January 25Jan 25 31 minutes ago, Ras said:U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.Za to vreme sam u 2 jaja umutio jednu veću zrelu bananu sa kašikom meda.Smesu od jaja i banana usuo u natopljene pahuljice i promešao da se sjedini.Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.Jabuku, greni smit sam isekao na tanke kriške.Dno tiganja (!) i stranice sam dooobro podmazao puterom.Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.Preko toga sam izlio prethodno pripremljenu smesu.Uputstvo kaže na ringlu, poklopljeno, tiha vatra oko 20 minuta.Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.Rassenschmarrn!Lepo je.I 100g zadovoljava poludnevne kalorijske potrebe
January 25Jan 25 1 hour ago, Ras said:U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.Za to vreme sam u 2 jaja umutio jednu veću zrelu bananu sa kašikom meda.Smesu od jaja i banana usuo u natopljene pahuljice i promešao da se sjedini.Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.Jabuku, greni smit sam isekao na tanke kriške.Dno tiganja (!) i stranice sam dooobro podmazao puterom.Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.Preko toga sam izlio prethodno pripremljenu smesu.Uputstvo kaže na ringlu, poklopljeno, tiha vatra oko 20 minuta.Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.Rassenschmarrn!Podsetio si me kad je kod mame na poslu Žužana donela tortu u tegli. Nije imala u šta da je stavi i sručila sve u teglu. Slegla ramenima i rekla ‘torta je torta’.
January 25Jan 25 20 minutes ago, Boksi said:Podsetio si me kad je kod mame na poslu Žužana donela tortu u tegli. Nije imala u šta da je stavi i sručila sve u teglu. Slegla ramenima i rekla ‘torta je torta’.fejlovi s ovog topika su fejlovi da se fejluje spram moje najdzeline nutela torte koja je u rerni curila iz jednog kalupa, pa iz drugog, krenula da puni podmetnutu serpu, pa stavljena u drugu serpu da se pece, pa zagorila na vhu i ne mogla da se izruci. servirana u casama. bila vrh, svih sest casa pojedeno odmah. Edited January 25Jan 25 by morgana
January 25Jan 25 1 hour ago, Sandradjer said:Lepo je.I 100g zadovoljava poludnevne kalorijske potrebe Čuj, poludnevne! Polumaraton sam prijavio.
January 25Jan 25 1 hour ago, Ras said:U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.Za to vreme sam u 2 jaja umutio jednu veću zrelu bananu sa kašikom meda.Smesu od jaja i banana usuo u natopljene pahuljice i promešao da se sjedini.Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.Jabuku, greni smit sam isekao na tanke kriške.Dno tiganja (!) i stranice sam dooobro podmazao puterom.Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.Preko toga sam izlio prethodno pripremljenu smesu.Uputstvo kaže na ringlu, poklopljeno, tiha vatra oko 20 minuta.Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.Rassenschmarrn!Christmas pudding dekonstruisan samo jos oko prezentacije da poradimo i Noma da zavidi