Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

jmd.png

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

4 hours ago, adam said:

verovatno ima. podguzi cuvaju fotelje. kad su videli da starmer mora nizvodu, daj streetinga, on nece talasati. drzi vodu dok majstori odu.

na sledecim izborima od njih nece ostati ni dugmici.

Je l Streeting onaj koji je Mandelsonov ortak i koji je Palantiru prodao NHS data?

Momak deluje kao idealan Reform UK kadar.

3 hours ago, Seabass said:

Po toj logici je onda premasio ocekivanja jer su i za ovako kratko vrijeme donijeli neke popularne policies. Osim toga, landslide dobijeni izbori. Nije bas da nije bilo ocekivanja. Nego pucina hoce sve i ne sad ili odmah, nego juce.

Bice ipak da su pobacili. Slogan predizborne kampanje je bilo "Change", a ovo izgleda nije taj ocekivani change pa na osnovu toga Starmer nosi titulu najnepopularnijeg PM u zadnjih 100 godina. Ja mislim da nije sasvim zasluzeno, jer bilo je i gorih od njega i to u zadnjih nekoliko godina.

Nego nije to sad vise ni bitno. Skoro je nemoguce da Starmer opstane i povede Labour u iduce izbore. Pitanje je ko ce ga zamijeniti i kako ce se to odvijati.

Landslide izbori je je CON vote podeljen izmedju Reform i CON, cari vecinskog izbornog sistema.

Da je takav izborni sistem u Velsu, Plaid bi uzeo landslide victory sa jedno 60-70% mandata.

10 hours ago, Budja said:

Landslide izbori je je CON vote podeljen izmedju Reform i CON, cari vecinskog izbornog sistema.

Da je takav izborni sistem u Velsu, Plaid bi uzeo landslide victory sa jedno 60-70% mandata.

Da su babi muda etc. Da je izborni sistem kao u Velsu ne bi imali Tory government nikad.

Izborni sistem je takav kakav jeste. Je li dobio lanslide - jeste.

Anyway, Miliband tiho sa 9:1 na 2:1 za iduceg premijera.

5 hours ago, Seabass said:

Da su babi muda etc. Da je izborni sistem kao u Velsu ne bi imali Tory government nikad.

Ed >>> David

Verovatno najmanje lose resenje u datim okolnostima.

5 hours ago, Seabass said:

On je bio idealan nit smrdi nit miriše kandidat. Dovoljan da ne demotiviše sopstvene birače, dovoljno bljutav da ne mobiliše drugi stranu koja se poklala među sobom. Možda je to bio stroke of genius da se izabere takav kandidat, ali bio je "lame duck" od prvog dana.

43 minutes ago, Budja said:

Ed >>> David

Verovatno najmanje lose resenje u datim okolnostima.

Ja pokusavam napraviti smisao od realnosti i raspolozivih kandidata. David Miliband je old news i gubljenje je vremena diskutovati sta bi bilo kad bi bilo.

Neko rece da se Ed zamjerio unijama pa ga nece podrzati jer im smeta njegov green energy projekat, ne znam, nisam se mnogo udubljivao u to. Kad bi se suprotstavio Starmeru i Streetingu vjerujem da bi ih dobio. Kakav bi bio PM, ko zna. Je ne vidim nikoga ko je ocigledan materijal da ovu situaciju okrene.

22 minutes ago, Venom said:

On je bio idealan nit smrdi nit miriše kandidat. Dovoljan da ne demotiviše sopstvene birače, dovoljno bljutav da ne mobiliše drugi stranu koja se poklala među sobom. Možda je to bio stroke of genius da se izabere takav kandidat, ali bio je "lame duck" od prvog dana.

Lame duck je neko ko ne moze nista da uradi jer nema glasove da progura agendu, ovaj ima preko 400 od 650 i mogao je puno vise nego sto jeste. Starmer je imo vise mutav nego bljutav, a ni ideje mu nisu narocito radikalne sto ocigledno raja trazi.

Anyway, sad se tek ne zna nista. Streeting je dao ostavku ali se nije usudio na challenge i ja mislim da ga je ispusio. Rayner je nazad i vjerovatno ce je Starmer vratiti u kabinet.

Колико су синдикати још утицајни код Лабуриста? Читао сам да се драстично смањило чланство њихово генерално.

38 minutes ago, Seabass said:

Ja pokusavam napraviti smisao od realnosti i raspolozivih kandidata. David Miliband je old news i gubljenje je vremena diskutovati sta bi bilo kad bi bilo.

Neko rece da se Ed zamjerio unijama pa ga nece podrzati jer im smeta njegov green energy projekat, ne znam, nisam se mnogo udubljivao u to. Kad bi se suprotstavio Starmeru i Streetingu vjerujem da bi ih dobio. Kakav bi bio PM, ko zna. Je ne vidim nikoga ko je ocigledan materijal da ovu situaciju okrene.

Lame duck je neko ko ne moze nista da uradi jer nema glasove da progura agendu, ovaj ima preko 400 od 650 i mogao je puno vise nego sto jeste. Starmer je imo vise mutav nego bljutav, a ni ideje mu nisu narocito radikalne sto ocigledno raja trazi.

Anyway, sad se tek ne zna nista. Streeting je dao ostavku ali se nije usudio na challenge i ja mislim da ga je ispusio. Rayner je nazad i vjerovatno ce je Starmer vratiti u kabinet.

Da ima glasove ne bi mu se drmala stolica nakon dve godine, a i pre toga. To bi bilo malo drugačije da je pobedio na osnovu nečega osim "nit smrdi nit miriše".

50 minutes ago, Venom said:

Da ima glasove ne bi mu se drmala stolica nakon dve godine, a i pre toga. To bi bilo malo drugačije da je pobedio na osnovu nečega osim "nit smrdi nit miriše".

Stvarno nemam namjeru da kontriram ali Starmer ima glasove, to je onih preko 400MPs u parlamentu. Sta on nema su ideje kako da usmjeri drzavu ka nekakvom prosperitetu iz ovog percipiranog djeriza i radi toga mu se drma stolica.

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Колико су синдикати још утицајни код Лабуриста? Читао сам да се драстично смањило чланство њихово генерално.

jos uvek dosta posto su im oni kolko god umanjeni, i dalje najveci izvor prihoda. al sindikati vec neko vreme nisu tako siroke ruke kao ranije jer laburisti vise ne podrzavaju prava radnika.

12 minutes ago, Seabass said:

Evo i Isusa

Labour MP to stand down to allow Burnham run for byelection amid leadership row

Greater Manchester mayor would need to win byelection to launch leadership challenge against Starmer

https://www.theguardian.com/politics/2026/may/14/labour-mp-to-stand-down-to-allow-burnham-run-for-byelection-amid-leadership-row

Sad bi bila fora da ga dobije neki Farazista ili da ga Starmer opet blokira.

ja se ne bih zacudio da se starmer uskurci pa opet blokira. ne bi me uopste cudilo da ga ovi sto cuvaju fotelje ubede da je to jedan dojajni drzavnicki potez koji ce ga vratiti nazad na kolosek.

Izgleda da nece unsure

IMG_8581.jpeg

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.