yabadaba Posted February 9, 2021 Posted February 9, 2021 Pa dobro svim bravama se okreće jezičak. Nema levih i desnih brava. Ima dubina tj. širina brave i eventualno razmak četvrtke i cilindra al je taj razmak uglavnom standardan. Uostalom za stvari koje prvi put radim ili nisam video uživo youtube je car.
Barti66 Posted February 9, 2021 Posted February 9, 2021 Netačno. Postoje leve, desne i univerzalne. Nekada su leve i desne bile fiksne i nepromenljive, zatim su se pojavile prilagodljive ali ih nije bilo baš tek tako lako "odraditi"...na kraju su se pojavile ove univerzalne koje se promene u dva poteza bez rasturanja mehanizma i naravno postale najrasprostranjenije. 2
decak Kejt Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 majstori, i ostali znalci, kako je najbolje uraditi zvučnu izolaciju stana? imam vremešne komšije (stan iznad) koji su gluvi i televizor otpanjuju toliko da bez greške znam koji program gledaju. probali smo pristojnim komšijskim metodama, ne ide, komunalci su nas oduvali, upravnik zgrade prebacio na komunalce, a mi smo hronično neispavani (ovo traje već dobra dva meseca) i sad već neurotično reagujemo i na zvukove koji su normalni za život u zgradi a koje ranije nismo primećivali.
decak Kejt Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 'fala @Valkyrie, izgleda da nam nema spasa
maheem Posted February 13, 2021 Posted February 13, 2021 Kako se ovo zove i gde može da se kupi? Stope? Stubni temelj?
Блок_64 Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 5 hours ago, decak Kejt said: majstori, i ostali znalci, kako je najbolje uraditi zvučnu izolaciju stana? imam vremešne komšije (stan iznad) koji su gluvi i televizor otpanjuju toliko da bez greške znam koji program gledaju. probali smo pristojnim komšijskim metodama, ne ide, komunalci su nas oduvali, upravnik zgrade prebacio na komunalce, a mi smo hronično neispavani (ovo traje već dobra dva meseca) i sad već neurotično reagujemo i na zvukove koji su normalni za život u zgradi a koje ranije nismo primećivali. Komunalci su vas oduvali (s oprostenjem) jer nemaju uredjaj za merenje buke to ima neka nadlezna inspekciska sluzba.I da uspes njih da dovedes u stan da mere buku buka treba da bude preko 30 decibela da bi oni reagovali.A tesko da ce se oni pojaviti u vremenu kada ovi gore odvrnu tv. Ima dosta resenja naravno jedno od najboljih je spustanje plafona sa zvucnom izolacijom. 1
Блок_64 Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 2 hours ago, maheem said: Kako se ovo zove i gde može da se kupi? Stope? Stubni temelj? Sam nosac za grede ima da kupis manje vise na svakom stovaristu.Nisam video da ima negde da je vec namesten u neki betonski blok,ali naravno mozes sam da izlijes betonski blok i da usafis nosac u isti. 1
maheem Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 7 minutes ago, Блок_64 said: Sam nosac za grede ima da kupis manje vise na svakom stovaristu.Nisam video da ima negde da je vec namesten u neki betonski blok,ali naravno mozes sam da izlijes betonski blok i da usafis nosac u isti. Ma mislio sam na betonske blokove. Jel ih ima već gotovih?
Блок_64 Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 2 minutes ago, maheem said: Ma mislio sam na betonske blokove. Jel ih ima već gotovih? Ima naravno ali mislim da ti je dosta jeftinija varijanta da ih sam pravis.Pesak cement i voda.
maheem Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 50 minutes ago, Блок_64 said: Ima naravno ali mislim da ti je dosta jeftinija varijanta da ih sam pravis.Pesak cement i voda. Jeste sad moram tri dana guglati Iskopam rupe, utabam, hidroizolacija, par cm peska, utabam, obložim rupu hidroizolacionim materijalom (koji materijal tu zapravo ide?) i to mi bude kalup/košuljica za temeljne stubove? Armatura? Kako da iznivelišem 4 stuba tj. kalupa? Zvuči zanimljivo al mislim da ću da potražim gotove stope/stubove/blokove
Skyhighatrist Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 (edited) Možeš da skineš negde usput par ivičnjaka, pa samo ušrafiš nosače greda Šta majstorišeš? Ed: bez šale, vidi sa likovima što liju betonske stubiće za ograde, lavove i labudove, oni sigurno znaju... Edited February 14, 2021 by Skyhighatrist 1
maheem Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 (edited) 17 minutes ago, Skyhighatrist said: Možeš da skineš negde usput par ivičnjaka, pa samo ušrafiš nosače greda Šta majstorišeš? Ed: bez šale, vidi sa likovima što liju betonske stubiće za ograde, lavove i labudove, oni sigurno znaju... Znači da se provozam Veternikom Čini mi se da sam video na forumu ovih dana video snimak gde đetić vadi ivičnjak i stavlja u gepek mercedesa Hoću da napravim outdoor tuš kabinu. Plan je da iskopam bazenčić, ispunim šljunkom, pa preko pod od dekinga sa razmakom da odlazi voda u šljunak. A temelji mi trebaju za grede na koje bih montirao 3 zida od dasaka. E sad, konstrukciju sam zamislio al se pitam koliko će voda da odlazi u zemlju kroz šljunak? Edited February 14, 2021 by maheem
Skyhighatrist Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 Just now, maheem said: Čini mi se da sam video na forumu ovih dana video snimak gde đetić vadi ivičnjak i stavlja u gepek mercedesa Zato i kažem Odlaziće kroz šljunak no problem, al' od vrste zemlje i frekvencije tuširanja će zavisiti gde će ta voda u stvari da završi...
Recommended Posts