Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 minutes ago, Seabass said:

pa da novi lider partije dobije wild card sansu od birackog tijela.

Kad je to bila uspesna strategija?

• Replies 8k
  • Views 656.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

2 minutes ago, jms_uk said:

Kad je to bila uspesna strategija?

Wild card podrazumijeva valjda da ne mislim da je uspjesna strategija, nego nekakva sansa. Svakako bolje nego da nakon lokalnih izbora udare na Starmera, pa se to razvuce mjesecima, infighting i slicno dok ekonomija grca. Onda nekad u 2027 dodje novi lider i ustanovi da za kratko vrijeme ne moze napraviti ekonomski boom i eto Farridga.

A bilo je uspjesno kad su Torijevci maknuli Terezu, a doveli Dzonsona. Zar nije?

2 hours ago, Seabass said:

A bilo je uspjesno kad su Torijevci maknuli Terezu, a doveli Dzonsona. Zar nije?

Za državu sigurno nije bilo. A dugoročno ni za torijevce.

8 hours ago, Seabass said:

Single Market i Customs Union (kao Norveska npr) je realno sto bi laburisti mogli izganjati ali za to treba da imaju ne samo podrsku u birackom tijelu, nego i u medijima, a to ce tesko sa ovima kojima se trenutno neuspjesno uvlace u bulju. Cak i za to ce trebati godine jer nema sanse da ista od toga bude u ovom parlamentu.

Ovaj, a šta je sa EU? Nekako se pretpostavlja da je sve samo i jedino na UK, ali ne i pitanje da li EU uopšte želi partnera čija će saradnja zavisiti od izbora do izbora.

8 hours ago, Seabass said:

Laburisti nemaju nikakav presence na soc media. Nemaju popularni tiktok kanal, nemaju nista na Youtube, nema ih nigdje. Niko ni ne zna sta su do sad pozitivno uradili ali zato kad Starmer nesto unjkavo izvali to se prostre da svi vide. Ako ne uspiju da do biraca donesu informacije, bice vrlo brzo pregazeni.

Malo je više od Starmerovih gafova, zar ne? Mesecima hapse penzionere, ljude sa majicama "plasticine action" ili sa određenim naslovom u novinama. Da li bilo šta dobro što su uradili zaslužuje veći medijski prostor od toga? Msm, ne možeš podršku ovom poslednjem sranju Mango Musolinija podvesti tek pod unkanje, zar ne?

Pritom nemam dileme da bi tory sve ovo loše digli na novi nivo, ali labour je onda tek shiniest of two turds.

7 hours ago, dragance said:

Za državu sigurno nije bilo. A dugoročno ni za torijevce.

Pa dobro ali to vec spada u domen butterfly effect. Gdje bi bili da Henry VIII nije odjebao Papu? Valjda pricamo o strategiji dobijanja izbora novim vodjom partije, a ne o dugorocnim posljedicama tog izbora.

1 hour ago, zorglub said:

Ovaj, a šta je sa EU? Nekako se pretpostavlja da je sve samo i jedino na UK, ali ne i pitanje da li EU uopšte želi partnera čija će saradnja zavisiti od izbora do izbora.

Pa ima i to, pita se i EU, nisam ni tvrdio da Starmer moze unilateralno da donese odluku pa bolje raspravi to sa Dragancetom, on je rekao da Starmer treba da 'ponisti Brexit'. Moje misljenje je dosta pesimistickije glede toga.

1 hour ago, zorglub said:

Malo je više od Starmerovih gafova, zar ne? Mesecima hapse penzionere, ljude sa majicama "plasticine action" ili sa određenim naslovom u novinama. Da li bilo šta dobro što su uradili zaslužuje veći medijski prostor od toga? Msm, ne možeš podršku ovom poslednjem sranju Mango Musolinija podvesti tek pod unkanje, zar ne?

Ne postoji neslaganje izmedju nas oko ovih hapsenja, slazem se da je lose, sto se odrazava na popularnosti Laburista i Starmera po anketama. Manje je popularan nego sto je bio Maduro u Venecueli. E sad, meni i dalje nije jasno radi cega se tako ponasa - da li je u pitanju politicka naivnost i losi savjetnici ili je lik bez ikakvih uvjerenja pored toga sto je u proslosti bio sasvim druga osoba? Lose je sve i iz mog ugla, ali kako i sam kazes:

2 hours ago, zorglub said:

Pritom nemam dileme da bi tory sve ovo loše digli na novi nivo, ali labour je onda tek shiniest of two turds.

Sta je alternativa?

1 minute ago, Seabass said:

on je rekao da Starmer treba da 'ponisti Brexit'

Nisam rekao baš to, nego da uvide da bi poništavanje Brexita bilo najbolje rešenje za zemlju i privredu, još više sada. A da im EU to neće dati se podrazumeva. Mogu samo ući u neki labavi savez bez pola benefita koje su nekad imali.

28 minutes ago, Seabass said:

Sta je alternativa?

