Sludge Factory Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ijan Makjuan - AmsterdamDobar i zanimljiv. Brzo se cita, kao i uvek sazet, jezgrovit, jasan, sa malim bizarre tweak-om.
Frau Gabrijela Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 ogasten barouz: trčanje s makazamaodlično pogođen naslov, pravi metaforični sažetak piščevog detinjstva i rane mladosti. svi koji su činili njegov svet u periodu o kojem govori, su toliko neverovatno i raskošno ludi da su bili opasni po sebe i druge. nadam se da je bar nešto izmislio i da je obilato hiperbolisao. ali živeo je i preživeo jer za drugo nije znao. ipak, iako na kraju ostavlja mučan utisak zbog nesrećnog detinjstva, izuzetno je čitka i duhovita.jedino sam skoro sigurna da je na nekim mestima prevodilac ili lektor mogao više da se potrudi.
Sir Oliver Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 ..Dejan Stojiljkovic - Konstantinovo Raskrsce..lagano za citanje..fin , ajdakazem, istorijski horor-trilercic
dux Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 (edited) Završio Tatarsku pustinju od Buzzati-ja. Meni nije lagano štivo bilo.Uzeo Kunderu i Nepodnošljivu lakoću postojanja. Edited August 22, 2011 by dux
Lucia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Bill Bryson - Made in Americastandardno zabavan Brajson - iako mi 'Kod kuće' za nijansu bilo zanimljivije
Reaktor Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 (edited) Moderno, nema šta!Meni više leže ruski klasici: Edited August 22, 2011 by Reaktor
Serpentina Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Zašto se muškarci žene kučkama, Šeri Argov. Zapravo, prijatno sam iznenađena. Nisam zbog ove knjige otišla u biblioteku, ali pošto nije bilo nijedne koju sam tražila, završila sam sa ovom i još dva naslova koja je bibliotekarka izabrala.
darling Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 citam novu knjigu prica dzulijana barnsa puls. citam i cutim da ju je napisao valjarevic...
Aleksija Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Moderno, nema šta!Meni više leže ruski klasici:sad si me podsetio na moje zvezdane dane, kada sam dva puta zaredom pobedila u literarnom delu takmicenja sta znas o saobracaju. mi, genijalni pisci (kao da je lako pisati o bezbednom prelazenju ulice, a ne skliznuti u patetiku ili euforiju), uvek smo dobijali aparat smena 8, a ostali bicikle i druge vredne nagrade. to je nekako odredilo moj zivot put, jer sam a) shvatila da se pisanje ne isplati i b) od tada pocela da asociram crno-belu fotografiju sa umetnoscu i saobracajem.na temu, a ne sasvim bez veze: iscitala skoro ceo akunjinov opus sa detektivom fandorinom. sasvim zadovoljna.je li neko mozda procitao ovo? planiram da nabavim.
palfoot Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 (edited) je li neko mozda procitao ovo? planiram da nabavim. "Zbog toga su me svi ti pseudointelektualci osuđivali. Za njih je moj posao bio beskoristan, a izvori na koje sam se pozivao infantilni... Kada se prisetim danas onoga što su pod korisnošću podrazumevali, osećam želju da budem beskoristan."obavezno, kompulzivno citanje! ah, koliko li se samo puta vracam ovoj knjizici. ponekad pomislim da je ppp's cowboy virilio sa manje filozofske supstance i vise oplakivanja. super je nemarksisticki bashing stelarca i zavodljivi dance macabre eugenicara i modernih kiborga, pitiless and pitiful is all this baby is really about... Edited August 26, 2011 by palfoot
Sludge Factory Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Pokusao Kucijevu Sramotu i batalio na pola! Ich mi se ne svidja, tako da za sad Varvari ostaju jedina njegova knjiga koja mi se svidja.
Frau Gabrijela Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 sad si me podsetio na moje zvezdane dane, kada sam dva puta zaredom pobedila u literarnom delu takmicenja sta znas o saobracaju. mi, genijalni pisci (kao da je lako pisati o bezbednom prelazenju ulice, a ne skliznuti u patetiku ili euforiju), uvek smo dobijali aparat smena 8, a ostali bicikle i druge vredne nagrade. to je nekako odredilo moj zivot put, jer sam a) shvatila da se pisanje ne isplati i b) od tada pocela da asociram crno-belu fotografiju sa umetnoscu i saobracajem. obećaj da ćeš a) čim se obogatiš i b) kada ti isplativost ne bude motiv, da se latiš pera!ozbiljna sam. ti i živana ste mi omiljene savremene spisateljice.na temu, a ne sasvim bez veze: iscitala skoro ceo akunjinov opus sa detektivom fandorinom. sasvim zadovoljna.i ja sam svih jedanaest. teško mi je da izdvojim, ali recimo kada bih morala, rekla bih da mi je najbolji deveti deo, ljubavnik smrti.na temu: čitam često pominjanu brajsonovu kod kuće. sviđa mi se. hvala što ste preporučili.
Aleksija Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 obećaj da ćeš a) čim se obogatiš i b) kada ti isplativost ne bude motiv, da se latiš pera!ozbiljna sam. ti i živana ste mi omiljene savremene spisateljice. sad se tek osecam malo glupo sto ne umem ni da iskljucim ova zelena slova :Di ja sam svih jedanaest. teško mi je da izdvojim, ali recimo kada bih morala, rekla bih da mi je najbolji deveti deo, ljubavnik smrti.i meni, i meni! a uvek mi je zanimljivo kako posle duzeg bavljenja nekim piscem (ili vrlo upecatljivih dela), obavezno odredjeno vreme provedem u potpuno neintencionalnom oponasanju njegovog stila ili fraza u svakodnevnoj komunikaciji.ovog puta sam, recimo, bar nekoliko dana, skoro svaku recenicu strukturisala po tackama, poput fandorina :)uopste, kad bih se ja pitala, u savremenom govoru bi se mnogo vise koristili izrazi karakteristicni za rusiju 19. veka. smatram da bi izgovaranje fraza kao sto je vase visokoblagorodije, bar nekoliko puta dnevno, moglo znacajno da doprinese samodisciplini i vrati zaboravljeno strahopostovanje prema jeziku
Recommended Posts