Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kod babe Čohano

Featured Replies

31 minutes ago, Ras said:

papazjanija

U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.

Za to vreme sam u 2 jaja umutio jednu veću zrelu bananu sa kašikom meda.

Smesu od jaja i banana usuo u natopljene pahuljice i promešao da se sjedini.

Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.

Jabuku, greni smit sam isekao na tanke kriške.

Dno tiganja (!) i stranice sam dooobro podmazao puterom.

Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.

Preko toga sam izlio prethodno pripremljenu smesu.

Uputstvo kaže na ringlu, poklopljeno, tiha vatra oko 20 minuta.

Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.

Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.

Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.

Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.

Rassenschmarrn!

Lepo je.

I 100g zadovoljava poludnevne kalorijske potrebe cool

• Replies 620
  • Views 76.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Podsetio si me kad je kod mame na poslu Žužana donela tortu u tegli. Nije imala u šta da je stavi i sručila sve u teglu. Slegla ramenima i rekla ‘torta je torta’.

• Franke min ven, tulumbe!   Posle punjenja prvog šprica sam skontao da sam stavio prevelika jaja. Ok, dodao brašno, ispekao prvu turu. Dodao još brašna. Posle sam skontao da mi je šerpa previ

Posted Images

1 hour ago, Ras said:

papazjanija

U 100g ovsenih pahuljica, samlevnih u brašno umešao sam 3 kašike kako praha i zalio vrućim mlekom (nešto manje od jedne šolje 2 dl), promešao , pokrio posudu i ostavio desetak, petnaest minuta da se pahuljice natope.

Iseckao suve šljive, pa i njih dodao u smesu, kao i jednu kašičicu sode bikarbone.

Na dno tiganja uredno u krug poređao kriške jabuka, pa zasuo krupno seckanim orasima.

Zbog čega ovo sve nisam uradio u rerni u običnom kalupu, ili u vatrostalnoj posudi, ne umem da objasnim. Valjda me vodila misao da kad završim sa pečenjem čitav kolač izvrnem i odozgo dobijem sloj na puteru zapečenih jabuka i oraha.

Elem, nakon dvadest minuta masa nije bila ravnomerno ispečena, pa sam produžio još desetak.

Fejl je nastao kada sam ispečeni kolač hteo da izvrnem na tanjir - nije išlo! Deo mase je krenuo napolje, a deo ostao prilepljen za dno i stranice tiganja.

Bezobličnu masu sam ipak odlučio da sačuvam, preručio u ovalnu posudu i u velikom stilu zalio rastopljenom čokoladom.

Rassenschmarrn!

Podsetio si me kad je kod mame na poslu Žužana donela tortu u tegli. Nije imala u šta da je stavi i sručila sve u teglu. Slegla ramenima i rekla ‘torta je torta’.

20 minutes ago, Boksi said:

Podsetio si me kad je kod mame na poslu Žužana donela tortu u tegli. Nije imala u šta da je stavi i sručila sve u teglu. Slegla ramenima i rekla ‘torta je torta’.

fejlovi s ovog topika su fejlovi da se fejluje spram moje najdzeline nutela torte koja je u rerni curila iz jednog kalupa, pa iz drugog, krenula da puni podmetnutu serpu, pa stavljena u drugu serpu da se pece, pa zagorila na vhu i ne mogla da se izruci. servirana u casama. bila vrh, svih sest casa pojedeno odmah.

Edited by morgana

1 hour ago, Sandradjer said:

Lepo je.

I 100g zadovoljava poludnevne kalorijske potrebe cool

Čuj, poludnevne! Polumaraton sam prijavio.

sve deluje jestivo i ukusno.

1 hour ago, Ras said:

papazjanija

Rassenschmarrn!

Christmas pudding dekonstruisan samo jos oko prezentacije da poradimo i Noma da zavidi