John Coltrane Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 Šala je odlična. Ja sam ga slistio pre 10tak godina, bio sam toliko oduševljen Kunderom da sam 4,5 romana poneo kad sam išao u FRA i ESP na letovanje, pa sam sa sestrom naizmenično čitao i diskutovao. Baš nam je legao to leto.
đorđe geprat Posted March 19, 2020 Posted March 19, 2020 On 27.2.2020. at 0:44, Skyhighatrist said: Mitar Milošević kopao juče po policama sa knjigama i DVD. među alanfordovima nađoh 1 luna. nije roto X100 izdanje. "istarska naklada" iz '80.štampano u čakovcu. počeh da se prisećam: kupio sam ga na bukinističkoj tezgi na cvetnom trgu pre rekonstrukcije istog. iz nostalgičnih razloga. "lun protiv hekate". počeh sa čitanjem. završio sam krimić sa socijalnim osnovama, vršnjačo nasilje u blokovima stokholma. "nevidljivi čovek iz salema" kristofera karlsona. vrlo dobro. suspendovani a osumnjičeni policajac kopa po sopstvenoj prošlosti u pokušaju da reši ubistvo devojke. posle "Luna" čeka me jedan l kare trenutno u drugom paru ruku.
Strahan Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 zavrsio 3 knjige murakamija 1q84. prvi put da mi se nesto dopalo od njega kupio sabatova pozoriste, filip rot pa cu to sledece da procitam mozda se od ponedeljka vratim kunderi ako ne uspem da nadjem neku vasu preporuku
Ravanelli Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 ako nisi čitao čivera do sada, vreme je. ras je preporučio pre oko godinu i po dana. jedna od bolji stvari koje sam čitao do sada https://www.laguna.rs/n3659_knjiga_odabrane_price_laguna.html
Hamlet Strašni Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Прочитао сам Пас и контрабас. Подељени утисци. Узгред, од када се код нас групишу знаци интерпункције оно, упитник па запета? Да ли сам нешто пропустио?
kud u maglu Simoviću Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 2 hours ago, John Coltrane said: Jeba mi mamu KUK sa biblijom i Hitlerom. što bre, ja još nisam počeo
John Coltrane Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: što bre, ja još nisam počeo Moje psiho stanje mozda nije bilo odgovarajuce, to je bilo u trenutku frke na poslu pa sam 2 nedelje odlozio (citao Rajka Grlica i Gorana Markovica umesto KUK) pa nastavio pre par dana. Iz uobicajene zone opisa svakodnevne rutine + zena&deca (odnos sa stircem) pravi ogroman skok. Na nekoliko desetina strana bukvalno analizira Hitlerovu Moju borbu, kao da citam esej za faks (uz puno citata same knjige). Kroz taj deo pokusava da napravi sliku u umetnosti sa prelaza iz 19 u 20 vek kroz znacajne pisce, ali uvek u odnosu na Hitlera. Za biblijske detalje ne moram da ti objasnjavam, nadam se
iDemo Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 15 hours ago, Hamlet Strašni said: од када се код нас групишу знаци интерпункције оно, упитник па запета? Jedino ako autoru nedostaje znak navoda izmedju upitnika i zapete? Ono - "konj ce ga znati?", ne?
Anonymous Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Al' sam ga ubo (uzeo knjigu potpuno slučajno), "Ja sam legenda", knjiga o poslednjem (normalnom) čoveku na svetu, ostale zaraza potamanila/promenila. Završio je nekako večeras.
Ian Mancunian Posted March 27, 2020 Posted March 27, 2020 Pročitao Knuta Hamsuna i njegove "Misterije". U ovim apokaliptičnim danima, prija ovaj nordijski sentiment, tako da je taman vreme da se završi "Moja borba" KUK (stao na četvrtoj knjizi). Takođe, još dve preporuke za nordijske pisce - "Popularna muzika iz Vitule" Mikaela Niemija (davno izdala Laguna) i fenomenalne "Bitlse" Laš Sobi Kristensena (mislim da je kod nas izdala "Čarobna knjiga").
Lena Posted March 28, 2020 Posted March 28, 2020 Dezorijentisani - Amin Maluf Preporučili mi, doneli, tek počela. Deluje zanimljivo.
Sandens Posted March 29, 2020 Posted March 29, 2020 Dzejms Elroj - Americki tabloid Braca Kenedi, Hauard Hjuz, Dzimi Hofa, Dzej Edgar Huver, FBI, CIA, mafija, sindikati... brutalno i zanimljivo. Posebno mi je upecatljiv lik Bobija Kenedija.
Recommended Posts