goofs Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Siže - kreme za sunčanje na bazi cinka su dobre, sve ostale nisu. Te sa cinkom su one što se teško razmazuju i od kojih izgledaš beo ko klovn. 3
ivy Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 ostale nisu dobre jer ne stite ili nisu dobre za telo u smislu neke akumulacije i sl? mi smo koristili DM-ov SunDanse sport i bas je bila dobra..debela,odlicno je stitila samo je ove godine nema na trzistu kod nas ali mi se mazemo sporadicno ruke/lice/vrat vec u prolece na biciklu/planinarenju i ramena na pocetku leta...na more ne idemo... a ja na Dunavu sedim u hladu a na kajaku nosim majicu i sesir pa se ugl ne mazem...
Frank Pembleton Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Ja sam mislio da je ceo video o kremama za sunčanje, a ono je sam "usput"...Mislim ovaj što tvrdi da treba samo cink se zapetljao jer nijedna krema nema samo cink... A on tvrdi da se stavlja svašta.Verovatno je da se onda doÄ'e do kompromisa da bude "pretežno cink".......shiit has hit the fan.
Frile Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 33 minutes ago, goofs said: Siže - kreme za sunčanje na bazi cinka su dobre, sve ostale nisu. Te sa cinkom su one što se teško razmazuju i od kojih izgledaš beo ko klovn. nije spomenut titanijum dioksid, približno podjedanko dobar (i svakako podjednako "natural") kao i cink oksid 1
goofs Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 54 minutes ago, ivy said: ostale nisu dobre jer ne stite ili nisu dobre za telo u smislu neke akumulacije i sl? Stite od sunca, ali i koza upija hemikalije iz kreme za koje se tvrdi da su kancerogene. Cink-oksid je baza tih prirodnih krema, i one ce imati neke vitamine i aditive, ali nije to ono sto je problematicno. Ovo je sve na bazi razgovora tri naucnika od kojih nijednom ovo nije primara struka, ali jedan je bio poprilicno siguran u svoja saznanja, a druga dva su se instant uprpila jer nisu to znali.
Lezilebovich Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 7 hours ago, ivy said: @Lezilebovich daj siže 5 minta samo traje ... u sustini, cudi se covek kako jos nisu zabranjene kreme za suncanje, jer organizam upija gomilu sranja iz njih kroz kozu. Naveo je onda nekoliko tih kljucnih sastojaka koji su losi. On i njegova porodica koriste samo preparate od cinka, ali je tu problem sto se oni ne razmazu lepo nego ostane belo ...
bags Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Ja sam ekstremno stedljiv sa kozmetikom ali zbog mog svetlijeg tena krema za suncanje je verovatno jedina stvar na kojoj ne stedim. Vec 10 god koristim ovu odozgo i nikad nisam izgorio cak ni pocrveneo. Cak mi zena cesto baca hate da predjem na 15 krajem leta da bar nesto tamniju nijansu uhvatim hehe. Ono sto je meni zanimljivo je da smo jednom ostali bez decije kreme i namazali ih ovom i odmah su izgoreli iako su puno tamniji bili od mene. E sad isto jednom nije bilo moje kreme i uzeo njihov Ladival faktor 50 i odmah sam izgoreo. Tako da jebem li ga ima siguno i neka komptabilnost koze i kreme.
Serena Posted July 16, 2023 Posted July 16, 2023 Ja sam juce strasno izgorela , a sve vreme bila u hladovini i mazala se Nivea kremom za suncanje faktor 30 sem kad sam bila u vodi. Bolje da sam nabavila ovako nesto Spoiler Em mi koza ne bi upila svu tu plastiku i kojekakva sranja, em bi nocas mirno spavala 1
morgana Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 On 16. 7. 2023. at 7:49, Serena said: Ja sam juce strasno izgorela , a sve vreme bila u hladovini i mazala se Nivea kremom za suncanje faktor 30 sem kad sam bila u vodi. Bolje da sam nabavila ovako nesto Reveal hidden contents Em mi koza ne bi upila svu tu plastiku i kojekakva sranja, em bi nocas mirno spavala malo je 30 za ljeto, mora 50 osim ako si bas tamna 1
Shan Jan Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 Ja koristim ovaj, radi kao sat: Inace i ja sam se za vikend namazao nekim Cien od 30, izgoreo bez problema. Posle se mazao biobazom koju sam dobio za dz negde, lepo odradila posao.
morgana Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 i ja sam uzela taj anthelios uvmune, a prethodno procitala da ima najbolji uva filter od svih na nasem trzistu. heliocare airgel koji sam ranije koristila nazalost se vise ne proizvodi.
x500 Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 (edited) Mi, pre svega zena i mladje dete, smo dugo godina koristili Dr. Fischer proizvode i mislim da su odlicni Dobri su se pokazali i DM proizvodi, jako gusta krema. Tesko se maze, jos teze pera, ali stiti. Edited July 17, 2023 by x500
bradilko Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 oristim pronasol ( ima li ove cinka?) i stvarno tamo gde se namazen ostanem beo. doduse gledam kasno popodne da idem na plazu ali neki put se zajebem pa odem ranije. ovih dana sunce przi i oko 19 h.
Recommended Posts