May 7, 20251 yr 26 minutes ago, Mel said:Baba Cohano originalni topik bio je jedna od onih stvari gde se smejes pa te bole rebarca, potrazi, ako nadjes daj link da se i ja podsetim.pa ovo je origilnalni topik, idi na prvi post, iz 2010. godine
May 7, 20251 yr vidim vidim...jbt topik iz 2010te... kaze drugarica mom detetu malopre znam ti mamu vec 20 godina, ja racunam, upoznale smo se 95te, pa kao ej Cile nije 20... -20!Znaci ovaj topik sam citala pre 15 godina, pardon, idem malo da lupam glavom o astal.
May 7, 20251 yr Bacih pogled na inicijalne postove o uradcima Chohano-babe. Jagnjeće pečenje premazano kečapom i senfom.Sladak kupus sa HARINGOM Džigerica u paradajz sosu.Pa to ni na papiru ne deluje kao dobra ideja.Baba Chohano
May 13, 20251 yr Bablji recept: svinjska plećka u sosu Čohano No 2: od prženja, brašno, malo pavlake i mnogo parmezana. Njoke one lidlovske. Šampinjon pržen.
May 13, 20251 yr On 7. 5. 2025. at 23:52, Svemir Zeka said:Sutra moram da napravim karbonaru s prazilukom, da krunišemo ovaj topik Mozes malo i spargle da munes 😂
May 16, 20251 yr nit je babino, nit je čohanoveć je paleo, na moderan način to se kaže kako su jeli naši precimalo mesišta, ali malo i patlidžana zelene papričice i š-p-a-r-g-l-e, briselskog kupuščića i samo grilovanoko to ne voli špargle?
August 1, 2025Aug 1 14 minutes ago, Marcus Wulffings said:jagnjeći but, novozelandskiPosno kao za Veliki Petak.Mozda bolje skuvati Sous Vide ili vulgaris na bas tihoj vatri i uz termometar.
August 1, 2025Aug 1 ovaj jeste ispečen u rerni , ali prethodno blago dinstan na tihoj vatri nekih sat vremenaa bogami, i bio je uskrs, to je taj meni
January 25Jan 25 U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.Za to vreme sam u 2 jaja umutio jednu veću zrelu bananu sa kašikom meda.Smesu od jaja i banana usuo u natopljene pahuljice i promešao da se sjedini.Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.Jabuku, greni smit sam isekao na tanke kriške.Dno tiganja (!) i stranice sam dooobro podmazao puterom.Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.Preko toga sam izlio prethodno pripremljenu smesu.Uputstvo kaže na ringlu, poklopljeno, tiha vatra oko 20 minuta.Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.Rassenschmarrn! Edited January 25Jan 25 by Ras