Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Streeting kao Blerista delux.

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

27 minutes ago, adam said:

do sledecih regularnih izbora koje ce opet dobiti konzervativci.

Ne razumijem kako si dosao do ovog ishoda, a ne recimo Faraz ili Reform - Tory koalicija, sto je imo vjerovatnije.

Lamy nije ni pomenut kao mogucnost ni u jednom scenariju, i imo ne mislim da bi on bio dobro rjesenje i prosao bi isto kao Starmer samo ekspresnije.

Ja mislim da treba neko bezobrazan, neko ko ce npr poslati Lauru Kunsberg u picku materinu na prvom intervju, i ko ce biti autentican u uvjerenjima i voditi stranku i drzavu shodno tome, a ne ovo starmerovsko "i cetnici i partizani'. Drustvo je podijeljeno, samo se ljevica nije konsolidovala dok su desni skoro svi uz Faraza.

20 minutes ago, Seabass said:

Ne razumijem kako si dosao do ovog ishoda, a ne recimo Faraz ili Reform - Tory koalicija, sto je imo vjerovatnije.

Lamy nije ni pomenut kao mogucnost ni u jednom scenariju, i imo ne mislim da bi on bio dobro rjesenje i prosao bi isto kao Starmer samo ekspresnije.

Ja mislim da treba neko bezobrazan, neko ko ce npr poslati Lauru Kunsberg u picku materinu na prvom intervju, i ko ce biti autentican u uvjerenjima i voditi stranku i drzavu shodno tome, a ne ovo starmerovsko "i cetnici i partizani'. Drustvo je podijeljeno, samo se ljevica nije konsolidovala dok su desni skoro svi uz Faraza.

do ishoda sam dosao iskustveno. gledao sam ih kako se dizu iz pepela i ranije, a kao sto vec rekoh, britanija je tori zemlja koja glasa za druge samo kad bas preteraju. pogledaj listu premijera od drugog svetskog rata naovamo i bice ti jasnije. novac i poreklo se pita a ova zemlja jos uvek ima vecinu novca u rukama stare burzoazije.

a za lemija si u pravu ali ne zato sto ga ne bi prihvatilo glasacko telo nego bi mu ovi nazovimo ih blerovci napakovali vec nesto da bi sacuvali polozaje. zato sam i ranije rekao, nista bez cistke a nje najverovatnije nece biti.

2 minutes ago, adam said:

do ishoda sam dosao iskustveno. gledao sam ih kako se dizu iz pepela i ranije, a kao sto vec rekoh, britanija je tori zemlja koja glasa za druge samo kad bas preteraju. pogledaj listu premijera od drugog svetskog rata naovamo i bice ti jasnije. novac i poreklo se pita a ova zemlja jos uvek ima vecinu novca u rukama stare burzoazije.

a za lemija si u pravu ali ne zato sto ga ne bi prihvatilo glasacko telo nego bi mu ovi nazovimo ih blerovci napakovali vec nesto da bi sacuvali polozaje. zato sam i ranije rekao, nista bez cistke a nje najverovatnije nece biti.

Da, ali to je bilo ranije, kad su bile samo dvije partije koje su mogle dobiti izbore. Sad ih ima 5 i na iducim izborima Tories bi mogli sa drugog na 4. ili 5.

Ja ne vidim nikakvu sansu gdje Tories dobijaju vecinu da formiraju vlast na iducim izborima ali cudnije stvari su se desile.

Nego sad je drama sa Starmerom, da se na to fokusiramo. Svi gledaju u Burnhama kao nekog spasioca ali ja nisam nesto ubijedjen. On jeste sposobniji politicar ali ako ne lupi proverbijalnom sakom o sto kad ga Nik Ferari bude pitao sta je zena, nego pocne zamuckivati ko Starmer, onda ga je i on ugasio. Ja sam se odusevio onom Madjaru sto je otisao na drzavnu televiziju i rekao im da ce ih ugasiti. Treba i ovde jedan takav kao pandan Farazu. Toriji su potroseni, nema tu vise ideja.

