deca koja se takodje dernjajufala ti polovni sup-e sto si dosao u moj zivot te mogu utec'
August 3, 2025Aug 3 pitanje u studio..kako sam ja iz one granične kategorije gradjana kojiprilikom opštenja sa vlastima nepogrešivo izvlače k. iz džaka punog p.(čak se i rimuje)sinoć, u trenucima dokolice, listam zakon o strancima u kome se navodi formula boravka 90/180.kako već gazim 90+, premda sam u međuvremenu ulazio sa sr pasošem..čemu mogu da se nadam, pored zabrane ulaska na 1 g... i ima li kakvih iskustava oli precedenata? Edited August 3, 2025Aug 3 by makaronee
August 13, 2025Aug 13 na Zabljaku puno ko oko...cene beogradske..plus je ulaz u NP 5e po danu po osobi (koji smo mi za ovih 6god po 7-10dana tamo platili mozda 2x ) i zicara je 12e (svake god skuplja za 2e) i svuda se placa parking ali ne znam kako to funcionise
August 14, 2025Aug 14 Mi bili prošle nedelje u Žabljaku, kupili godišnje karte za NP za 13€. Ispada da se isplati, pošto ćemo ići i na Lovćen i Skadarsko. Restoran Jatak van Žabljaka ima niže cene.
August 14, 2025Aug 14 mi idemo svake god evo vec 6ti put pa primecujem razlike...a naplata NP ide rendom i ako ides na glavne turisticke punktove ...bukvalno na Sedlu ako parkiras 100m ranije,ima praking gde leti bude kafanica, niko te nista ne pita..na Curevcu ako ides na glavni parking dok ima nekoliko staza ranije kojima se to izbegne..jednom smo,na pocetku, naleteli na tipa na Zminjem jezeru i morali smo platiti ali tada je bilo 3e...a dva puta smo ceo dan bili parkirani na tom putu kad smo isli na Planinicu i nikom nista..ugl ih nema posle 15-16h..na Crnom je naplata ceo dan,to im je glavno mesto..na Vrazjem jezeru smo provodili dane i dane tu nema naplate...a sad se ugl vec zavlacimo po opskurnim sumama na ivicama kanjona Edited August 14, 2025Aug 14 by ivy
August 26, 2025Aug 26 Na Žabljaku je u toku jedna kvalitetna Sutomorizacija (specifičan vid Zlatiborizacije).Elem, vlasti su krajem jula napravile satelitsko snimanje Crne Gore i što se snimi ide u legalizaciju. Na Žabljaku je na brzinu dignuto nekoliko stotina kuća, često samo donja ploča i kosi krov.I sada, npr. livada koja je bila prazna između Motičkog Gaja i Savinog Kuka je oplemenjena sa stotinak kuća. Do divljih naselja napravljeni su divlji makadami, sve je priključeno na divlje priključke za struju i vodu i septičke jame koje će oplemeniti jezera i izvore zaštićene UNESCO-om.Monokultura izdavanja apartmana, Sutomore, planinska verzija. Livade đe se ne zida neće ni da pokose, vjerovatno zato što na cijelu visoravan sada nema ukupno 10 krava.Biće zabavno vidjeti za koliko će se to izdavati kada Žabljak ljeti bude grad sa neredovnom strujom i vodom, bez kanalizacije. Sad već na Crno Jezero usred nacionalnog parka smrde otpadne vode.Stranci po onoj "u Rimu kao Rimljanin" uklopili se u haos. Kamperi parkirani i spava se na parkinzima i proširenjima po Prstenu da se ne bi plaćao kamp. Neka no i tende rašire, kuvaju i jedu tu...U svojim se francuskama i holandijama ne bi usudili.Što se lokala tiče, nije neki odnos para i muzike, a i nisu nešto puni izuzev Ora uveče sa turbofolkom. Preporuka Eco Katun prema Sedlu. Zato su prodavnice vječno pune, što govori i o profilu gostiju.Ukratko, kao neko ko već deceniju i po bježi ljeti na Žabljak od podgoričke vrućine i gledajući da izbjegne obalski treš turizam, razmišljam o nekoj drugoj destinaciji za ljetnje ventiliranje. Bio za vikend na proljeće na Kopaonik, ali je i ono mrka kapa.
August 29, 2025Aug 29 slazem se...nazalost..uzasno je postalo...treba traziti nepristupacne planine...meni je vec godinama na listi za obilazak npr Biogradska gora samo ne mogu da stignem
August 29, 2025Aug 29 mozda da se preselis u istru, tu su ti ucka i cicarija. sad ozbiljno: plav i prvi obronci prokletija.poz
August 29, 2025Aug 29 2 hours ago, le petit nicolas said:mozda da se preselis u istru, tu su ti ucka i cicarija. sad ozbiljno: plav i prvi obronci prokletija.pozDolina Grebaje je top.Hridsko Jezero.Komplet Prokletije.Mada, krenuli i Gusinjci u štetu polako joj jebavaju majku.Makar malo zaštitiše ka nacionalni park.Šetnja prošlog septembra… Edited August 29, 2025Aug 29 by milfisland
August 29, 2025Aug 29 6 hours ago, ivy said:slazem se...nazalost..uzasno je postalo...treba traziti nepristupacne planine...meni je vec godinama na listi za obilazak npr Biogradska gora samo ne mogu da stignemBiogradsko nije baš nepristupačno.Samo požuri, globalno otpoljavanje i jos neke zezalice mu ne idu u prilog.Pokusaj jun-pocetak jula.A onda je blizu relativno rafting dok je Tara jos visoka i divlja.Posle raftinga bude super spavanje na splaviste u kamp.Ili kod Cicmila u Pivu.
August 31, 2025Aug 31 43 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:Samo da potvrdim - i dalje se može u CG samo sa srpskom ličnom kartom, ne?da
August 31, 2025Aug 31 Restrikcije vode u HN u narednih 12 dana. Možda nekom znači:Vodovod i kanalizacija Herceg NoviObavještenje 22.08.2025.Predmet: Obavještenje o restriktivnom režimu vodosnabdijevanja Zbog izvođenja remontnih aktivnosti u hidrotehničkom tunelu Gorica-Plat u periodu od 31. avgusta od 22:00h do 12. septembra 18:00h biće o