Malvo Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 22 minutes ago, Ted said: izgleda da UEFA nema tako rigidan odnos prema uplivu kriminala u nacionalni savez. država stop, mafija napred. mada u toj priči mogu da se prepliću uloge države i mafije, pa posle nije jasno ko to gde i kome uplivava. Pa to ima smisao i sa lica i sa nalicja: sprecava se drzavni aparat da u korumpiranim drzavama preuzme fudbal, kao lukrativnu delatnost, a sa druge strane se paralelno stvaraju interesne grupe ljudi iz sveta fudbala i povezanih sponzora. Ta praksa se iz vise razloga dublje razgranala u FIFA nego u UEFA, ali je princip jasan - predacemo sto manje moci mozemo, stoga i manje para. U praksi se to resava tako sto drzava preuzme nize strukture fudbalske birokratije i tako je formalnost zadovoljena. Medjutim, u ovom slucaju, cisto hipoteticki i jednako bizarno koliko i moguce, Kokeza bi imao slucaj da ga drzava rusi kao legitimno izabranog fudbalskog poslenika sa namerom da postavi Vidica mimo procedura Fudbal u Srbiji je truo po mnogim hijerarhijskim lestvicama, nema tu brze pomoci, tacnije moglo bi da je bude da su svi ukljuceni faktori posteni, razumni i pametni, sto naravno nisu. Jedan od prvih zadataka bilo kakvog rukovodstva koje ima zelju da ucini nesto korisno je smanjivanje prve lige na deset klubova, a druge na recimo dvanaest. Bez toga nema nista, a opet sa tim se dolazi i do najmucnijeg problema - direktnog sukoba sa kriminalom. Mislim da sira fudbalska javnost™ nije svesna koji sve basibozuk drzi klubove po drugoj ligi sa ambicijom da uskoro, kroz godinu, dve ili tri, udje u prvu ligu. Na to se ne moze udariti bez direktne podrske drzave, a ona ne da nece udariti na te likove, nego im je dala te klubove u zamenu za ostale usluge. S druge strane, valja reci i da je Vidic imao direktne ili indirektne ponude i Zvezde i FSS-a u bliskoj proslosti da bude selektor ili neko istaknuto neprotokolarno sportsko lice, ali da ih je glatko odbijao. Da li je imao ovaj master plan, ili ga je neko preveslao pricajuci mu bajke, ili stvarno misli da bi mogao da izadje na kraj sa svima... Ali nema mnogo ni smisla da covek koji se spremao da bude trener, i nema ni trenerskog ni rukovodeceg iskustva, ni pet ni sest, nego postane predsednik Saveza.
đorđe geprat Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 (edited) ja kažem, ništa bez danila. čitam, sin oca nacije belih rusa predsednik BOK. Edited March 23, 2021 by djordje geprat
Milošica Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 (edited) 54 minutes ago, pantelia said: Pominje se i Zarko Zecevic To bi značilo da baš nemaju nekog kandidata ako najmoćnijeg moraju u prvi plan da isture Ili se on zaželeo da ne vlada iz senke već javno. Edited March 23, 2021 by Milošica 1
April Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 1 hour ago, pantelia said: Pominje se i Zarko Zecevic Pa to i jeste mesto za udbaša tipa Žarko Zečević - Nebojša Čović, s tim što bih ja lično pre glasao za nekog čovića, mlađeg i aktuelnijeg. Jednostavno, takmičenjima, reprezentacijama i organizacijom stručnog rada i sudijske organizacije na svim starosnim nivoima će se baviti neki sportski sektor, a regularnošću, infrastrukturom, finansijama, odnosima sa međunarodnim fudbalskim organizacijama, kao i elementarnom sigurnošću samih posetilaca sportskih događaja i njihovih učesnika bezbednosni sektor. Naravno, ja sam u nabrajanju propustio još x važnih poslova FSS, a vi zamislite da na čelu kompletnog tog sistema bude Nemanja Vidić. 2
Milošica Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Ima i Grad Beograd gomilu nadležnosti i kombinacija, pa je isturen Radojičić. Vidić može biti isturen kao lice za javnost, ali nadam se da neće ulaziti u to.
harper lee Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Ala se Nemanja Matic upucava i preporucuje sebe za Robina Vidicevom Betmenu.
Nikodije Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 3 hours ago, April said: Pa to i jeste mesto za udbaša tipa Žarko Zečević - Nebojša Čović, s tim što bih ja lično pre glasao za nekog čovića, mlađeg i aktuelnijeg. Jednostavno, takmičenjima, reprezentacijama i organizacijom stručnog rada i sudijske organizacije na svim starosnim nivoima će se baviti neki sportski sektor, a regularnošću, infrastrukturom, finansijama, odnosima sa međunarodnim fudbalskim organizacijama, kao i elementarnom sigurnošću samih posetilaca sportskih događaja i njihovih učesnika bezbednosni sektor. Naravno, ja sam u nabrajanju propustio još x važnih poslova FSS, a vi zamislite da na čelu kompletnog tog sistema bude Nemanja Vidić. zato sto nam je udbaski kadar decenijama jedini smatran za kvalifikovan™ da se nosi sa svom kompleksnoscu srpskog fudbala- kao posledicu imamo da nam je fudbalska liga najprljavija na svetu a reprezentacija 20 godina unazad najveci underachiever u svetskom fudbalu. valjda i jeste poenta da se to promeni. ako treba da ostane isto, onda ok, moze zeka, a moze i kokeza da se vrati.
