Ras Posted April 14, 2020 Posted April 14, 2020 4 hours ago, Katikon said: Nije novo, zaostajem, Zimski dnevnik Zna plastični da je opaska bila zajedljiva, izvini! Počeo sam redovno sa Njujorškom trilogijom, nastavio sa Mesečevom palatom i Otkrivanjem samoće. Kriva čitalačkog zadovoljstva izgledala je poput krive broja slučajeva od ovog virusa, ali prikazana u ogledalu. Njujorška trilogija je bila korektna, sa Mesečevom palatom sam se već mučio, a nakon Otkrivanja samoće sam rešio da podvučem crtu.
Sandens Posted April 14, 2020 Posted April 14, 2020 1 hour ago, Milošica said: Meni Mesečeva palata fenomenalna. kao i levijatan i knjiga opsena.
halloween Posted April 14, 2020 Posted April 14, 2020 Dajte predlog za knjigu jednom 74-godišnjaku, da nema mnogo likova, ali da nije ni monolog/dijalog, da je napisana od osamdesetih naovamo, poželjno američka ili francuska književnost.
peralozac Posted April 15, 2020 Posted April 15, 2020 @halloween Apdajk, Zeka je bogat pa ako se zainteresuje ima još Zeka
John Coltrane Posted April 15, 2020 Posted April 15, 2020 20 hours ago, Milošica said: Meni Mesečeva palata fenomenalna. 18 hours ago, Sundance Kid said: kao i levijatan i knjiga opsena. Bas kao i Njujorska triologjia. Sve sto je Geopoetika izdala prvih par godina 2000tih me baca na studentske dane i citanje u busu/vozu. Ali od tad nisam citao nista novo iako sam bio upucen i slusao/citao intervjue. Mogao bih tu malo zaceprkati.
Ras Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 Uzmi neku zbirku priča, koju možeš da čitaš i paralelno sa romanima. Čitanje romana započeo bih sa Sunce se ponovo rađa, a nastavio sa Zbogom oružje i Imati i nemati. Starac i more takođe može da se čita paralelno, nakon, ili nezavisno od čitavog opusa. Zvona za kraj.
Milošica Posted April 17, 2020 Posted April 17, 2020 (edited) Hvala. Baš sam počeo sa "Sunce se ponovo rađa",a pri ruci mi je nakon toga "Zbogom oružje" ako mi se ova dopadne. Edited April 17, 2020 by Milošica
Desmond Bojčinski Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 Asimovljeva Zadužbina serijal otišao još jednom posle 20 godina. Najbolja razbibriga ovih dana.
zmanic Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 On 16.4.2020. at 22:49, Milošica said: Šta od Hemingveja? Ako imaš preko 5 banki Starac i more, inače Zbogom oružje.
Dzudi Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 On 14.4.2020. at 23:24, halloween said: Dajte predlog za knjigu jednom 74-godišnjaku, da nema mnogo likova, ali da nije ni monolog/dijalog, da je napisana od osamdesetih naovamo, poželjno američka ili francuska književnost. Sve zavisi koji žanr voli. Šta je čitao ranije? Možda Brinkmanov "Uve"? Inače, juče sam završila Bulićev roman "Teodorin prsten" i sada krećem sa Lusindom Rajli - roman- "Anđeosko drvo". I jedno pitanje: kada biblioteke počinju sa radom, moram da produžim knjige jer nema šanse da idem..
Nesh Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Quote Od sutra počinju da rade biblioteke, arhivi, muzeji i galerije u Srbiji Ministarstvo kulture i informisanja preporučilo je danas svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od sutra nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Da li ce postovati preporuku danas za sutra, videcemo.
Recommended Posts