Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Nadam se da u budućnosti neki ćata iz Boinga neće pokušati da sakrije da neki indijski outsourcer nije dobro uradio regresiono testiranje koda (što je uopštena situacija kod Boinga bila) kao što su mangupi iz NASA pokušali te 1986. da preveslaju Reganovu komisiju za istragu uzroka katastrofe, u kojoj su bili između ostalih i Nil Armstrong, Ričard Fejnman, Seli Ride, Čarls Jeger i slične veličine.

Posted (edited)

vukli FAA za nos ihaj vremena. isčitaj ovde, klikom na strelicu gore desno

Edited by Ravanelli
Posted

Hvala na linku, podjednako interesantna tema!

Sve mi se više čini da je jedini način, nažalost, da se ovako veliki mastodonti i generalno jedna konzervativna industrija promeni, jeste scenario "Tesla" iz još jedne konzervativne industrije, automobilske.

Posted

Završio i ja drugi tom Vernona Trodona. Dobar kao i prvi, neverovatna galerija likova, sa tim što mi u drugoj knjizi mesto centralnog lika nekako preuzima Aleks Blič, umesto Vernona.

• 2 weeks later...
Posted

Završio "Kad sam bio hodža" Damira Ovčine. Odlična.

Od mnoštva knjiga koje sam pročitao a koje za temu imaju opsadu Sarajeva, ova je verovatno najbolja.

Prvih 50 strana (od 500+ koliko ima) su mi posebno teško pali, jer se dešava u februaru/martu 92. kada se lična tragedija glavnog lika meša sa mrakom i katastrofom koje se približavaju svake sekunde. Damirov narativni pristup je takav da imaš osećaj da si na ulicama Grbavice, Dobrinje i ostalih delova zarobljenog grada svake sekunde i svake stranice.

Kad sam bio hodža, Buybook

Posted

Saga o Forsajtima. Nije uzalud klasik. 

Posted

Završavam "Sarum III tom" Edvarda Raderfurda. Topla preporuka. 

Posted

H.G.Wells: Nevidljivi čovjek

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk

Posted

ja već desetak dana ponovo gustiram kamijevu kugu

uživancija

Posted

Lun, kralj ponoci

Nasao u mobi formatu. Majko mila sta je ono :lol:

Panduri nesposobni i trpe detektive i novinare do ubijanja logike

Glavne face su svaleri, zene su lepe i lake... 

Posted

To bješe neki domaći autor pod pseudonimom? Gledao Jugoslaven holivudske krimiće i odlučio da napiše.. pa kako da ne bude urnebes

Ja sam čitao "romane", a sjećam se samo naslovnica. Lun mi je ličio na Halida Muslimovića.

Posted

Ja citao kao klinac jedan roman kada neki multimilioner ima plan da unisti svu vodu na svetu a on ostane sa najbogatijima i zenama da orgija dok mu traju zalihe ili tako nekako vec.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted
46 minutes ago, Moća said:

Ja citao kao klinac jedan roman kada neki multimilioner ima plan da unisti svu vodu na svetu a on ostane sa najbogatijima i zenama da orgija dok mu traju zalihe ili tako nekako vec.

Pa da, to su bili zapleti i priče, širokog zahvata i detaljno promišljeni. Da ubaciš Tolkinovog zmaja, ne bi štrčao, a ne ovo danas te nema smisla te rupa u scenariju te ne vidi se kabl..

Eto Frederik Ešton, a meni u glavi Derek Finegan. Sad me Gugl podsjetio da je ovaj drugi tvorac legendarnog Ninje, isto neka domaća lola. Tabasko Pit, Lesli Eldridž i Sumiko sa nabrekll laku noć

Posted (edited)

najjače je što imaš utisak da se sva radnja odigrava u praznoj kutiji otprilike. može biti bilo koji grad u pitanju.

nema jedne geografske ili landmark odrednice, niti ičeg specifičnog za london. ime jedne ulice ne postoji ili ja nisam primetio. čak se ni ne trudi da poenglezi radnju osim što kaže scotland yard.

jasno je da mitar nije imao mapu londona, niti video englesku te davne '59. kada je napisao ovo.

ima zapravo jedan deo kada idu na svetsku izložbu u brisel, pa kaže da je atomijum za boraniju i da na expu ima boljih stvari. to je dobro odrađeno da malo da neki sud o vremenu ili bilo šta osim "on je bio hvalisavac kog svi žele da ubiju, ona zgodna koka koja voli da uživa, a on nervozni inspektor u odnosu na kog su novinar i privatni detektiv uvek korak ispred"

naravno neka ograničenja u vezi sa lovom i mogućnostima ne dolaze u obzir. cure vode na romantične vikende i u inozemstvo kako im se prohte, dok ja na forumu valjam tablete da mogu da odem do jebenog temišvara

ima i oto oltvanju svoju posetu lunu

https://www.vice.com/rs/article/vvej3x/bio-sam-savremenik-luna-kralja-ponoi

Edited by Ravanelli