Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

Pa dobro svim bravama se okreće jezičak. Nema levih i desnih brava. Ima dubina tj. širina brave i eventualno razmak četvrtke i cilindra al je taj razmak uglavnom standardan. Uostalom za stvari koje prvi put radim ili nisam video uživo youtube je car.  

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

Netačno. Postoje leve, desne i univerzalne.

Nekada su leve i desne bile fiksne i nepromenljive, zatim su se pojavile prilagodljive ali ih nije bilo baš tek tako lako "odraditi"...na kraju su se pojavile ove univerzalne koje se promene u dva poteza bez rasturanja mehanizma i naravno postale najrasprostranjenije.

• Hvala 2
Posted

majstori, i ostali znalci, kako je najbolje uraditi zvučnu izolaciju stana?

imam vremešne komšije (stan iznad) koji su gluvi i televizor otpanjuju toliko da bez greške znam koji program gledaju.

probali smo pristojnim komšijskim metodama, ne ide, komunalci su nas oduvali, upravnik zgrade prebacio na komunalce, a mi smo hronično neispavani (ovo traje već dobra dva meseca) i sad već neurotično reagujemo i na zvukove koji su normalni za život u zgradi a koje ranije nismo primećivali.

Posted

Kako se ovo zove i gde može da se kupi?
Stope? Stubni temelj? 

precast-piers-main-700x477.jpg
cinder-blocks-8053112-64_1000.jpg

p_1000446470.jpg?wid=1000&hei=1000&op_sh

Posted
5 hours ago, decak Kejt said:

majstori, i ostali znalci, kako je najbolje uraditi zvučnu izolaciju stana?

imam vremešne komšije (stan iznad) koji su gluvi i televizor otpanjuju toliko da bez greške znam koji program gledaju.

probali smo pristojnim komšijskim metodama, ne ide, komunalci su nas oduvali, upravnik zgrade prebacio na komunalce, a mi smo hronično neispavani (ovo traje već dobra dva meseca) i sad već neurotično reagujemo i na zvukove koji su normalni za život u zgradi a koje ranije nismo primećivali.

Komunalci su vas oduvali (s oprostenjem) jer nemaju uredjaj za merenje buke to ima neka nadlezna inspekciska sluzba.I da uspes njih da dovedes u stan da mere buku buka treba da bude preko 30 decibela da bi oni reagovali.A tesko da ce se oni pojaviti u vremenu kada ovi gore odvrnu tv.

Ima dosta resenja naravno jedno od najboljih je spustanje plafona sa zvucnom izolacijom.

• Hvala 1
Posted
2 hours ago, maheem said:

Kako se ovo zove i gde može da se kupi?
Stope? Stubni temelj? 

precast-piers-main-700x477.jpg
cinder-blocks-8053112-64_1000.jpg

p_1000446470.jpg?wid=1000&hei=1000&op_sh

Sam nosac za grede ima da kupis manje vise na svakom stovaristu.Nisam video da ima negde da je vec namesten u neki betonski blok,ali naravno mozes sam da izlijes betonski blok i da usafis nosac u isti.

• +1 1
Posted
7 minutes ago, Блок_64 said:

Sam nosac za grede ima da kupis manje vise na svakom stovaristu.Nisam video da ima negde da je vec namesten u neki betonski blok,ali naravno mozes sam da izlijes betonski blok i da usafis nosac u isti.

Ma mislio sam na betonske blokove. Jel ih ima već gotovih?

Posted
2 minutes ago, maheem said:

Ma mislio sam na betonske blokove. Jel ih ima već gotovih?

Ima naravno ali mislim da ti je dosta jeftinija varijanta da ih sam pravis.Pesak cement i voda.

Posted
50 minutes ago, Блок_64 said:

Ima naravno ali mislim da ti je dosta jeftinija varijanta da ih sam pravis.Pesak cement i voda.

Jeste sad moram tri dana guglati :lol:

Iskopam rupe, utabam, hidroizolacija, par cm peska, utabam, obložim rupu hidroizolacionim materijalom (koji materijal tu zapravo ide?) i to mi bude kalup/košuljica za temeljne stubove? Armatura? Kako da iznivelišem 4 stuba tj. kalupa?

Zvuči zanimljivo al mislim da ću da potražim gotove stope/stubove/blokove :D

Posted (edited)

Možeš da skineš negde usput par ivičnjaka, pa samo ušrafiš nosače greda :happy:

jfRJkzy.png

Šta majstorišeš?

Ed: bez šale, vidi sa likovima što liju betonske stubiće za ograde, lavove i labudove, oni sigurno znaju...

Edited by Skyhighatrist
  • +1 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Skyhighatrist said:

Možeš da skineš negde usput par ivičnjaka, pa samo ušrafiš nosače greda :happy:

jfRJkzy.png

Šta majstorišeš?

Ed: bez šale, vidi sa likovima što liju betonske stubiće za ograde, lavove i labudove, oni sigurno znaju...

Znači da se provozam Veternikom :D

Čini mi se da sam video na forumu ovih dana video snimak gde đetić vadi ivičnjak i stavlja u gepek mercedesa :lolol:

Hoću da napravim outdoor tuš kabinu.

Plan je da iskopam bazenčić, ispunim šljunkom, pa preko pod od dekinga sa razmakom da odlazi voda u šljunak.

A temelji mi trebaju za grede na koje bih montirao 3 zida od dasaka.

E sad, konstrukciju sam zamislio al se pitam koliko će voda da odlazi u zemlju kroz šljunak? 

Edited by maheem
Posted
Just now, maheem said:

Čini mi se da sam video na forumu ovih dana video snimak gde đetić vadi ivičnjak i stavlja u gepek mercedesa :lolol:

Zato i kažem :D

Odlaziće kroz šljunak no problem, al' od vrste zemlje i frekvencije tuširanja će zavisiti gde će ta voda u stvari da završi...