Ostaje Keir kao PM za sada…

image.png

IMG_8539.jpeg

Ode jos jedan…

Ali mama, ja hocu Burnhama...

Imamo Burnhama kod kuce

Burnham kod kuce - Wes Streeting

Pravicemo Starmera od blata, lol.

3 hours ago, Seabass said:

Ali mama, ja hocu Burnhama...

Imamo Burnhama kod kuce

Burnham kod kuce - Wes Streeting

Pravicemo Starmera od blata, lol.

nema se tu sta praviti. ista meta, isto odstojanje. potejto potato.

Prica se da ce sutra Streeting da pokrene leadership challenge, kao ima dovoljno podrske.

17 minutes ago, Seabass said:

Prica se da ce sutra Streeting da pokrene leadership challenge, kao ima dovoljno podrske.

verovatno ima. podguzi cuvaju fotelje. kad su videli da starmer mora nizvodu, daj streetinga, on nece talasati. drzi vodu dok majstori odu.

na sledecim izborima od njih nece ostati ni dugmici.

1 minute ago, adam said:

verovatno ima. podguzi cuvaju fotelje. kad su videli da starmer mora nizvodu, daj streetinga, on nece talasati. drzi vodu dok majstori odu.

na sledecim izborima od njih nece ostati ni dugmici.

Koliko god ovaj Labour bio los, alternativa je Reform ili Reform-Tory koalicija. Fuck that.

Osim toga, ja ne mislim da je ovih zadnjih 20ak mjeseci pod Laburistima bilo toliko lose makar u poredjenju sa 14 godina prije njih. Labour eventualno nije bio dovoljno dobar spram ocekivanja. Koliko su ta ocekivanja uopste realisticna, ne znam i sasvim je moguce da ce biti tako kako kazes ali do te kataklizme ima jos 3 godine pa da sacekamo.

Sad su opet na redu svakodnevne drame i bitnije su za forumske diskusije. Ako Streeting sutra pokrene challenge, nece biti jedini protiv Starmera. Vjerovatno ce ukljuciti Rayner ili Miliband, mozda i neko treci ali ako Streeting izadje pred clanstvo protiv bilo kojeg od ovo dvoje, izgubice.

Izgleda da ni Rayner ni Miliband ne zele biti PM ali bi mogli stati samo da sprijece Streetinga. Ako Rayner ili Miliband dobiju, mogli bi otvoriti prostor da se Burnham vrati ali sad i to djeluje toliko laboured (no pun intended, lol) da sta je god taj lik mogao postici, izgubilo je momentum. Btw, Burham se dvaput kandidovao za lidera stranke i oba puta je popusio; prvi put od Milibanda, drugi od Korbina. Ne da mu se nikako.

Očekivanja su bila minimalna, to je i bila tragedija tih izbora, mahom se glasalo iz očajanja posle 14 godina torijevske vlasti i bez ikakvog entuzijazma za Starmera. Mada, čudno zvuči imati entuzijazam za Starmera.

14 minutes ago, Frank Galvin said:

Očekivanja su bila minimalna, to je i bila tragedija tih izbora, mahom se glasalo iz očajanja posle 14 godina torijevske vlasti i bez ikakvog entuzijazma za Starmera. Mada, čudno zvuči imati entuzijazam za Starmera.

Po toj logici je onda premasio ocekivanja jer su i za ovako kratko vrijeme donijeli neke popularne policies. Osim toga, landslide dobijeni izbori. Nije bas da nije bilo ocekivanja. Nego pucina hoce sve i ne sad ili odmah, nego juce.

Bice ipak da su pobacili. Slogan predizborne kampanje je bilo "Change", a ovo izgleda nije taj ocekivani change pa na osnovu toga Starmer nosi titulu najnepopularnijeg PM u zadnjih 100 godina. Ja mislim da nije sasvim zasluzeno, jer bilo je i gorih od njega i to u zadnjih nekoliko godina.

Nego nije to sad vise ni bitno. Skoro je nemoguce da Starmer opstane i povede Labour u iduce izbore. Pitanje je ko ce ga zamijeniti i kako ce se to odvijati.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.