Najlepša bi bila da je od početka probleme i očekivanja svojih građana pretpostavio US i izraelskim interesima, te da se ponašao i delovao kao levičar, umesto da titra yaytza big biznisu. Dovoljno bi bilo i da sada ili što pre uradi takav zaokret, ali ništa ne govori da je makar i blizu ičemu sličnom.

Ukratko, loše.

1 hour ago, dragance said:

Nisam rekao baš to

Evo sta si rekao:

23 hours ago, dragance said:

E sad još da shvati da je poništavanje Brexita baš to rešenje da pomogne sopstvenim gradjanina i privredi, i na konju smo.

Da ne cetvorimo dlaku, ja mislim da je Starmer toga svjestan ali je nemoguca misija. Ne zna ni on kako da se postavi i reaguje na stvari koje se desavaju zato imamo situaciju kakva je. Ja vidim da ispipavaju teren sa vijestima da treba uci u CU, a od neki dan i SM. Sve je to tanko za sad.

38 minutes ago, zorglub said:

Najlepša bi bila da je od početka probleme i očekivanja svojih građana pretpostavio US i izraelskim interesima, te da se ponašao i delovao kao levičar, umesto da titra yaytza big biznisu. Dovoljno bi bilo i da sada ili što pre uradi takav zaokret, ali ništa ne govori da je makar i blizu ičemu sličnom.

Ukratko, loše.

I ja sam tog misljenja i kada sam glasao ocekivao sam barem nesto u tom pravcu ali cvrc. Takodje se i dalje nadam nekakvom zaokretu koji se jos ne nazire.

Ali znas sta bi jos ljepse bilo? Da Cameron nije zvao onaj referendum. Al bi to bilo dobro. Medjutim, krava se ritnula, mlijeko je proliveno. Radimo sa onim sto imamo, a to je vreca govana.

Treba uzeti u obzir izborni sistem koji imamo ovde tako da ja donekle razumijem (ne opravdavam) zasto Starmer radi ove gluposti. Njegov posao je da Labour ostane na vlasti, da za to vrijeme provuce sto vise onoga sto su zacrtali u predizbornom manifestu. Trenutno mu nista od toga ne ide od ruke ali vidjecemo sta ce biti. Nije bas ni da ima nekih opcija koje su bolje.

9 minutes ago, Seabass said:

Radimo sa onim sto imamo, a to je vreca govana.

Možda grešim jer ne pratim toliko detaljno, ali meni se čini da on na svaku kritiku double down-uje u odbranu sranja što je izaswao. Jel' ima labour neku strukturu, neke ljude što nisu klimači glavom poput onog blavora Jonesa od juče, nekoga da mu skrene pažnju na to koliki je kreten?

Jer bez toga ne vidim šta može da se radi, osim da se glača govno još jače, u čemu nikada neće pobediti Faraža.

34 minutes ago, zorglub said:

Možda grešim jer ne pratim toliko detaljno, ali meni se čini da on na svaku kritiku double down-uje u odbranu sranja što je izaswao. Jel' ima labour neku strukturu, neke ljude što nisu klimači glavom poput onog blavora Jonesa od juče, nekoga da mu skrene pažnju na to koliki je kreten?

Jer bez toga ne vidim šta može da se radi, osim da se glača govno još jače, u čemu nikada neće pobediti Faraža.

Ne pratim ni ja toliko detaljno, kratak je zivot.

Mislim da nema nikoga da mu zvekne samar i da mu kaze da je kreten, nego slusa sta se odluci na focus grupama i sta SPADs odluce da treba da kaze. Duplo golo.

Njegov 'Alastair Campbell' je Morgan McSweeney, lik koji im je uspjesno odradio izbore pa je kao nagradu dobio da bude sef kabineta umjesto Sue Gray. Sve sto je dosad bilo je na njegovu dusu i dok se njega ne rijese nastavice ovako.

Jedino se nadati da Starmer zna sta radi, da planira neke poteze u narednih par godina koji ce okrenuti curak, za koje ceka pravi momenat. Ja recimo smatram da ako krenu da uvedu UK u CU ili da smanje racune za gas i struju da ce to prije biti pred kraj ovog parlamenta nego sad. Svakako ce morati napraviti neko realno poboljsanje koje ce ljudi osjetiti u dzepu i to sto prije ako bi da imaju ikakve sanse da dobiju iduce izbore. Farazov rasizam koji je skoro izasao na vidjelo mu je skinuo 1-2% popularnosti sto nije dovoljno. Znaci, ljudima to nije vazno, jedino je vazno da imaju da plate racune, stave hranu na sto i ako ne budu imali povjerenja u Labour, dace mozda Farazu sansu. A onda moze da se gasi svjetlo.

samo ću ovo da ostavim ovde:

lolol

Screenshot_2026-01-10-13-16-59-403_com.whatsapp-edit.jpg

Britanistan s_dj

17 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

lolol

Screenshot_2026-01-10-13-16-59-403_com.whatsapp-edit.jpg

Ma mnogo je jače od ovoga, zvali su Faraža u Abu Dabi prošlog meseca jer se slažu po ovom pitanju ...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.