Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

Jedna od onih situacija kad sve oko tebe vristi "Zovi ovlashtjeno lice"..a tebi djavo ne da mira i moras da krenes sa ceprkanjem. 

Nekakav francuski kljuc..i polako. Mozda i parce koze da se obmota oko cevi da ih ne bi ostetio.

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

Jedno totalnodudučko razmišljanje: a možda da se spojevi odvoda i metalne cevi oblepe onom ljigavom dihtung trakom, i ne rasklapati skalameriju?

Posted

Nemam metalni sifon ali i on se drži na šrafu iz lavaboa. Da bi ga skinuo treba ti šrafciger. E sad ovaj gornji deo sa dihtungom ćeš verovatno menjati a za to će ti trebati vodoinstalaterska klešta. Ostalo rastavljanje će verovatno ići rukama bez alata.

Posted
1 hour ago, Blažujka Dobrodolska said:

ovo sto on navrće na 7:05 je zapeklo muški, moj Rade, a od mekanog je metala, deformise se na jak stisak al nece da makne :(

Kuca nije dom bez plazme...i bez WD40

• +1 1
Posted

Ali samo WD40 sa SLAMČICOM!!!
:cry:
Posted

Odvrni samo šraf u samom slivniku lavaboa kako kaže Maheem, naravno ako može...oslobodićeš gornje sito u samom lavabou kao i problematičan spoj sa donje strane. Ako ti to pođe za rukom, zamena same dihtung gume sa donje strane nije nikakav problem.

Naravno WD poželjan, prskaš odozgo po šrafu u centru sita i sačekaš malo da se sjuri niz navoj i odradi svoje koliko može naravno.

Posted (edited)

Vidis da ima onaj podizač na šipkice. Mislim da tu nema šraf u situ (jer nema ni sita) nego ovo gde ulazi čep i ovaj deo ispod lavaboa šrafe jedan u drugi kao na youtube videu na 5:30

Edited by yabadaba
Posted

@Blažujka Dobrodolska 

brt mili. ukucaj vodoinstalater pa opština na kojoj si i kaži da ti zameni metalni slivnik za onu plastičnu savitljivu cevku i batali se majstorisanja

:fantom:

• +1 2
  • -1 2
Posted

Bolje se okači na ppic pa će se naći neki volonter na forumu valjda.

Posted

Pa to bi mogao i sam da zameni, al onda ne bi imao ovaj fensi čep na šipkicu.

• +1 2
Posted (edited)
17 minutes ago, yabadaba said:

Vidis da ima onaj podizač na šipkice. Mislim da tu nema šraf u situ (jer nema ni sita) nego ovo gde ulazi čep i ovaj deo ispod lavaboa šrafe jedan u drugi kao na youtube videu na 5:30

Slažem se, vrlo je moguća i ta varijanta.

Edited by Barti66
Posted
2 hours ago, SNARC said:

WD40 će pomoći isto kao mazanje lepka za pločice na jednu stranu, a dvokomponentnog na drugu :)  

Onaj kamenac od koji se nataložio od dugogodišnjeg curkanja, se fino istaložio po navoju i zacementirao.

Nema ovde spasa bez majstora i šegrtisanja kod majstora, svejedno što nije nuklearna fizika.

Posted

Probaj da skines celu metalnu skalameriju (vidi da li možeš da odvrnes bilo koji od spojeva, imas ih par). Onda potopi u sirće da malo razbije kamenac pa će valjda moći da se razglavi

U prošlom stanu sam imao sličan problem i uspeo sam da rastavim sve i očistim. 

I ne menjaj metal plastikom, ružno je do zla boga 

Posted
2 hours ago, Frile said:

WD40 će pomoći isto kao mazanje lepka za pločice na jednu stranu, a dvokomponentnog na drugu :)  

Priznaj da od juce cekas zicer da mi poentiras u lice :tongue:

Ako je odvaljeno sa dve vezane strane..Na stranu prema betonu lepak..na mermer dvokomponentni..da budemo precizniji :)

Mislis da ne bi valjalo tako..oba veoma rado koristim, naravno ne tandemski :tongue:

• +1 1