Mil@n Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Sumnjam da bi Vidić pristao da bude samo marioneta, a da bi FSS ostao ono što je danas - mafijaška organizacija - on bi mogao da bude samo to. Sa tim da on ima mnogo više da izgubi od 1 Kokeze npr kao jedan od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala, kapiten i legenda Manchester Uniteda, i podjednako bitno, čovek i van terena a ne samo na njemu bez mrlje u karijeri i uvek za primer u svakom smislu. Par puta sam iznosio neke detalje iz same repke od ljudi koji su sa igračima non stop (da ne ulazim u detalje ko i šta, iz poštovanja prema izvoru) - Vidić je čovek koji se oduvek distancirao na pripremana od svih i svakoga, pogotovu neprofesionalaca, alkohola, i svih zajebancija kojima su naše zvezde pribegavale na reprezentativnim okupljanjima. Na primer, oko njegove sobe moralo ih je biti par praznih jer ako bi ga neko ne daj bože probudio ili ako bi čuo neko sranje, dernjavu i sl, izlazio je i jebao kevu svima. Ustajao je prvi, na vreme legao, dodatno individualno trenirao, i sl. Što se mene tiče, svako pa i Piksi je saučesnik u svemu što se dešava sa fudbalom kod nas, ako si ušao u taj milje sa tim krugom ljudi, očigledno da nisi mnogo drugačiji od njih. Možda je i samo idealista koji u to veruje i vidi sebe kao nekog spasioca, ali sve i da kao prvi u grupi odemo na prvenstvo to nije ni L od leka za naš fudbal, uostlaom, imamo epizodu sa Antićem od koje teško da možemo bolje i kako se završilo? Pedalom. Da li će imati punu autonomiju u radu nisam baš siguran, no i da ima, FSS je institucija zrela za gašenje odavno. Tu treba jedan kompletan reset, ali je tu previše para i pažnje ljudi u političko marketinškom smislu da bi se to desilo, na stranu što naravno da ova politička vlast ni ne pomišlja na to, a odatle sve mora da krene. Drugim rečima nikad... 3
radisa Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 5 minutes ago, Mil@n said: Sumnjam da bi Vidić pristao da bude samo marioneta, a da bi FSS ostao ono što je danas - mafijaška organizacija - on bi mogao da bude samo to. Preveslaće ga kao budalu, iskoristiti njegovu sliku, a ispod radti šta hoće... Neće on ni znati šta će se sve dešavati, a biće im lep maneken FSS-a... NIje da to nismo već jednom imali sa Den Tanom u CZ... Žao mi je da trošimo ljude ovako... 1
Milosh76 Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Pominje se i Jugovic, kao moguca opcija, mada iskreno sumnjam u to
dragance Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Jugovic je menadzer. Zasto bi se on sa tim cimao, a da ima ciste namere?
Mil@n Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 32 minutes ago, radisa said: Preveslaće ga kao budalu, iskoristiti njegovu sliku, a ispod radti šta hoće... Neće on ni znati šta će se sve dešavati, a biće im lep maneken FSS-a... NIje da to nismo već jednom imali sa Den Tanom u CZ... Žao mi je da trošimo ljude ovako... Pa u tome i jeste stvar, mislim da nije toliko glup a ni naivan. I sve što ti i ja znamo o FSS, on zna sto puta bolje i detaljnije. Videćemo, nije ni da ja baš pijem kafu sa njim svaki dan, no dosta njih se prodalo pa malo radi i strah. Ona teorija da je onaj njevog ispad tj napad na fss priprema u skladu sa potencijalnim dolaskom na čelo FSS - no way, sa obzirom da je u pitanju Nemanja Vidić, kad god i kako god da ga dovedu, umesto jbnog Kokeze, nacija će reagovati pozitivno. A i sumnjam da bilo ko tamo planira bilo šta toliko daleko.
harper lee Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 (edited) 46 minutes ago, Mil@n said: Par puta sam iznosio neke detalje iz same repke od ljudi koji su sa igračima non stop (da ne ulazim u detalje ko i šta, iz poštovanja prema izvoru) - Vidić je čovek koji se oduvek distancirao na pripremana od svih i svakoga, pogotovu neprofesionalaca, alkohola, i svih zajebancija kojima su naše zvezde pribegavale na reprezentativnim okupljanjima. Na primer, oko njegove sobe moralo ih je biti par praznih jer ako bi ga neko ne daj bože probudio ili ako bi čuo neko sranje, dernjavu i sl, izlazio je i jebao kevu svima. Ustajao je prvi, na vreme legao, dodatno individualno trenirao, i sl. Ovo je apsolutno tacno, imam i ja gomilu slicnih prica o Vidicu. Cak je i Marko Pantelic u jednom intervjuu onako kroz salu rekao da su mu saigraci jebali majku, iza ledja naravno, i pravili sprdnju na njegov racun jer su morali da ga cekaju u busu dok nije zavrsio masazu posle utakmice. Oni ljudi jedva cekali da se dokopaju splavova, na pamet im nije padalo da ima nekog smisla u tome da opustis misice posle takvog ekstremnog napora kako bi izbegao povrede. Vidic je, dok je bio u Zvezdi, bio primer svima koliko se daje na svakoj utakmici i svakom treningu, nije se stedeo nikad i ni za sta, ali jao ga svima u upravi ako mu plata nije legla na vreme, odmah je dolazio gore u administraciju da jebe majku onome koga nadje. Jednostavno je takav, besprekoran profesionalac koji je zahtevao da i drugi budu besprekorni profesionalci prema njemu i nije zeleo po tom pitanju da pravi bilo kakve kompromise. Nije uzalud Ferguson njemu dao kapitensku traku pored zivih Gigsa, Skolsa i Ferdinanda. Edited March 23, 2021 by harper 2
Recommended Posts