Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
On 5. 2. 2023. at 1:16, ljuttko said:

Pročitala  "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" Mirjane Drljević i moram da vam kažem da mi se baš dopalo, i priča i likovi koje polako otkriva , kao kad ljuštiš voće pa sloj po sloj. Neki Englezi bi od ovoga napravili dobru seriju, neki likovi i postupci su me i podsetili na jednu englesku seriju Unforgotten ne bukvalno nego po načinu kako ona razvija radnju. Onda sam odslušala jedan intervju  na nekom podkastu sa autorkom i još više mi se dopalo, to kako je opisala i svoj način rada ( 3 godine je pisala knjigu ) i neku kompletnu smirenost kojom ona zrači.

sasvim dobro. atmosfericno, duhovito, vise zanrova prirodno povezani...

• Hvala 1
Posted

Posle Kofera Dovlatova, čitao Kalvina - Ako jedne zimske noći neki putnik :wub:

Koliko volim knjige/filmove o knjigama. Malo ga je u 2. polovini zakomplikovao sa zaverama i zaverama u zaverama (neki knjiški Inception), ali delovi o čitanju i motivima i navikama čitalaca su za udžbenike.

Sad uzeo Kormakov Krvavi meridijan, ali se nešto baš mučim - poprilično sam siguran da je do mene.  

• +1 2
Posted

Dobre knjige su dobre između ostalog što spominju ili referenciraju druge dobre knjige.

• +1 2
Posted (edited)

Шота Руставели / Витязь в тигровой шкуре, 1189-1212.

Odraz odraza, odličan uvod u ponovno čitanje Bašlara. Doduše, izbor lektire beše naslonjen najpre na kavkaski krug s početka maja.

IMG_20230509_135333_copy_661x1176.jpg

Edited by makaronee
Negde između Jermenije i Gruzije.
  • 2 weeks later...
Posted

Čitam paralelno Charles Simića - Gledaj drugo i netremice, i Borisa Miljkovića - Život u raju. Par priča jednog, pa par priča drugog, pa mi se izmešaju :) Istog žanra, biografski osvrti na prošlost, razmišljanja i zapažanja. Boris interesantniji, da ne kažem ludji, Chaz veći majstor zanata. Prijatna štiva svakako.

3DDF9CB7-42ED-46B7-9130-58213B2BE69C.thumb.jpeg.3cde0843cf76ccf79b6e1f3d8aa0422b.jpeg

• +1 4
Posted

Meni je dijagnoza to što ove godine jedva da sam pipnula knjigu. Od marta mislim ništa. Najbolji opis disfunkcionalnosti.

Danas sam počela "Ministarstvo neizmerne sreće", rekla mi je kuma nekad da je teška......taman. Leći će.

• +1 2
Posted

Da prijavim da zavrsavam Berlin Alexanderplatz, rasplice se sudbina jadnog Bieberkopfa. Cini mi se da od trecine postaje laksa za citanje, kao da se tempo ubrzava. A mozda sam se i ja samo navikao na jezik tj poceo sam brze da citam berlinski dijalekt tj da ga "govorim" u sebi umesto da "citam". Sa remasterovanom serijom cu da sacekam malo onda. U svakom slucaju gvozdje se kuje dok je vruce, napascu Ulysses sad odmah, vec 10tak godina me gleda sa police posle prvog odustajanja i nervira svako malo.

A posto se knjiga poput ove ne moze sama citati jer bi covek inace poludeo, za to vreme sam procitao po preporuci mirne dane u miksing partu i onako, mneh, previse su hvalili pa se nisam nesto odusevio. Mada nije losa knjiga. A obnovio sam i enciklopediju mrtvih, sto se pokazalo kao dobra odluka, jer sam tek sad shvatio da se Umberto Eko za fukoovo klatno dobrano inspisirao pricom o kraljevima i budalama. Sto i sam priznaje (kaze vikipedija :sleep:).

• +1 4
Posted

Max Tucker - I hope they serve beer in hell

sabrana dela nekog lika o pijanstvima, izlascima, ribama, alkoholu, raznim sranjima...

trenutno me samo takva razbibriga opušta

Posted

Idi neustrašivo, Jevgenij Vodolazkin

Opušteno…

Posted

Pol Oster - Nevidljivi.

Fenomenalno. Ne znam da li taj covek ima neku slabiju knjigu jer su Nevidljivi, Levijatan, Meseceva palata, Knjiga opsena, Bruklinska revija ludosti i Njujorska trilogija vrhunska proza.

• +1 4
  • 2 weeks later...
Posted

"duhovi" vladimira arsenijevića, poslednji deo tetralogije cloaca maxima.

podsećanje na ono mučno vreme me je dotuklo.

imala sam utisak da me nešto udara u stomak i izbija mi sav vazduh iz pluća  

Posted

Луди Лом има масовне попусте (рекло би се 30-40% на све књиге) на који можеш само случајно да налетиш јер нигде (па ни на сајту) не пише да га има, ни од кад до кад важи, апсолутно ништа. Још сам похрлио јуче да наручим, реко можда је само викенд акција али није ево траје и даље.

Иначе имају бар двадесет књига које бих узео на кеца али сам се суздржао некако и наручио само четири :(

• +1 3
  • Hvala 6
Posted
16 hours ago, johan nagel said:

Луди Лом има масовне попусте (рекло би се 30-40% на све књиге) на који можеш само случајно да налетиш јер нигде (па ни на сајту) не пише да га има, ни од кад до кад важи, апсолутно ништа. Још сам похрлио јуче да наручим, реко можда је само викенд акција али није ево траје и даље.

Иначе имају бар двадесет књига које бих узео на кеца али сам се суздржао некако и наручио само четири :(

Objavili posle na svojoj FB strani.

Savet - ako ne možete da kompletirate narudžbinu, što se meni desilo sa prethodnom akcijom, jer im je portal malko hm bagi, pišite mail direktno Flaviu i biće rešeno :)

Posted
On 13. 6. 2023. at 12:23, Ian Mancunian said:

Objavili posle na svojoj FB strani.

Savet - ako ne možete da kompletirate narudžbinu, što se meni desilo sa prethodnom akcijom, jer im je portal malko hm bagi, pišite mail direktno Flaviu i biće rešeno :)

Koliko dugo im je trebalo da ti odgovore na mejl? Ja sam im poslala poruku preko onog kontakt formulara pre dva ili tri dana i nista jos uvek nisam dobila, nema ni u Spam folderu. Radi se doduse o necemu drugom, ali opet..